Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΕΥΚΩΜΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ 32 ΤΟΜΟΙ 1960-91-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΟΜΙΚΗ 7 ΤΟΜΟΙ,1991-7 ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ 20ΟΥ ΑΙΩΝΑ

 ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Έχω στην κατοχή μου τους 32 τόμους του Ιστορικού Λευκώματος της εφημερίδος Καθημερινής, τους 7 τόμους των εκδόσεων Δομικής 1991-7 και το Χρονικό του 20ου Αιώνα.

Φωτογράφισα προσθόφυλλο-οπισθόφυλλο για να θυμηθούμε τα γεγονότα των τελευταίων 40 χρόνων , καθώς και το στίγμα της κάθε χρονιάς. Απολαύστε τις  φωτογραφίες των τελευταίων 40 χρόνων, χαρακτηριστική για την κάθε χρονιά προσθόφυλλο-οπισθόφυλλο .

Περιγραφή

Οι παλαιότεροι θα θυμηθούν. Οι νεότεροι θα ενημερωθούν. Το Ιστορικό Λεύκωμα της «Καθημερινής» φιλοδοξεί να καταγράψει τα σημαντικότερα γεγονότα των τελευταίων δεκαετιών. Με αφετηρία το 1960 και κατάληξη τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 1990, ένας τόμος κάθε μήνα θα είναι αφιερωμένος ολόκληρος σε ένα έτος.

Περιλαμβάνει χρονολόγιο γεγονότων, αναλύσεις των σημαντικότερων πολιτικών και κοινωνικών θεμάτων, αναφορές σε πολιτιστικά, αθλητικά ή επιστημονικά συμβάντα και σε προσωπικότητες με ειδικό βάρος που επηρέασαν θετικά ή αρνητικά τις εξελίξεις. Πλουσιότατο φωτογραφικό υλικό που αποδίδει το κλίμα της εποχής και πληθώρα πινάκων με στατιστικά στοιχεία συµπληρώνουν την εικόνα της κάθε χρονιάς.

Στο τέλος έχω τον τόμο του έτους 1974 με  τα ευχάριστα γεγονότα για την Ελλάδα , και τα δυσάρεστα για την Κύπρο. Υπάρχουν και οι  πίνακες με διάφορα στοιχεία για την Ελλάδα και τον κόσμο, που έχουν όλοι οι τόμοι του ιστορικού λευκώματος της Καθημερινής.

Την ίδια διάταξη, δομή, διάρθρωση έχουν και οι επτά τόμοι των εκδόσεων της Δομικής,  ενώ ο τόμος του εικοστού αιώνα, περιγράφει τα πλέον σημαντικά των τελευταίων 100 χρόνων.























































































 
















Δεν υπάρχουν σχόλια: