Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

"Η ΣΤΑΦΙΔΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ 1935. Ο ΑΤΕΡΜΟΝΑΣ ΜΕΣΟΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ",ΜΕΣΣΗΝΙΑ

TOY ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Ε Κ Δ Ο Σ Ε Ι Σ - Β Ι Β Λ Ι Ο Π Ω Λ Ε Ι Ο

 
 

Αθήνα, 9 Ιουνίου 2016
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παρουσίαση του βιβλίου «Η Σταφιδική Εξέγερση του 1935:
Ο ατέρμονος “Μεσοπόλεμος” της αγροτιάς»

Οι εκδόσεις «Σύγχρονη Σκέψη» σας προσκαλούν στην παρουσίαση της Γ’ βελτιωμένης έκδοσης του βιβλίου του Ηλία Καραμπάτσου «Η Σταφιδική Εξέγερση του 1935: Ο ατέρμονος ‘‘Μεσοπόλεμος’’ της αγροτιάς», που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016, ώρα 20:00, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, Αριστομένους 33.

Στις 26 Αυγούστου 1935, στην Πύλο της Μεσσηνίας, η μεγάλη Σταφιδική Εξέγερση – η κορύφωση του σταφιδικού κινήματος στη Δυτική και Βόρεια Πελοπόνησσο -πνίγεται στο αίμα από τις δυνάμεις καταστολής του αστικού κράτους.  Με την αφορμή της επετείου των ογδόντα χρόνων από έναν από τους σημαντικότερους σταθμούς του αγροτικού κινήματος του 20ού αι., το συγγραφικό  πόνημα του Ηλία Καραμπάτσου έρχεται να θυμίσει την ιστορική αυτή «στιγμή» των κοινωνικών αγώνων των μικρών αγροτών και των εργαζόμενων στρωμάτων  της χώρας μας, στο δρόμο της υπεράσπισης και διεκδίκησης των καρπών του μόχθου τους.
Η εκδήλωση που θα διεξαχθεί, αποτελεί μια περιήγηση στην ιστορική πορεία των αγώνων της αγροτιάς σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, μέσα από μαρτυρίες, ομιλίες, φωτογραφικό και αρχειακό υλικό. Θα μιλήσουν οι: Παναγής Κουμάντος (τ. Δήμαρχος Καλαμάτας, συγγραφέας), Δημήτρης Ζέρβας (Δικηγόρος, συγγραφέας) και ο συγγραφέας του βιβλίου Ηλίας Καραμπάτσος. Σύντομη αναφορά στο αγροτικό κίνημα του Mεσοπολέμου θα κάνει ο Βασίλης Μπίζας, μέλος της Τομεακής Επιτροπής του ΚΚΕ Μεσσηνίας. Την συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Θανάσης Παντές.



Επικοινωνία: Εκδόσεις Σύγχρονη Σκέψη, Μεσογείων 27, Αθήνα, Τ.Κ.: 11526,
Τηλ: 210-7711307,
Fax: 210-7470153, e-mail: synchroniskepsi@gmail.com,
Υπεύθυνος: Ιάσων Ιωάννης Γ. Στεφάνου,
e-mail: iasonstefanou@gmail.com
O Hλίας Καραμπάτσος, από Χανδρινού Μεσσηνίας, κάνοντας έρευνα-μελέτη- καταγραφή για το σταφιδικό στη Μεσσηνία μας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου του με τίτλο:
"Η ΣΤΑΦΙΔΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ 1935. Ο ΑΤΕΡΜΟΝΑΣ ΜΕΣΟΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ"
Η παρουσίαση θα γίνει στο πνευματικό κέντρο Καλαμάτας και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: