Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 1938, ΒΑΛΥΡΑ. ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΓΙΑ 1 ΜΑΘΗΜΑ

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ.
O Λεωνίδας Μπακόπουλος ήταν φοιτητής της φιλοσοφικής σχολής Αθηνών το 1924-7. Για διάφορους λόγους δεν πήρε το πτυχίο στην ώρα του. Με έγγραφο που του έστειλε η σχολή, το 1938 είχε το δικαίωμα να προσέλθει στις εξετάσεις, στο 1 μάθημα που χρωστούσε. Μεσολάβησε ο πόλεμος του '40, δεν πήρε το πτυχίο του όπως και πολλοί άλλοι βαλυραίοι που φοιτούσαν σε διάφορες σχολές ,στην Αθήνα, στο εθνικό καποδιστριακό πανεπιστήμιο. Διορίστηκε δημόσιος υπάλληλος αορίστου χρόνου στην κοινωνική πρόνοια.
Επειδή ήταν πολύ καλός υπάλληλος, στάλθηκε για εκπαίδευση στη Χαλκίδα, για να αναλάβει τη θέση του διευθυντή στην Καλαμάτα που θα συνταξιοδοτείτο. Το 1953 ο Πλαστήρας απολύει όλους τους δημοσίους υπαλλήλους αορίστου χρόνου, μεταξύ αυτών και το Λεωνίδα Μπακόπουλο.
Έγινε αγρότης ,γιατί είχε μεγάλη κτηματική περιουσία και συνταξιοδοτήθηκε σαν αγρότης.
Είχε  μειοδοτήσει έναντι του πατέρα μου,για να είναι φοροεισπράκτορας του φόρου της κοινότητας ,από το προιόντα γεωργίας και κτηνοτροφίας, με βάση τα πρακτικά της κοινότητας Βαλύρας

Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ, ΤΙΣ 2 ΚΟΡΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΑ, ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ. ΑΠΕΝΑΝΤΙ Η ΟΙΚΙΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΜΠΑΚΑ
Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΛΙΚΑΣ, ΚΑΙ ΟΙ 3 ΟΙΚΙΕΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ, ΛΕΩΝΙΔΑ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΑΝΤΕΛΗ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΙΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΒΑΛΥΡΑ.
 Η ΠΑΛΙΑ ΟΙΚΙΑ ΜΕ ΤΗ ΞΥΛΙΝΗ ΣΚΑΛΑ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ-ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ ΤΟ 1924.
ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΤΟΤΕ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΟΡΜΑΣ ΑΠΟ ΑΡΣΙΝΟΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΣΤΑΦΙΔΙΚΟ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΤΟ 1935, ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ.
ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ.
ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΒΑΛΥΡΑΙΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ, ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΟΥ ΚΟΡΜΑ.
Ο ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΟΡΜΑΣ ΕΙΧΕ ΑΡΙΘΜΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ 6509 ΚΑΙ Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 6419.
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΥ ΠΟΥ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟ ΣΤΑΦΙΔΙΚΟ, ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΣΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΘΑΡΑ.
ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΤΡΑΝΤΑΧΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ,ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ,ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΣΑΤΣΟΣ ΚΑΙ Ο ΞΕΝΟΦΩΝ ΖΟΛΩΤΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 20 ΕΤΩΝ, ΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ.
ΟΤΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ- ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ,ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ,ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΤΑΦΙΔΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΕΙ, ΕΠΕΙΔΗ  Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΕΙ: ΠΩΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΕΙΝΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΠΥΛΩΝΑΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: