Σάββατο, 29 Απριλίου 2017

KΑΛΛΩΠΙΣΤΙΚΟ ΦΥΤΟ ΜΠΟΧΙΝΙΑ

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ
Στην Πλατεία της Μεσσήνης και έξω από το δικαστικό μέγαρο, νομαρχιαό κτίριο και δρόμους της Καλαμάτας υπάρχει το δένδρο Μποχίνια.
Το φυτό Μποχίνια  είναι ξενόφερτο. Μοιάζει με τη δικη μας ΚΟΥΤΣΟΥΠΙΑ, στα φύλλα και  έχει μεγαλύτερα άνθη. Η κουτσουπιά  στολίζει πολλές πόλεις της Ελλάδος και είναι ένα πολυετές δένδρο το οποίο δεν απαιτεί πολλές φροντίδες και μπορεί ο κλαδούχος γεωπόνος να του σχηματίσει τη μορφή που επιθυμεί. Η Μποχίνια είναι ένα επιθετικό ατσούμπαλο δένδρο, το οποίο απαιτεί μεγάλη φροντίδα.

Καλό θα είναι οι δήμοι να προτιμούν στα πάρκα, δρόμους, γειτονιές, φυτώρια κ.λ.π.,  να φυτεύουν ενδημικά ελληνικά δένδρα και φυτά, τα οποία έχουν προσαρμοστεί στην ελληνική φύση και να μην ξοδεύονται χρήματα για ξενόφερτα φυτά και δένδρα.
Εύχομαι καλό τριήμερο και καλή ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ των απανταχού βαλυραίων.
ΣΤΕΡΛΙΤΣΑ 'η ΠΟΥΛΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ
ΛΕΥΚΗ ΑΚΑΚΙΑ

ΛΕΥΚΗ ΜΠΟΧΙΝΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΗ
ΛΕΥΚΗ ΜΠΟΧΙΝΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΗ
1 σχόλιο:

Αγγελική Μιχαλοπούλου είπε...

ΤΕΛΕΙΟ ΦΥΤΟ........ΜΕ ΕΛΑΦΡΥ ΑΡΩΜΑ ΚΑΙ ΡΟΖ-ΜΩΒ ΑΝΘΗ ....ΔΥΣΚΟΛΟ ΦΥΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ...ΤΟ ΨΑΧΝΑΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ -ΜΑΣ ΤΟ ΕΚΑΨΕ Ο ΠΑΓΟΣ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ-ΑΛΛΑ ΞΑΝΑΠΕΤΑΞΕ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΦΗΣΕΙ 4 ΚΛΑΡΙΑ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΘΗ ΑΡΚΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ...ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΡΟΔΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΠΟΛΥ....