Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020

ΠΡΙΝ 34 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΤΥΠΟ και 52 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΓΥΜΑΣΙΟ ΠΑΤΡΩΝ.

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ 

Ο Ανδρέας Αύλιχος οδοντίατρος στην Πάτρα απόφοιτος του Προτύπου Πατρών, διαδικτυακός φίλος μου έστειλε φωτογραφίες της αποφοιτησής του από το σχολείο του τη σχολική χρονιά το 1987.

Το 1981 ήταν η τελευταία χρονιά που στο πρότυπο οι μαθητές έδιναν εξετάσεις,  για να φοιτήσουν στο σχολείο αυτό. Στις φωτογραφίες  που μου έστειλε υπάρχουν οι μαθητές και καθηγητές  από τους οποίους ορισμένου μας βλέπουν από ψηλά και χαίρονται.

Μια άλλη ασπρόμαυρη φωτογραφία του 1969 είναι της Αικατερίνης Χρονοπούλου, από τον Ατσίχολο Αρκαδίας με τους μαθητές –καθηγητές του Τρίτου  γυμνασίου Πατρών που ήταν τότε καθηγητής ο Θωμάς Μηχαηλίδης και αργότερα πήγε στο Πρότυπο σχολείο.

Ανδρέα και Αικατερίνη σας ευχαριστώ για το φωτογραφικό υλικό, θυμίζοντας πρόσωπα , γεγονότα , και καταστάσεις στη μαθητική ζωή των σχολείων Προτύπου και Εβδόμου της Πάτρας .ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜ.ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ ΦΥΣΙΚΟΣ-ΜΕΝΟΥΝΟΣ-ΤΖΙΜΑΣ ΚΟΡΑΚΑ-ΠΛΕΣΣΑΣ-ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ-ΚΑΜΕΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΜΑ.


ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ


Ο ΑΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΟΛΙΟΥΧΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΠΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΑΥΡΙΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΩΡΙΣ ΚΟΡΩΝΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ ΝΑ ΤΟΝ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΛΙΤΑΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: