Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Ο ΜΥΛΟΣ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΤΡΙΚΚΑΛΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΤΟ 2017

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ.
 Ήταν 9 Δεκεμβρίου του 2011 όταν ο Άη Βασίλης μεταμόρφωσε τον Μύλο Ματσόπουλου, στα Τρίκαλα, στο μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας, τον « Μύλο των Ξωτικών ». Τα παλιά φουγάρα πήραν μπροστά και από τότε δουλεύουν ασταμάτητα, με μοναδικό σκοπό να προσφέρουν χαρά σε μικρούς και μεγάλους. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, κάτι καινούριο συμβαίνει στον Μύλο των Ξωτικών…
Μια νέα ιστορία που θα ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους σε μια άλλη εποχή! Πώς είναι άραγε οι πειρατές… Είναι όλοι άγριοι και τρομακτικοί, ή μήπως κάποιοι είναι φιλικοί και ευχάριστοι; Ταξιδεύουν μήνες και είναι πολύ κουρασμένοι, πέρασαν από πολλά λιμάνια, με τρικυμία και πολλές δυσκολίες, παρέα με παπαγάλους και μαϊμούδες, για να προλάβουν στις 26 του Νοέμβρη να βρίσκονται στα Τρίκαλα. Τα ξωτικά όμως το έμαθαν, προετοιμάζονται και κρύβουν καλά τον θησαυρό του Άη Βασίλη. Θα καταφέρουν άραγε οι πειρατές να τον βρουν; Πηδήξτε λοιπόν στο κατάστρωμα και το ταξίδι αρχίζει! Ρεσάλτο στην πρωτεύουσα των Χριστουγεννων!
Υπεύθυνος και η καρδιά του μύλου των ξωτικών είναι ο ακούραστος Οδυσσέας Ράπτης, τον οποίο γνώρισα προσωπικά και θα του δωρίσω για το μύλο λαογραφικά αντικείμενα και θα συνεργαστούμε για το στήσιμο της ιστορίας των νερόμυλων και του λαογραφικού μουσείου.
Συγχαρητήρια στο δήμαρχο και συνεργάτες του, τοπικούς φορείς , συλλόγους και οργανώσεις, και να γίνει παράδειγμα πρός μίμηση για όλους τους άλλους δήμους της Ελλάδος.
 Υπάρχει αρκετό διαφημιστικό και πληροφοριακό υλικό στο διαδίκτυο, για το ΜΥΛΟ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ.
 
Για να Διαβάσετε ολόκληρη την ιστορία του Κάπτεν Σπάρου Ντε Λα Κρίστμας 
Ο ΜΥΛΟΣ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ
ΤΟ ΤΡΑΙΝΑΚΙ ΠΟΥ ΜΕΡΑΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΤΟ ΜΥΛΟ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΣΟΔΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΥΛΟ.
Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΜΥΛΟ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ
Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΜΥΛΟ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ.  Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΕΝΔΕΔΥΜΕΝΗ ΚΟΠΕΛΙΑ.

Ο ΜΥΛΟΣ ΜΕ ΤΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ





ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ
ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΜΥΛΟΥ








ΤΡΟΠΟΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ




ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΣΤΗ ΜΥΛΟ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ



ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΧΩΡΟΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ

ΓΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ


ΧΙΟΝΟΤΣΟΥΛΗΘΡΕΣ
ΠΑΓΟΔΡΟΜΙΟ

ΠΕΙΡΑΤΕΣ




ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΤΩΝ


ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Ο ΠΑΛΙΟΣ ΜΥΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΑΓΙΟΜΟΝΗΤΗ


Η ΠΕΙΡΑΤΙΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΓΑΛΟ ΤΗΣ
Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΤΩΝ




ΟΙ ΩΡΑΙΟΙ ΚΗΠΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΤΡΙΚΚΑΛΩΝ










ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΣΤΟ ΔΡΩΜΕΝΟ








ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

ΤΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΚΑΙ ΜΥΛΟ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: