Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ. ΣΤΑΘΜΟΣ,ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ,ΠΑΛΙΕΣ ΔΟΞΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΜΕΣΣΗΝΙΑ. ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

20-10-2016 επισκέφτηκα το τελευταίο οινοποιείο της περιοχής, στο ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ. Είναι ακριβώς πριν φτάσουμε στο χωριό ερχόμενοι από Ζευγολατιό  ακριβώς απέναντι από το νεκροταφείο, ενδιάμεσα στο δρόμο και τη σιδηροδρομική γραμμή. Δεν είναι ορατό ούτε από το δρόμο ,ούτε από τη γραμμή γιατί τα καλάμια, λυγιές , και βάτα το έχουν σχεδόν καλύψει. Υπάρχουν συνολικά 25 δεξαμενές σε 2 διαφορετικά κτίρια τα οποία συνδέονται με τσιμεντένια, μικρή γέφυρα στην οροφή των κτιρίων.
Με αυτό το φωτορεπορτάζ κλείνουμε τα 6 οινοποιεία 2 της εταιρείας ΒΟΤΡΥΣ (ΒΑΛΥΡΑ, ΚΕΝΤΡΙΚΟ) ΚΑΙ 4 της εταιρείας ΑΣΟ (ΣΚΟΣ) σε ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟ, ΜΕΛΙΓΑΛΑ, ΑΡΙ  και ΘΟΥΡΙΑ .

Στο σιδηροδρομικό δίκτυο ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΚΟΡΙΝΘΟ υπάρχουν πολλά κελύφη οινοποιείων, και δεν έχω πάρει κάποια λογική απάντηση για το κλείσιμο όλων αυτών των δραστηριοτήτων και της σιδηροδρομικής γραμμής ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ.
Ας βγάλει ο κάθε αναγνώστης τα συμπερασματά του, γιατί φτάσαμε στη μνημόνια, τη φτωχοποίηση της ΕΛΛΑΔΟΣ μας, στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας και την αποποίηση κληρονομιάς.1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τα παραπάνω οινοποιεία δεν ανήκουν στη ΣΚΟΣ, αλλά έχουν περάσει μετά τη διάλυση του ΑΣΟ στην τοπική αυτοδιοίκηση (Δήμο ή Νομαρχία)