Κυριακή, 3 Ιουνίου 2018

ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΕΛΙΓΑΛΑ 1949-50,ΑΔΕΛΦΕΣ ΝΕΖΗ,ΚΟΜΙΝΗΣ

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
Χτες συνάντησα στο γραφείο του τον εκδότη του Μεσσηνιακού Λόγου Θόδωρο Μπρεδήμα και αφού είπαμε διάφορα μου ζήτησε να του στείλω τη φωτογραφία του βαλυραίου δάσκαλου Νιφόρου, ο οποίος τον είχε βαπτίσει.Μου έδωσε και το φύλλο της εφημερίδας για να το διαβάσω προτεινοντάς μου να μελετήσω μια μαθητική φωτογραφία των αποφοίτων του Γυμνασίου Μελιγαλά, το σχολικό έτος 1949-50, και εάν υπάρχουν βαλυραίοι. Στη φωτογραφία υπάρχει ο βαλυραίος μετέπειτα  δάσκαλος Καυκούλας και από τους καθηγητές που είχα και εγώ  είναι οι: Κόντος, Δημητρόπουλοι, Γεωργιόπουλος και Κομίνης. Ο Αλκιβιάδης Κομίνης είχε παντρευτεί τη Νέζη, της οποίας οι 2 αδελφές Αντιγόνη και Τούλα είχα αντίστοιχα δασκάλα στη Βαλύρα και φιλόλογο καθηγλητρια στο Μελιγαλά, όπως και τον Κομίνη.
Έχω στο φωτογραφικό μου αρχείο τις αδελφές  δασκάλα και καθηγήτρια. Η Τούλα υπάρχει εν ζωή και μένει στην Πεύκη στην Αθήνα, η δε Αντιγόνη έχει το γιο Χαρίτση Βασίλη που παράγει το νερό Ανδανία, στην περιοχή μεταξύ Κεντρικού-Διαβολιτσίου.
Ευχαριστώ το Θόδωρο Μπρεδήμα για την παραχώρηση της φωτογραφίας  και θα ενημερώσω το γιό του Κομίνη ,την καθηγητριά μου Τούλα και το γιο της Αντιγόνης  Βασίλη Χαρίτση.


 Η ΤΟΥΛΑ ΝΕΖΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ, ΚΟΝΤΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
 Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΝΕΖΗ, ΤΡΙΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ
 Η ΤΟΥΛΑ ΝΕΖΗ ΜΕ ΤΟΥΣ 15 ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ  ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟΤΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΜΕΛΙΓΑΛΑ, ΤΟ 1965. ΑΓΩ ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΣΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΩ ΦΥΛΑΓΜΕΝΟ.
Η ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΝΕΖΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΑΛΥΡΑΙΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΦΩΝΤΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΘΑΝΑΣΗ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ
ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΚΟΜΙΝΙ, ΓΙΟΥ ΤΟΥ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: