Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

AΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΣΗΜΑΚΗ ΠΑΝΟΥΣΗ ΑΠΟ ΑΓΡΙΛΟΒΟΥΝΟ


ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Ο Ασημάκης Πανούσης από Αγριλόβουνο Μεσσηνίας ,παντρεύτηκε την Κούλα Δρούτσα του Φίλιππα από Ανθούσα  και απόκτησαν τα παιδιά Τάκη και Καλλιρόη.
Ο Ασημάκης έμαθε τη μαραγκοσύνη στην Κυπαρισσία και άνοιξε μαγαζί στη Βαλύρα, γιατί ήταν παντρεμένη εκεί η αδελφή του Σταματία με  το βαλυραίο Φώτη Παπαδόπουλο.
Το 1952 έφυγε από Βαλύρα και εγκαταστάθηκε οικογενειακά, στο Μελιγαλά, μένοντας  απέναντι από το σπίτι της Ευδοκίας Μαντέλου, στο οποίο μέναμε, όταν  είμαστε μαθητές στο γυμνάσιο Μελιγαλά.
Πηγαίνοντας στο μαγαζί του γιου του  Τάκη, ο οποίος συνεχίζει το επάγγελμα.του πατέρα του και το παράλαβε  ο γιος του Μάκης (τρίτη γενιά με έπιπλα κουζίνας), πριν το πανηγύρι του Μελιγαλά, μου έδειξε κάτι παλιές φωτογραφίες, τις οποίες μου έδωσε.
Τις σκανάρισα και διαπίστωσα με μεγάλη χαρά ότι οι φωτογραφίες αυτές δείχνουν το παρελθόν της Βαλύρας, και πως τα μαθητούδια του σχολείου Αρσινόης με τον τότε δάσκαλο Παναγιώτη Τσίρο και τον Ασημάκη Πανούση βοηθούσαν στην κατασκευή της σκεπής του δημοτικού σχολείου  τους.

Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΠΟ ΟΙΧΑΛΙΑ ΜΕ ΤΗ ΦΙΛΗ ΤΗΣ
Ο ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ ΣΤΟ ΜΕΛΙΓΑΛΑ. Η ΟΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Τ Ο ΒΙΒΛΙΟΧΑΡΤΟΠΩΛΕΙΟ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
Ο ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΣΤΗ ΒΑΛΥΡΑ.ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΜΟΝΗ ΒΟΥΛΚΑΝΟΥ ΜΕ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ. 1937
ΓΑΜΟΣ ΣΤΗ ΒΑΛΥΡΑ. ΤΑ 2 ΚΑΡΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΙΚΙΑ ΤΗΣ ΝΥΦΗΣ. Ο ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΠΑΜΝΟΥΣΗΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΡΟ.
Ο ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ ΚΑΜΑΡΩΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΑΛΥΡΑ
ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥ. ΕΙΚΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΠΑΡΔΗΣ, ΛΟΥΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ. ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ,ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΗΨΙΟΣ ΤΟΥ
ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΥΓΓΕΝΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΑΣΗΜΑΚΗ ΠΑΝΟΥΣΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: