Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

Βραδιά όπερας με τίτλο «Η δική μας Μαρία» 8-7-2017

TOY ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
Βραδιά όπερας με τίτλο «Η δική μας Μαρία» διοργάνωσε  ο Δήμος Οιχαλίας το Σάββατο 8 Ιουλίου και ώρα 9 μ.μ., στο προαύλιο του μισογκρεμισμένου πατρικού σπιτιού της Μαρίας Κάλλας, στο Νιοχώρι Μελιγαλά. 
Στην εκδήλωση  εμφανίστηκαν  ο τενόρος Βασίλης Καβάγιας η σοπράνος Χρύσα Μαλιαμάνη  - οι οποίοι, συνοδευόμενοι από τον σολίστ πιάνου Γιάννη Αερινιώτη,  ερμήνευσαν  άριες και ντουέτα από όπερες του διεθνούς ρεπερτορίου όπως ο «Ριγκολέτο» και η «Τραβιάτα» (Παραστρατημένη) του Τζουζέπε Βέρντι ή «Το Ελιξίριο του Ερωτα» του Γκαετάνο Ντονιτσέτι, ιταλικές καντσονέτες όπως το «Core 'Ngrato» (Αχάριστη Καρδιά) ή το πασίγνωστο τραγούδι «Γρανάδα», αλλά και το «Συ μου πήρες πια το νου και την καρδιά» από την οπερέτα «Ο Βαφτιστικός» του Θεόφραστου Σακελλαρίδη.
Στη διοργάνωση συμμετείχε το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο «Athenaeum» και η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας και της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Πελοποννήσου.
Ο Δήμος Οιχαλίας σε ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι το εγκαταλελειμμένο και μισογκρεμισμένο πατρογονικό σπίτι της Μαρίας Κάλλας πέρασε σχετικά πρόσφατα στην κυριότητά του και αποφάσισε να το αποκαταστήσει χρησιμοποιώντας και τα δικά του οικοδομικά υλικά, που βρίσκονται σπαρμένα στο χώρο, με στόχο να το λειτουργήσει ως επισκέψιμο μουσειακό και ερευνητικό κέντρο για τη ζωή και την καριέρα της μεγάλης καλλιτέχνιδας. 
Η επικείμενη εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών για το 2017 - Έτος Μαρίας Κάλλας, με τη συμπλήρωση 40 χρόνων από το θάνατό της. Η είσοδος στο χώρο θα είναι ελεύθερη. 
. Η εκδήλωση θα επαναληφθεί στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης 16-9-2017.
Οι τρεις ομιλήσαντες (δήμαρχος  Άρης Σταθόπουλος, καθηγητής Πέτρος Θέμελης και αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη) τόνισαν  'ότι πρέπει να γίνει θεσμός και κάθε χρόνο να γίνονται 2 εκδηλώσεις το χρόνο, μία στο Νιοχώρι και μία στην Αρχαία Μεσσήνη. ο όνειρο του Γιώργου Παυλάκη, εκπληρώθηκε ύστερα από 40 χρόνια προσπάθειας.Με τη λήξη της εκδήλωσης ο δήμαρχος παρέθεσε γεύμα στην πλατεία του χωριού, με τοπικά γευστικά προϊόντα της περιοχής.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων, η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κα. Ελένη Αλειφέρη, ο Πρόεδρος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής κ. Σάκης Θεοδωρόπουλος, ο καθηγητής κ. Πέτρος Θέμελης, η Πρόεδρος του Διεθνούς Καλλιτεχνικού Κέντρου Athenaeum κα. Άννα Κουκουράκη καθώς και η κα. Χαρά Πετρούνια από το Γρ. Τύπου του Athenaeum, η κα. Πίκουλα Δήμητρα από την Εφορία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, o Γενικός Γραμματέας της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας κ. Μπαζίγος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας κ. Γιώργος Ηλιόπουλος και πολλοί άλλοι.
Συγχαρητήρια σε όλους διοργανωτές, συνεργάτες, ακροατές. Προσφέρθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους δροσερό νερό Ανδανίας, της επιχείρησης Βασίλη Χαρίτση..
Η ΑΦΙΣΣΑ
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ




Η ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΕΦΥΡΑ ΤΗΣ ΜΑΥΡΟΖΟΥΜΕΝΑΣ
ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΕΣ ΜΟΥΡΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΟΙΚΙΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ



Ο ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ.
Ο ΝΙΟΧΩΡΙΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΥΛΑΚΗΣ ΣΥΝΟΜΙΛΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΑΤΡΟ ΘΕΜΕΛΗ
Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΚΑΘΙΣΤΟΣ, ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ ΜΕΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗ  ΓΥΝΑΙΚΑΤΟΥ
Ο ΣΟΛΙΣΤ ΠΙΑΝΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΕΡΙΝΙΩΤΗΣ ΣΤΙΣ ΔΟΚΙΜΕΣ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΧΑΛΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΔΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Η ΟΙΚΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ


ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΕΤΡΟΣ ΘΕΜΕΛΗΣ
Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΕΛΕΝΗ ΑΛΕΙΦΕΡΗ
Η ΣΟΠΡΑΝΟΣ ΧΡΥΣΑ ΜΑΛΙΑΜΑΝΗ
Η ΣΟΠΡΑΝΟΣ ΧΡΥΣΑ ΜΑΛΙΑΜΑΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΕΝΟΡΟ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΒΑΓΙΑ
Η ΣΟΠΡΑΝΟΣ ΧΡΥΣΑ ΜΑΛΙΑΜΑΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΕΝΟΡΟ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΒΑΓΙΑ
Ο  ΤΕΝΟΡΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΒΑΓΙΑΣ
Η ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ
ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ
Η ΛΗΞΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΥΛΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ.



 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.
ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΧΕΙ ΕΚΘΕΣΗ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΛΛΑΣ






Δεν υπάρχουν σχόλια: