Σάββατο 17 Αυγούστου 2019

ΚΗΔΕΥΤΗΚΕ 13-8-2019 ΣΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Η ΚΑΛΛΙΡΟΗ ΜΠΟΒΗ-ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ


 Τυχαία σήμερα είδα το κηδειόσημο σε κολώνα της πλατείας στη Βαλύρας, ότι κηδεύτηκε στο κοιμητήριο Καλαμάτας η Καλλιρόη Μπόβη-Διαμαντοπούλου 13-8-2019.
Τα θερμά μας συλλυπητήρια στο συζυγό της Αθανάσιο και στις οικογένειες των παιδιών τους Βασίλη και Σταύρο.
Η Καλλιρόη είχε το όνομα της γιαγιάς της , που ήταν αδελφή του πατέρα μου Δημήτρη, της οποίας έχουμε και το προικοσύμφωνο

ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΡΡΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 1829, ΚΑΙ ΜΗΤΡΩΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ.
 ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΛΥΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 1875 (15 ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΕΣ), ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ 25-9-1876  , ΓΕΩΡΓΙΑ(ΓΕΩΡΓΙΤΣΑ) 27-6-1878, ΛΥΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  1882 (12 ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΕΣ), ΛΥΡΑΣ ΧΡΙΣΤΟΣ   1885 (10 ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΕΣ),  ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ 5-12-1885  ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΡΟΗ.…..
Η Καλλιρόη πρέπει να είναι το πρώτο παιδί της οικογένειας, γιατί βρήκαμε το προικοσύμφωνο σε συμβολαιογραφείο της Εύας το έτος 1884 και με βάση αυτό καταλήγουμε σε αυτό το συμπέρασμα. Από τις χρονολογίες που είναι γραμμένες στα μητρώα Θουρίας και Βαλύρας, εφόσον είναι σωστές ,τα αδέλφια Λύρα, Χρίστος και Μαγδαληνή είναι δίδυμα.
2. ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝΔΡΟ ΜΠΟΒΗ………
Η Καλιρρόη Λύρα μια από τις 4 αδελφές (στην οικογένεια ήταν συνολικά τα 7 αδέλφια (4 κορίτσια και 3 αγόρια) παντρεύτηκε το Νίκο Μπόβη του Ιωάννη και απόκτησαν τα 4 παιδιά Λύσσανδρο, Σταύρο Μήτσο και Κώστα.
Ο Μήτσος είχε  μοναχοκόρη την Κατίνα (Αικατερίνη) η οποία είναι πεθερά του Νίκου Γεωργόπουλου που ήταν γραμματέας της κοινοτητάς μας, γιατί παντρεύτηκε την κόρη της Καλλιόπη ή Πόπη. Σκοτώθηκε το 1913 στη Μανωλιάσα και η κόρη του Αικατερίνη έμεινε ορφανή και από τους δυο γονείς, σε ηλικία ενός έτους.
 Ο Κώστας απόχτησε τα παιδιά Νίκο, Σωτήρη και Μήτσο (Δημήτριο) .
Ο ΝΙΚΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ 1-1-1922 ΚΑΙ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΤΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΝΕΖΗ 10-3-1922, ΑΠΟ ΖΕΡΜΠΙΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΧΤΗΣΑΝ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑ 6-12-1948 ΚΑΙ ΒΕΝΕΤΙΑ 4-4-1955. ΗΤΑΝ ΔΕΙΝΟΣ ΧΑΡΤΟΠΑΙΚΤΗΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ.
 Ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΙΚΗ, ΚΟΡΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΤΣΟΥΚΛΙ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΤΗΣ «ΚΑΠΠΕΤΑΝΙΣΑ», ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΑ. ΑΠΟΚΤΗΣΑΝ ΕΝΑ ΓΙΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΟΡΗ.
Το παρατσούκλι καπετάνισσα προέκυψε, γιατί αυτή έκανε το κουμάντο στο σπίτι. Ο Δημήτρης  τα αδέλφια Γιάννη και Στάθη. Ο Γιάννης είχε παντρευτεί στη Λαμπαινα το γένος Σταθοπούλου και ο Σταθης στην Αγριλιά που ζει  εκεί η γυναίκα του και τα παιδιά του.
Ο Δημήτρης Χριστόπουλος παντρεύτηκε την Αριστέα Μπάκα από Βαλύρα και απόκτησαν τα παιδιά Κώστα, Βαρβάρα και Βασίλη. Ο Κώστας παντρεύτηκε στη Βαλύρα, η Βαρβάρα στην Οιχαλία και ο Βασίλης στην Ελβετία.
O Δημήτριος παντρεύτηκε την…. και απόκτησαν δυο παιδιά.  Την κόρη Αικατερίνη παντρεμένη χωρίς παιδιά, και  το γιό  Κώστα, ουρολόγο γιατρό  στο Τζάνειο νοσοκομείο στον Πειραιά. Ο ουρολόγος γιατρός Κώστας παντρεύτηκε την …και απόκτησαν τα κορίτσια Χρύσα και Βένια και από το 2011 είναι συνταξιούχος. Η μια κόρη του είναι παντρεμένη και η άλλη ανύπαντρη.
Όταν πέθανε η Καλλιρόη ο Νίκος Μπόβης  ξαναπαντρεύτηκε  την Μαγδαληνή Τσάμη και απόχτησε τα παιδιά Γιάννη και Άγγελο. Υπάρχει μια οικογενειακή φωτογραφία στη σιδερένια γέφυρα της Βαλύρας. Ο Σταύρος ήταν  πρόεδρος στη κοινότητα της Βαλύρας το 1935.
-Η ΚΑΛΛΙΡΡΟΗ ΛΥΡΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑΟ ΜΠΟΒΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ 1865 (ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΕΣ 8) ΚΑΙ ΑΠΟΧΤΗΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ 1889 (ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΕΣ 18), ΣΤΑΥΡΟ 1892 (16 ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΕΣ), ΛΥΣΑΝΔΡΟ 1895 (22 ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΕΣ) , ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ  Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟΧΤΗΣΕ ΤΟ ΜΟΝΑΧΟΠΑΙΔΙ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ. ΟΙ ΛΥΣΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ.
ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ  ΑΠΟΧΤΗΣΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΓΓΕΛΟ 17-5-1906  ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΗ1 904 (19).
 Η ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΜΟΝΑΧΟΚΟΡΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΠΟΒΗ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΤΟ 4-11-1911 ΚΑΙ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ, ΤΟ 1938, ΤΟ  ΒΙΓΚΟ ΜΙΧΑΗΛ  15-2-1902 ΚΑΙ ΑΠΟΧΤΗΣΑΝ ΤΑ 4 ΠΑΙΔΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑ 5-10-1940, ΚΑΛΛΙΟΠΗ 4-3-1943 ,ΔΗΜΗΤΡΗ 12-1-1947, ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 7-11-1949. ΤΑ 4 ΑΥΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΑΝ ΑΠΟ 2 ΠΑΙΔΙΑ, ΕΝΑ ΑΓΟΡΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙ ,ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ 2 ΑΓΟΡΙΑ.
 Η ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΕΜΕΙΝΕ ΟΡΦΑΝΗ ΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΤΗΣ, ΓΙΑΤΙ  Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ Η ΜΑΝΑΤΗΣ ΠΕΘΑΝΕ ΑΠΟ ΑΡΩΣΤΕΙΑ.
Δημήτριος Ν. Μπόβης Λοχίας, σκοτώθηκε στις 7-6-1913,στη Μανωλιάσα, στους Βαλκανικούς πολέμους. Υπήρχε πινακίδα με τα ονόματα των νεκρών, στην ενοριακή εκκλησία του Αγίου Αθανασίου Βαλύρας, καθώς και στο δημοτικό σχολείο της Βαλύρας.
Ο Μιχαήλ Βίγκος είχε τα 6 αδέλφια Ειρήνη, Μιχαήλ, Δημήτρη, Τρύφωνα, Χρίστο (που είχε παντρευτεί την αγάπη και ήταν μανάβης στην Τρίπολη και έχει το γιό Στέλιο στον Καναδά), Σμαραγδή (σύζυγο Γεωργίου Ματσούκα) και Ελευθέριο. Οι Γεώργιος Ματσούκας και Ελευθέριος Βίγκος είχαν χρηματίσει πρόεδροι της κοινότητας Βαλύρας.
Η ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΜΙΧΑΗΛ ΒΙΓΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 4-3-1943 ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΤΟ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ 19-7-1932 ΚΑΙ ΑΠΟΧΤΗΣΑΝ ΤΑ 2 ΠΑΙΔΙΑ  ΤΟΝ ΠΑΝΤΕΛΗ 15-2-1979 ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ 29-4-1981
Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΠΟΒΗΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΡΟΗΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 6-2-1892, ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΤΗ ΜΑΡΘΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΣΑΜΗ Η ΟΠΟΙΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ  ΣΤΙΣ 20-9-1902 ΚΑΙ ΑΠΟΧΤΗΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ, 20-9-1925, ΝΙΚΟΛΑΟ 21-10-1925 ΑΣΤΥΝΟΜΟ, ΤΟ ΓΕΩΡΓΙΟ  ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑ 20-1934 ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΡΟΗ 27-3-1938.
-Η ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΕΘΑΝΕ ΝΕΑ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΝΤΡΗ
-Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ 1-11-1947 ΚΑΙ ΑΠΟΧΤΗΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΡΘΑ 25-12-1969, ΙΩΑΝΝΑ 15-12-1971,  ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟ 24-11-1947.
Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΒΑΛΥΡΑΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΟΥΡΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΤΗΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ.
Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΤΟΝ ΒΑΛΥΡΑΙΟ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΑΠΟΧΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΑΡΙΑ.
Η ΜΑΡΘΑ………..
ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΤΗΝ ΝΙΚΗ …. ΚΑΙ ΑΠΟΚΤΗΣΑΝ ΤΑ 3 ΠΑΙΔΙΑ…………..
Η ΚΑΛΛΙΡΟΗ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΤΟΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΑΠΟΚΤΗΣΑΝ 2 ΠΑΙΔΙΑ Βασίλη και Σταύρο …………………..
Ο ΑΓΓΕΛΟΣ  ΜΠΟΒΗΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ  ΣΤΙΣ 17-5-1906 ΚΑΙ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΧΡΙΣΤΑΚΗ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 11-6-1905. ΑΠΟΧΤΗΣΑΝ ΤΟ ΜΟΝΑΧΟΓΙΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΣΤΙΣ 10-5-1937.
Ο ΓΙΑΝΝΗΣ  ΜΠΟΒΗΣ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΤΗΝ….ΚΑΙ ΑΠΟΧΤΗΣΕ ΤΑ 3 ΑΓΟΡΙΑ ΝΙΚΟ,  ΛΕΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΚΩΣΤΑ.


Το θέατρο στη Βαλύρα τη 10ετία του '50


ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΟΙΚΟΚΥΡΙΚΩΝ ΣΤΗ ΒΑΛΥΡΑ, ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ ΄50, ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΟ 1821
ΣΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΣΑΜΟΥΗΛ Ο ΦΩΝΤΑΣ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ Η ΚΑΛΛΙΡΟΗ ΜΠΟΒΗ
Η ΚΑΛΛΙΡΟΗ ΜΠΟΒΗ ΜΕ ΤΟ ΣΤΕΜΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΦΟΡΕΜΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ


Ελληνοπούλα τρομερή
περήφανη και ωραία
μη με κοιτάζεις σα γριά
με μάτια βουρκωμένα
Πασά μου εσένα σε κοιτώ
με γελαστό το βλέμμα
ενώ εσύ μας πότισες
στη Σμύρνη με το αίμα
και το λαό κατέστρεψες
και έκαψες τα χωριά μας
και κλαίνε οι μανάδες μας
που’ έσφαξες τα παιδιά μας

ΠΑΣΑΣ
Γίνεσαι τούρκα τρομερή
τούρκους να προσκυνήσεις
και μέσα στο χαρέμι μας
ναρθείς να κατοικήσεις

ΕΛΛΗΝΙΣ

Εμένα τούρκα δεν με ‘καναν
η μάνα και ο πατέρας
καλύτερα το θάνατο
και ευθύς να ξεψυχήσω
παρά μες στο χαρέμι σου
νάρθω να κατοικήσω.

Τα λόγια αυτά του ποιήματος, είναι της Λίτσας Ντουραμάκου-Μακρή, στην ταβέρνα του αδελφού της, το καλοκαίρι, παραμονή δεκαπενταύγουστου το 2001. Συμμετείχε και αυτή στο θεατρικό δρώμενο, μαζί με όλη τη γενιά του 1950. Λειτουργούσε τότε στη Βαλύρα, η σχολή οικοκυρικών, με δασκάλα την κυρία Νότα, καταγωγή από το χωριό Αρι Μεσσηνίας.
Στο θεατρικό συμμετείχαν οι:

Λιοντήρης Αλέκος, Μπουρολιάς Γιώρης (Τρούμαν),Γιάννης Μπάκας, Στέλιος Βίγκος, Γιάννης Αναγνωστόπουλος (Τσαντίλας),Φωντας Γαλανόπουλος, Ορέστης Φειδάς Θάνου, Δημήτρης Σιάγκρης, Γιώργος Μελισσουργός, Ανδριάνα Ραμμογιαννοπούλου, Όλγα Δημοπούλου,Θωμάς Στρατής και αδελφή του, Βασιλική Παπασαραντοπούλου αναγιώτα Σπηλιώτη και εξαδέλφη της Καλλιόπη Σπηλιώτη του Γεωργίου, Ευγενία Μπάκα, Βούλα Σιάγκρη, Αθανασία Μπουρολιά σύζυγος Στράτη Μπούτου, Κόνιαρη Κατίνα σύζυγος Χρίστου Μπότσικα(μόνη στη φωτογραφία), Λιτσα Ντουραμάκου σύζυγος Γεωργίου Μακρή, Πότα Γρίβα Μετανάστης στην Ελβετία, Πότα Μπάκα του Άγγελου, Νίτσα Μπάκα του Βασιλείου, αδελφές Φωφώ και Καλλιρρόη Μπόβη, Δασκάλα Νότα, αδελφή και ανηψιός της, Μαρίκα θεοδωρακοπούλου με τα παιδιά της Δημήτρη και Θανάση, αδέλφια Μπάμπης και Λάκης (Τσουρούχης) Μπάκας.

Το θέατρο παίχτηκε στο τότε καφενείο που το λειτουργούσε ο Νικόλαος Μανιάτης, στην οικία του Λούη Σπυρόπουλου. Είχαν πωληθεί περισσότερα εισιτήρια και πολλά άτομα που είχαν εισιτήριο δεν μπόρεσαν να ιδούν το θέατρο. Μεταξύ αυτών ήταν και ο Χρίστος Ντουραμάκος με τη γυναίκα του. Είπε τότε στην κόρη του Λίτσα που συμμετείχε στο θέατρο να βγει έξω. Πείστηκε όμως από τους συγχωριανούς του και η Λίτσα να παρέμεινε ,χωρίς τελικά οι γονείς της να ιδούν την κόρη τους να παίζει στο θέατρο.

Η όλη διαδικασία για την πραγματοποίηση της παράστασης διήρκησε περίπου 2 μήνες και οι πρόβες γίνονταν στο χώρο μαθήτευσης βραδινές ώρες και κυρίως Κυριακή. Το σκηνικό έγινε με προσφορά χρημάτων από τους ίδιους, που συμμετείχαν στο θέατρο και η κατασκευή του έγινε από τον Αλέκο Λιοντήρη ο οποίος έχει ζωγραφίσει και την παλιά σιδερένια γέφυρα της Βαλύρας.

ΤΟ ΠΡΟΙΚΟΣΥΜΦΩΝΟ 3 ΣΕΛΙΔΩΝ ,ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΡΟΗΣ ΛΥΡΑ-ΜΠΟΒΗ, ΑΔΕΛΦΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ. 



 ΠΡΩΤΟΣ Ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΝΙΚ. ΜΠΟΒΗΣ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟ 1912-3
 TA 3 ΑΔΕΛΦΙΑ ΛΥΡΑ ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
 Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΒΗΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΤΟ ΜΠΙΖΑΝΙ  ΜΕ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΛΙΝΑΡΔΟ
 Η ΚΑΛΛΙΡΟΗ ΜΠΟΒΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ  ΜΕ ΤΙΣ ΡΙΓΕΣ ΣΤΟ ΦΟΡΕΜΑ  ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΗΣ, ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ '50
 ΜΑΝΝΑ ΜΑΡΘΑ ΜΕ ΤΑ ΞΑΔΕΛΦΙΑ ΜΠΟΒΗ=ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ
 Ο ΛΑΚΗΣ ΜΠΟΒΗΣ ΜΕ ΤΗ ΜΑΝΝΑ ΤΟΥ ΑΠΛΩΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑΦΙΔΑ ΣΤΟ ΑΛΩΝΙ
 ΜΑΝΝΑ ΛΑΚΗ ΜΠΟΒΗ ΜΕ ΠΕΘΕΡΑ 
 Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΒΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΜΠΙΖΑΝΙ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΕΙΡΑ
 ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΠΟΒΗ ΣΤΗ ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΓΕΦΥΡΑ  ΒΑΛΥΡΑΣ
 ΤΟ ΖΕΥΓΟΣ ΜΠΟΒΗ
Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΜΑΡΘΑΣ ΜΠΟΒΗ, ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΤΣΑΜΗ
 ΟΙ  4 ΑΔΕΛΦΕΣ ΛΥΡΑ, ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΖΙ
 Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΛΥΡΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΝΑΟΥ ΒΑΛΥΡΑΣ

 Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΠΟΒΗΣ ΜΕ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΟΠΑΡΕΑ ΤΟΥ

Ο ΛΑΚΗΣ ΜΠΟΒΗΣ, Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΕΛΕΝΗ ΛΙΝΑΡΔΟΥ, ΣΤΟ ΠΗΓΑΔΙ ΛΙΝΑΡΔΟΥ ΠΟΥ ΣΩΖΕΤΑΙ
 Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΛΥΡΑΣ
Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΚΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΤΗ ΝΥΦΗ ΤΟΥ ΒΑΛΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: