Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016

ΛΙΜΝΟΧΩΡΙ ΑΧΑΙΑΣ, ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ,ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ, ΔΙΑΦΟΡΑ

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ.
Στην Πάτρα στην Σολωμού έξω από κάδο απορριμμάτων υπήρχαν σακκούλες με βιβλία, περιοδικά, διαφημιστικά και διάφορα. Επειδή έμενα κοντά επέστρεψα στο σπίτι, πήρα το αυτοκίνητο  τα έβαλα  μέσα και τα έφερα στο χωριό μου. Κάνοντας αυτές τις ημέρες εκκαθάριση του αρχείου μου στην αποθήκη, πέταξα όσα δεν ήταν χρήσιμα, ορισμένα πέταξα αφού φωτογράφισα πριν, και ορισμένα πρέπει να πάνε στο χώρο από όπου προέρχονται.
 Υπάρχει υλικό από το δημοτικό σχολείο Λιμνοχωρίου Αχαίας  με 9 διαγωνίσματα της σχολικής χρονιάς 1961-2 καθώς και 4 μαθητολόγια.

Επικοινώνησα τηλεφωνικά με το διευθυντή του σχολείου κύριο Κωστέλλο Αντώνιο για να παραδοθεί το αρχειακό υλικό του σχολείου του και να δρομολογηθούν οι διαδικασίες παραδοσής του.Αναρτώ το υλικό του σχολείου του καθώς και μέρος του υλικού που δυστυχώς ήταν πεταμένο στα σκουπίδια. Πρέπει να διαφυλαχτεί το υλικό αυτό σε κάποιο μουσειακό χώρο, για να μαθαίνουν οι νεώτεροι το παρελθόν της εκπαίδευσης, τα περιοδικά της εποχής, τους εκδοτικούς οίκους, την προπαγάνδα κατά του κομμουνισμού  κ.λ.π.,

Δεν υπάρχουν σχόλια: