Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017

ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Το βασικό αίτημα που μπαίνει αυτή τη στιγμή στη χώρα μας από το κυρίαρχο πολιτικό μπλοκ της κυβέρνησης ( που τελικά εκφράζουν μειοψηφίες μέσα στην κοινωνία) δεν είναι αν θα είναι καλή ή κακή η υπηρεσία αποκομιδής απορριμάτων, αλλά το να απαγορευτεί να μαζέψει τα σκουπίδια ιδιώτης τη στιγμή που η χώρα ζέχνει.. Η επίσημη δικαιολογία που προβάλλεται από το βαθύ καθεστώς, που στην Ελλάδα μιλάει εδώ και δεκαετίες την μαρξιστική γλώσσα , είναι ότι η αποκομιδή απορριμάτων στους Δήμους δεν είναι εμπόρευμα , και αφού δεν είναι εμπόρευμα δεν μπορεί να επιτραπεί στον γενικό παραγωγό εμπορευμάτων, που είναι το κεφάλαιο, να την παράγει, να την πουλάει και γενικά να την πάρει στα χέρια του. Έ
τσι, οι φίλοι του μοντέλου που ζούμε τώρα δεν παλεύουν για να απορροφά όσο γίνεται πιο λίγους κρατικούς πόρους και να προσφέρει όσο γίνεται πιο καλή υπηρεσία, ούτε καν για να είναι πιο φτηνό για τα παιδιά των φτωχών ανθρώπων, όπως θα απαιτούσαν οι πραγματικά προοδευτικοί άνθρωποι. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να απαγορευτεί στους πολίτες αυτής της χώρας να αγοράζουν υπηρεσίες καθαριότητας σε επίπεδο Δήμου και επίσης να εμποδίζουν κάθε προσπάθεια αλλαγών που δεν τους συμφέρει. Με λίγα λόγια υπάρχει στην Ελλάδα ένα εμπόρευμα που απαγορεύεται να αγοραστεί από τους πολίτες και το οποίο λέγεται αποκομιδή απορριμάτων. Συγνώμη που το γράφει αυτό στον μαρξισμό σύντροφοι?
Οι αντιδραστικοί αυτοί κρατικιστές σε πείσμα κάθε μαρξισμού αλλά σηκώνοντας παντού τη σημαία του μαρξισμού και του σοσιαλισμού ή των «βημάτων προς τον σοσιαλισμό» θέλουν σε συνθήκες καπιταλισμού να βγάλουν τη δοσμένη χώρα έξω από την παγκόσμια αγορά, να κρατικοποιήσουν την ιδιωτική της οικονομία, και γενικά κάθε μορφή ανταγωνισμού στην κοινωνία όχι με την ριζική κοινωνική επανάσταση αλλά με έναν πολύ «πιο εύκολο τρόπο»: αρχίζοντας από την κρατικοποίηση των πάντων. Η γραμμή τους είναι : Εμπρός με το κράτος να τσακίσουμε τους αστικούς ανταγωνισμούς και γενικά τους ανταγωνισμούς που γεννάει η εμπορευματική παραγωγή, ο καπιταλισμός και η κερδοσκοπία του.
Αντιμαρξιστικο 100%. Το βλέπω είτε κρυμμένο είτε αμεσο συχνά. Τωρα ειναι κρυμμενο μια χαρα.
Καλο βραδυ

Δεν υπάρχουν σχόλια: