Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

TA 6 OINOΠΟΙΕΙΑ-ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΟΠΟΙΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΟΥ ΤΡΑΙΝΟΥ

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ.ΛΥΡΑ ΕΚΑΠΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Με αυτήν την ανάρτηση ολοκληρώνουμε τους σιδηροδρομικούς σταθμούς και τα 6 οινοποιεία- οινοπνευματοποιεία,(2 της εταιρείας ΒΟΤΡΥΣ  και 4 του ΑΣΟ) και αποθήκες ΑΣΟ , που βρίσκονται παροπλισμένα σε απόσταση 18 χιλιομέτρων, δίπλα στο αχρηστευμένο σιδηροδρομικό δίκτυο από το 2011, στην ΑΝΩ ΜΕΣΣΗΝΙΑ, στα χωριά: ΚΕΝΤΡΙΚΟ, ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟ, ΜΕΛΙΓΑΛΑ, ΒΑΛΥΡΑ , ΑΡI και ΘΟΥΡΙΑ.
Διαπιστώνετε πόσο προγραμματισμένα, προαποφασισμένα, δρομολογημένα ήταν να κλείσουν αυτά τα εργοστάσια, από τους πολιτικούς χωρίς πολιτική με το ΜΑΑΣΤΡΙΧ, ΚΑΠ, ποσοστώσεις, μνημόνια, και όχι μόνο στη σταφίδα και το αμπέλι, αλλά και πολλά άλλα είδη που είμαστε αυτάρκεις και είχαμε εξαγωγές, και τώρα τα εισάγουμε.
Οι πολιτικές χωρίς πολιτική, ο εύκολος δανεισμός, νομίζοντας ότι θα είναι δανεικά και αγύριστα, μας οδήγησαν εδώ που φτάσαμε, χωρίς κάποιος να αναλάβει το κόστος και τις ευθύνες.
Το φωτορεπορτάζ  με τα κελύφη των κτιρίων και τις χορταριασμένες γραμμές, μας δείχνει τον τότε πλούτο, που όλα τα χωριά έσφυζαν από ζωή, και κάθε χωριό είχε το σχολείο τους , αγροφυλακή και χωροφυλακή. Τώρα μαραζώνουν χωρίς νέους, χωρίς σχολεία, χωρίς ιερείς και ορισμένοι παραγωγοί σταφίδας από του Χανδρινού  , τα καλά τα χρόνια αγόραζαν ένα διαμέρισμα στην Καλαμάτα, από τη συγκομιδή της χρονιάς της σταφίδας, που ήταν στις δόξες της.
Σε επόμενες αναρτήσεις θα προβάλλουμε το σύκο και τη συκική που κάποτε εμείς είχαμε 4 κτήματα  στη Βαλύρα στις τοποθεσίες: ΓΑΝΙΕΣ, ΑΓΙΟΣ ΒΛΑΣΣΗΣ, ΧΟΥΝΕΣ, ΞΙΦΑΡΕΣ ,και τώρα δεν υπάρχει ούτε ρίζα ,για φαγητό, γιατί έδιναν το λεγόμενο πρίμο για να ξεκολωθούν αμπέλια, σταφίδες, συκιές, βαμβάκι, καπνός,ζαχαρότευτλα κ.λ.π.
ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΑΠΟ 16-20-10-2016
1.KENΤΡΙΚΟ


2. ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟ

   



ΣΤΑΘΜΟΣ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ








3. ΜΑΚΗΝΑ ΣΤΗ ΜΑΓΟΥΛΑ
 ΣΤΑΦΙΔΟΠΑΝΟ ΑΠΟ ΚΑΝΑΒΑΤΣΟ ΣΤΗ ΜΑΓΟΥΛΑ
4.  ΜΕΛΙΓΑΛΑ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΑΣΟ


 ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ-ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΟΠΟΙΕΙΟ ΣΤΟ ΜΕΛΙΓΑΛΑ
 5. ΒΑΛΥΡΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ-ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΟΠΟΙΕΙΟ ΒΟΤΡΥΣ





6.ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΟΠΟΙΕΙΟ-ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΡΙ ΤΟΥ ΑΣΟ  
  

ΤΟ  ΦΡΑΓΜΑ  ΤΟΥ ΠΑΜΙΣΟΥ ΣΤΟΝ ΑΡΙ
 7. ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΟΠΟΙΕΙ-ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΣΤΗ ΘΟΥΡΙΑ



 ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΜΙΑΣ  ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ
 ΟΙ 4 ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΣΤΗ ΘΟΥΡΙΑ
ΤΟ  ΥΠΟΓΕΙΟ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΤΗ ΘΟΥΡΙΑ

 Η ΜΑΚΗΝΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΡΟΙΚΑ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΗΣ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΗ ΣΤΗ ΘΟΥΡΙΑ
Η ΤΣΙΦΙΛΙΑ ΣΚΟΥΡΑ ΑΠΟ ΠΑΤΡΑ
ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΕ ΤΟ ΣΥΚΟ, ΑΜΠΕΛΙ, ΡΥΖΙ, ΣΙΤΗΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: