Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

ΓΕΩΡΓΙΑ- ΠΡΟΙΟΝΤΑ- ΑΡΚΑΔΙΑΝΗ-ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ-ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ ΒΑΣΤΑ

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ 
"Ούτε οι ευτυχέστεροι μπορούν να αποστασιοποιούνται από τη γε­ωργία. Φαίνεται, δηλαδή, ότι η φροντίδα για τη γεωργία προκαλεί και ευχαρίστηση και ευημερία της οικογένειας και άσκηση τον σώματος, ώστε να μπορούν οι ασχολούμενοι να κάνουν όσα ταιριάζουν σε ελεύ­θερο άνθρωπο.
Διότι, όπου η γεωργία ακμάζει, εκεί και οι άλλες τέχνες ακμάζουν, όπου δε αναγκάζεται η γη να παραμένει χέρσα, σχεδόν κα­ταστρέφονται και οι άλλες τέχνες και στην ξηρά και στη θάλασσα".
Η φύση δεν κάνει τίποτε το ατελές και μάταιο.
 Αριστοτέλης.
 ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
Η ΑΡΚΑΔΙΑΝΗ στο Ψάρι Τρικολώνων, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Μεγαλόπολη, καλλιεργεί και παράγει βιολογικά οικολογικά προϊόντα τα οποία προσφέρει στους πελάτες επισκέπτες.
Ο χώρος είναι μαγευτικός και διαθέτει μουσειακούς χώρους με βιβλία μαγειρικής, παλιό σπιτικό εξοπλισμό, χιλιάδες βιβλία μαγειρικής, τα προϊόντα που παράγουν είναι εξαιρετικής ποιότητας και σε χαμηλές τιμές, και από πέρυσι  λειτουργεί το μουσείο δημοτικής εκπαίδευσης, με μεγάλη επισκεψιμότητα, αλλά τώραλόγο του κορωναιού  είναι   όλα σε αναμονή.
Αφού ψωνίσαμε και φωτογραφίσαμε τους κήπους της Αρκαδιανής  επιστρέφοντας πήγαμε στη αγία Θεοδώρα Βάστα και απολαύσαμε το θέαμα.Πέρυσι ήταν γεμάτο πούλμαν και φέτος ήταν μόνο ένα και λόγο του περιορισμού, τα άτομα ήταν λίγα.
Αν συνεχίσει έτσι ο κορωναιός τα πράγματα για πολλούς θα δυσκολέψουν, γι' αυτό προτείνω να να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα για τις οικογενειακές τους ανάγκες. Παλιότερα πρόσφερε σε μεγάλο ποσοστό στον εθνικό μας πλούτο, και τώρα δυστυχώς προσφέρει μόνο το 8%, με αποτέλεσμα να εισάγουμε λεμόνια από Αργεντινή και σκόρδα από Κίνα.
Η ΜΑΚΑΡΙΑ με τα 2 ποτάμια συνεχούς ροής Πάμισο και Άρι, μπορεί να ξανακαλλιεργηθεί όπως τον παλιό καλό καιρό. Να επανέλθει  η επαναλειτουργία των παλιών νερόμυλων και  θα κάνουμε αρκετές αναρτήσεις μέσα από 30 διαφορετικές πηγές με φωτογραφικό υλικό για τους νερόμυλους της περιοχής μας, για  να προσφέρουν  πλούτο σε τοπικό και πανελλήνιο επίπεδο, μιας και η διατροφή μας με φρέσκα βιολογικά-οικολογικά προϊόντα είναι ότι καλλίτερο θωρακίζοντας και προστατεύοντας την υγεία μας, που είναι το πολυτιμότερο αγαθό μας, μακριά από γιατρούς και νοσοκομεία.

H ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΒΑΛΥΡΑΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΑΤΑΛΙΑ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ
ΤΑ ΦΡΕΣΚΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΗΣ ΜΑΝΝΑΣ ΓΗΣ







 ΜΠΑΜΙΕΣ ΒΕΡΥΚΟΚΑ ΚΕΡΑΣΙΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ
 ΛΕΜΟΝΙΑ
 ΖΩΝΑΡΑΤΑ ΦΑΣΟΛΙΑ
 ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΑΓΓΟΥΡΙ ΡΟΔΑΚΙΝΟ
 ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
 ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΑ ΑΧΛΑΔΙΑ
 ΤΑ 5 ΜΑΓΙΟΒΟΤΑΝΑ


Ο ΚΑΚΤΟΣ ΜΕ ΤΑ ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΑ ΚΑΙ ΑΝΘΗ


 ΑΝΘΗ ΧΡΩΜΑΤΑ ΑΡΩΜΑΤΑ



Η ΑΡΚΑΔΙΑΝΗ ΣΤΟ ΨΑΡΙ ΤΡΙΚΟΛΩΝΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ Η ΔΕΗ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ
ΟΙ ΚΗΠΟΙ ΜΕ ΤΑ ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ ΑΝΘΗ, ΧΡΩΜΑΤΑ ΑΡΩ,ΜΑΤΑ

Η ΛΙΜΝΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ, ΚΑΙ ΤΑ ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΝΗΣ
ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ
ΛΕΒΑΝΤΑ
ΡΙΓΑΝΙ
Η ΛΙΜΝΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΕΣ ΑΠΟ  ΑΡΩΜΑ ΛΕΒΑΝΤΑΣ
Η ΛΙΜΝΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ
ΟΙ 2 ΧΕΛΙΔΟΝΟΦΩΛΙΕΣ
ΑΝΘΗ ΧΡΩΜΑΤΑ ΑΡΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ ΒΑΣΤΑ


ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΤΡΟΦΟΔΟΤΟΥΣΕ ΝΕΡΟΜΥΛΟΥΣ ΠΟΥ ΑΛΕΘΑΝ ΣΙΤΗΡΑ ΚΑΙ ΟΙΧΙ ΜΟΝΟΝ.





Η ΡΙΓΑΝΗ ΦΥΤΡΩΣΕ ΣΕ ΜΙΚΡΗ ΣΧΙΣΜΗ ΠΕΤΡΑΣ.







ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΑΣ ΒΑΣΤΑ


ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΑΣ ΒΑΣΤΑ


ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΞΕΚΟΥΡΑΖΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: