Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2016

ΛΙΜΝΟΧΩΡΙ ΑΧΑΙΑΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ-ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΔΑΣΚΑΛΩΝ

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ.
Στην Πάτρα στην οδό Σολωμού, πριν μερικά χρόνια έξω από κάδο απορριμμάτων υπήρχαν σακκούλες με βιβλία, περιοδικά, διαφημιστικά και διάφορα. Επειδή έμενα κοντά επέστρεψα στο σπίτι, πήρα το αυτοκίνητο  τα έβαλα  μέσα και τα έφερα στο χωριό μου.
Κάνοντας αυτές τις ημέρες εκκαθάριση του αρχείου μου στην αποθήκη, πέταξα όσα δεν ήταν χρήσιμα, ορισμένα πέταξα αφού φωτογράφισα πριν, και ορισμένα πρέπει να πάνε στο χώρο από όπου προέρχονται.
 Υπάρχει υλικό από το δημοτικό σχολείο Λιμνοχωρίου Αχαίας  με 11 διαγωνίσματα της σχολικής χρονιάς 1961-2 καθώς και 4 μαθητολόγια.

Επικοινώνησα τηλεφωνικά με το διευθυντή του σχολείου κύριο Κωστέλλο Αντώνιο για να παραδοθεί το αρχειακό υλικό του σχολείου του και να δρομολογηθούν οι διαδικασίες παραδοσής του.Αναρτώ το υλικό του σχολείου του καθώς και μέρος του υλικού που δυστυχώς ήταν πεταμένο στα σκουπίδια. Πρέπει να διαφυλαχτεί το υλικό αυτό σε κάποιο μουσειακό χώρο, για να μαθαίνουν οι νεώτεροι το παρελθόν της εκπαίδευσης, τα περιοδικά της εποχής, τους τότε εκδοτικούς οίκους-τυπογραφεία Πάτρας- Αθήνας, την προπαγάνδα κατά του κομμουνισμού, διδασκαλικό βήμα , επιστημονικό διδασκαλικό βήμα,  κ.λ.π.,
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗ-ΧΗΜΕΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΦΑΚΕΛΟ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΚΑΛΛΙΓΡΑΦΙΑ-ΙΧΝΟΓΡΑΦΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΦΑΚΕΛΟ
 ΑΡΕΘΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ

 ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΔΑΣΚΑΛΩΝ


 ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
 ΣΧΟΛΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ

 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

 ΕΚΔΟΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙΕΚΔΟΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ ΠΑΤΡΑΣ.


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: