Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

7 ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ Μ-Π

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
Συνεχίζουμε με τους επόμενους 7 προέδρους της κοινότητας Βαλύρας, κατά απόλυτη αλφαβητική σειρά αφού προηγουμένως έχουμε αναρτήσει κατά σειρά, τους 5, 8, 7 προέδρους της κοινότητάς μας.
Δεν έχουμε στην κατοχή μας φωτογραφικό υλικό, των Νικόλαου Μπόβη και Μιχάλη Πουλόπουλου. Όποιοι από τις οικογενειές των έχουν φωτογραφίες των παραπάνω προσώπων καθώς και των άλλων 5 μπορούν να μα τις αποστείλουν, και αφού σκαναριστούν θα επιστραφούν, αναφέροντας την πηγή, ή στέλνοντας ένα αντίγραφο ή αντίγραφα φωτογραφιών.
  Η αγάπη μας,  για τη γενέθλια  πρέπει να μεγαλώνει  και να την μεταλαμπαδεύουμε  στους απογόνους μας, για να αγαπούν και αυτοί την πατρώα γη. Να μην ξεχαστούν πρόσωπα, γεγονότα, καταστάσεις και πράγματα που έχουν σχέση με την υπαρξή μας, στον τόπο που γεννηθήκαμε.
Η πορεία της εξέλιξης του καθενός μας , ακολουθεί το  δρόμο της,  και ωφέλησε  τους καλούς που είχαν αξίες, οράματα και ιδανικά  και έβλαψε αυτούς  που είχαν στο μυαλό τους, στις σκέψεις, ιδέες  και πράξεις τους την καταστροφή και αδικία.
Το παρελθόν ενός τόπου έχει μεγάλη  ιστορική σημασία για το παρόν και το μέλλον του. Λαός που δεν γνωρίζει την ιστορία του τόπου του, του χωριού του, της οικογενείας  του, που διακόπτει  τη συνέχεια  με το χθες είναι καταδικασμένος. Είναι λυπηρό που ο τόπος μας έχει ιστορία, κληρονομιά, πλούτο,  δόξα, ομορφιά, δύναμη που   να μην έχει καταλογογραφηθεί τον 21ο αιώνα,  όλο αυτό το υλικό σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή   από τους ειδικούς επιστήμονες, για να μπορεί ο καθένας μας να έχει άμεση πρόσβαση στην ενημέρωση-πληροφόρηση-γνώση-έρευνα.
Είναι ντροπή να λέμε ότι είμαστε απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων και να τους  αγνοούμε παντελώς. Θα πρέπει το υπουργείο παιδείας, οι νέοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες να δώσουν κίνητρα σε φοιτητές-μελετητές-ερευνητές, να καταγράψουν την τοπική ιστορία κάθε περιοχής, από τα διάφορα αρχεία, για το καλό της Πατρίδας μας και του Ελληνικού  Έθνους και να βλέπουμε με αισιοδοξία το μέλλον.

Τέλος η σύνδεση της τοπικής με τη γενική ιστορία,  το τρίπτυχο χώρος- χρόνος-φαινόμενα, τα κείμενα, οι περιγραφές, το φωτογραφικό υλικό, οι χάρτες, θα δώσουν στον αναγνώστη τη δυνατότητα να γνωρίσει, κατανοήσει, αγαπήσει, και σεβαστεί τον πλούτο της περιοχής μας.

 ΟΙ 5 ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΗΣ ΒΑΛΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΑΣ ΛΙΟΝΤΗΡΗ ΤΟ 1970.ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΚΟ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΒΗΣ, ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ,Ο ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΛΙΟΝΤΗΡΗΣ, ΣΤΟ ΦΕΡΕΤΡΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ,ΚΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΙ 2 ΙΕΡΟΨΑΛΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΩΤΕΙΝΟΣ.
11.
Ιωάννης Μπόβης
1921

20.
Κων/νος Μπόβης
1930

26.
Σταύρος Μπόβης
1936

41.
Νικόλαος Μπόβης
1955
Σεπτ. 1955 - 1956

29.
Αθανάσιος. Μυλωνάς
1942
Απρ. 1942 - Δεκ. 1942,1945

21.
Αντώνιος Παπαδόπουλος
1931
22.
Μιχ. Πουλόπουλος
1932



 Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΠΟΒΗΣ ΜΕ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΟΠΑΡΕΑ ΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: