Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017

Βαλύρα-Νέα τραγωδία-Θεόδωρος Μαρ. Γεωργακόπουλος 73 ετών-Σήμερα η κηδεία του.


 ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ 
Τηλεφωνήθηκα χτές 14-5-2017 με τον εξαδελφό μου Κώστα Παπαγεωργίου και εκτός των άλλων με ενημέρωσε και για τον θανάσιμο τραυματισμό του Θόδωρου Γεωργακόπουλου, από ατύχημα με το τρακτέρ του. 
Διαβάζοντας σήμερα το πρωί την παρακάτω ανάρτηση του μαθητή μου Γιάννη Λινάρδου συγκλονίστηκα:
Νεκρός αυτή τη φορά είναι ο 73χρονος Θεόδωρος Μαρ. Γεωργακόπουλος, ο οποίος σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες φέρεται , σύμφωνα με πληροφορίες, να βρήκε τραγικό θάνατο από ανατροπή του τρακτέρ του.
Τον Θόδωρο, φίλο και συνεργάτη από τα παιδικά μας χρόνια (το αποδυκνείουν οι φωτογραφίες), τον είχε πιάσει μια  απαισιοδοξία, γιατί πήγε φέτος στα Παραδείσια και  Μεγαλόπολη για να μαζέψουν Βάλσαμο και δεν βρήκαν ούτε ρίζα.Του είπα όποτε έχει ελεύθερο χρόνο θα πάμε να μαζέψουμε όσο θέλει.
Με το Θόδωρο  και το φίλο του Στέλιο Κοντοδήμο πήγαμε φέτος , στις 24  του Μάη  και μαζέψαμε Βάλσαμο,Φασκόμηλο, Παναγιόχορτο, Θυμάρι, Θρούμπι, και Ύσσωπο, σε Γαρδίκι-Πολιανή-Άγριλο. Ήθελε να του δείξω όλα τα βότανα, τα 3 είδη του Βάλσαμου, τις περιοχές που θα βρίσκει βότανα, και έμαθε για το βότανο Βάρβαρο, απολαμβάνοντας τον καφέ μας στο Γαρδίκι μετά την επιστροφή της συγκομιδής.  
Ήθελε όλη τη σειρά του Μενέλαου Λουντέμη, Νίκου Καζαντζάκη και όλο το χρονικό του 20ου αιώνα και ήμουν στο ψάξιμο και στις διαπραγματεύσεις, έχοντας το χαρτί που μου είχε δώσει, γιατί του είχα βρεί και στείλει με το ΚΤΕΛ ,και του έλειπαν μερικά. Χρειάστηκε κάποιος φίλος στην Αθήνα  Παναγιόχορτο, που έχει ζάχαρο και αφού  ενημέρωσα τηλεφωνικά το Θόδωρο, πήγε και μάζεψε αφού έμαθε την περιοχή που του είχα ειπεί στην ΠΕΡΑ ΜΕΡΙΑ, και μου το έστειλε με τον παλιό συγκάτοικο και φίλο από τα φοιτητικά μας χρόνια, Γεώργιο Λιοντήρη.
Ο Θόδωρος στα  κείμενα που έγραφε υπόγραφε με το όνομα:''Θόδωρος ο Βαλυραίος''.  Θα τον θυμόμαστε πάντα. Έχει γράψει για αυτούς που φέρανε του Πούσι (Γεμανοί και Ιταλοί) και ο Στραβόξυλος, τα οποία θα αναρτούσα από το φετινό καλοκαίρι. Ο πατέρας του Μαρίνος έχει γράψει ένα πλούσιο ημερολόγιο και ήταν μέλος στα Βαλύρεια 1955.Τώρα θα συζητάνε  οι δυό τους πατέρας και γιός , τα έργα και τις ημέρες τους.
Φίλε Θόδωρε καλό σου ταξίδ,ι και θα συναντήσεις τον αδικοχαμένο ανηψιό σου Ανδρέα Γεωργακόπουλο από το ατύχημα της πόρσε παραμονή αποκρηάς. Θα ενημερώσω τα αδέλφια σου, στο να ολοκληρωθεί η επιθυμία σου, δημοσιεύοντας τα γραφομενά σου  για να τα διαβάζεις και  να μας βλέπεις από ψηλά και να χαίρεσαι, για τα έργα που μας άφησες.
Συλλυπητήρια στους οικείους σου , και ελαφρύ το χώμα του Άι Γιώργη που θα σε  σκεπάσει.

Σήμερα  Πέμπτη 15/06/2017 και ώρα 17:30  η κηδεία του 73χρονου Θεόδωρου Μαρ. Γεωργακόπουλου 
Υπενθυμίζουμε ότι ο άτυχος συμπατριώτης μας έφυγε χθες από τη ζωή αναπάντεχα σε ατύχημα με το τρακτέρ του.ΦΙΛΟΣΟΦΗΜΑΤΑ-ΙΔΕΟΛΟΓΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΟΥ
Η ΒΑΡΚΑ ΤΗΣ ΒΑΛΥΡΑΣ ΤΟ 1952
ΟΙ εικονιζόμενες είναι η Μαρίκα Γεωργακοπούλου,κόρη του γιατρού κρατώντας το καλάμι, η Σία (Αθανασία) Μπάκα κόρη του Παναγιώτη και αδελφή του οδοντίατρου Γιώργη, η Μαρία Γεωργακοπούλου Σινάπη η Δήμητρα Μουρούσια, η ΒοΎλα Γεωργακοπουλου του Δημητρίου και ο μικρός ξάδελφος Θόδωρος Γεωργακόπουλος του Μαρίνου, μαθητής τρίτης δημοτικού,το 1952.
ΜΠΟΒΗΣ, ΘΟΔΩΡΟΣ, ΜΠΑΚΑΣ ΣΤΡΑΤΗΣ
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΛΟΥ-ΠΕΡΙΒΟΛΑΡΗ,ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΘΟΔΩΡΟΣ ,ΣΤΡΑΤΗΣ ,ΛΥΡΑΣ
ΛΥΡΑΚΙΑ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΛΑΚΙΑ ΠΟΛΥΔΩΡΟ
ΛΥΡΑΣ ΓΚΟΜΕΣΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΑΡΗΣ
Ο ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΠΟ ΤΡΑΝΖΙΣΤΟΣ
ΣΤΟ ΜΕΛΙΓΑΛΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΥ ΠΑΝΙΑ 
ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ 3 ΕΙΔΗ ΦΥΤΩΝ  ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΜΑΘΑ ΣΤΟ ΓΑΡΔΙΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΡΗΚΕΣ
 Ο  ΥΣΣΩΠΟΣ
 ΤΑ ΤΡΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΙΔΗ ΒΑΛΣΑΜΟΥ


 ΤΑ ΠΑΝΑΓΙΟΧΟΡΤΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια: