Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016

ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΗΣΙΜΑ. ΤΟΥ Θ.Β.

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
Στις 12-11-2016 συναντήθηκα με το συχωριανό μου ΘΟΔΩΡΟ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟ στην πλατεία της Βαλύρας, και μου παρέδωσε ένα φάκελο με 202 χειρόγραφες σελίδες με τους 2 τίτλους που αναφέρει εξωτερικά ο φάκελος.
 Τα φωτογράφισα και του τα επέστρεψα αυθημερόν.
Θα δρομολογήσουμε από κοινού σε πόσες διαφορετικές αναρτήσεις θα γίνουν οι παραπάνω σελίδες.
Είναι  ένα πόνημα πολλών εργατοωρών, γιατί εκτός από τη σκέψη, είναι και το γράψιμο και μάλιστα με το χέρι.
Η σημερινή ανάρτηση έχει 2 χειρόγραφες σελίδες με τίτλο:
<ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΗΣΙΜΑ>, που αφορούν όλους μας.
Χάρηκα ιδιαίτερα γιατί συζητήσαμε για το ΜΕΝΕΛΑΟ ΛΟΥΝΤΕΜΗ, ο οποίος διακαώς ήθελε όλη τη σειρά, για να την ξαναδιαβάσει.

Είχε μπλέξει με κάποιον ο οποίος του τα μοσχοπωλούσε και του έκανε εκδούλευση ότι είναι δήθεν δυσεύρετα.Ψάχνοντας στα παλαιοπωλεία της Αθήνας  βρήκα σχεδόν όλη τη σειρά 39 διαφορετικούς τίτλους και του στοίχισαν όσο 6 βιβλία του χρέωνε  ο προμηθευτής του.
 Η χαρά του είναι απερίγραπτη, γιατί είναι δερματόδετα, σχεδόν αχρησιμοποίητα και θα ξαναμελετήσει το ΜΕΝΕΛΑΟ ΛΟΥΝΤΕΜΗ, ο οποίος περιγράφει τα δεινά του εμφυλίου, τις εξορίες , καιτην κατοχή.
Για όποιον θέλει να μάθει περισσότερα υπάρχουν τα βιβλία του και σε ηλεκτρονική μορφή, καθώς και πλήθος πληροφοριών και κριτικής της εργογραφίας του.
Θόδωρε  σου εύχομαι καλή μελέτη, συνέχισε να γράφεις, γιατί το γράψιμο κάνει καλό πρώτα σε σένα και μετά σε εμάς που σε διαβάζουμε.


Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ 2 ΤΙΤΛΟΥΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: