Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΑΥΤΟΔΙΔΑΚΤΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΚΑΡΜΕΑΣ ΑΠΟ ΛΑΜΠΑΙΝΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ.

 ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Με τον Αντώνη Σκαρμέα από το χωριό Λάμπαινα Μεσσηνίας, είμαστε διαδικτυακοί φίλοι και παρακολουθώ τα έργα του τα οποία αναρτά στο Φ.Β. , που με αφήνουν κατάπληκτο κάθε φορά με τη διαφορετική θεματολογία του.

Η έμπνευση, η ιδέα, τα δημιουργηματά του, ο συνδυασμός  χρωμάτων, η φωτογράφιση μας δείχνουν ένα σπουδαίο ταλέντο, γιατί εκτός των έργων του είναι αρχαιολάτρης,  φυσιολάτρης, κοινωνικότατος , και συμμετέχει αφιλοκεδρώς σε όλα τα δρώμενα του χωριού του. Αυτό αποδεικνύεται από τη φωτογράφιση εντόμων, χλωρίδας ,πανίδας, και της φύσης γενικότερα και τα 3 από τα 6 έργα του έχουν άμεση σχέση με τη φύση (Ποτάμι, Φάρος, Φύση), ενώ τα άλλα 3 έχουν σχέση με την αρχαιότητα (Αρκαδική Πύλη, Τριήρης,  Επιστροφή του Ερετριέου Οπλίτη ) .

Κάνω έκκληση στις Α.Σ.Κ.Τ. εντός και εκτός Ελλάδος να μελετήσουν τα έργα του, να τον τιμήσουν και να τον κάνουν φοιτητή τους. Αποκτώντας την απαιτούμενη γνώση, με το ταλέντο που διαθέτει θα είναι αρκετά χρήσιμος και ωφέλιμος στην τοπική μας κοινωνία και όχι μόνον. Να τα ιδεί γνωρίσει και μελετήσει ο μακρινός συγγενής μας από Λάμπαινα Θεόδωρος Παπαγεωργίου που είναι καθηγητής, στο πανεπιστήμιο Γέιλ, στην Αμερική και να τον πάρει για σπουδές με υποτροφία..

Αγαπητέ μου Αντώνη το 2021 κλείνοντας 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, σου εύχομαι να κάνεις όλα σου τα όνειρα πραγματικότητα,  να είναι η τυχερή σου χρονιά, και να δώσουν σημασία στα έργα σου οι ειδικοί.

Και πάλι τα θερμά μου συγχαρητήρια με τις ευχές και την αγάπη μου. Απολαύστε τα δημιουργηματά του .




Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΚΑΡΜΕΑΣ ΧΑΙΡΕΤΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ

























ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ   ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ.


Η ΒΡΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΩ   ΛΑΜΠΑΙΝΑ


Η ΑΡΚΑΔΙΚΗ ΠΥΛΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ 

ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΟΠΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΜΠΑΙΝΑΣ
ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ 

 ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΚΑΡΜΕΑ

Άλλο ένα έργο μου έφτασε στο τέλος του!

Τίτλος: Άλλο ένα έργο μου έφτασε στο τέλος του!

Τίτλος: "Η επιστροφή του Ερετριέου οπλίτη".

Η ΙΣΤΟΡΊΑ.

Μετά την ολική πολιορκία της Ερέτριας το 490π.χ από τους Πέρσες ένας οπλίτης της πόλης καταφέρνει να ξεφύγει απ' τον εχθρό και να πολεμήσει για εκδίκηση μιας και έχασε τα πάντα στην πολιορκία.

Η εκδίκηση του ήταν σαφέστατα στον ελώδες τόπο του Μαραθώνα όπου οι Έλληνες διέλυσαν τον Περσικό στρατό αλλά και το ηθικό του και τον εκδίωξαν πίσω στην Ασία.

Νικητής στο μυαλό αλλά ηττημένος στην καρδιά γυρίζει πίσω στην πόλη του και αντίκρυζε ι έναν τόπο καμένο, τον ναό του Ασκληπιού που τόσες φορές πήγαινε να τον ευχαριστήσει για την υγεία την δική του αλλά και της οικογένειας του τώρα ο Ασκληπιός στέκει εκεί, μέσα στον ναό του αποκεφαλισμένος  απ' την δίψα του εχθρού για τον θάνατο...!

Άραγε ο οπλίτης μας ξέχασε ποτέ αυτά που έχασε και συνέχισε την ζωή του ή ζούσε με τις αναμνήσεις μες στον χρόνο που τόσο πολύ του έλειπαν;

Υ.Γ: "Αυτό το έργο είχε πάρα πολλές ώρες κατασκευής και σημαίνει πολλά για εμένα.. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να μου στείλει μήνυμα μιας και είναι προς πώληση.

Να πω πως θα μπει σε γυάλινη βιτρίνα."

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και ελπίζω να σας αρέσει

  Άλλη μια παραγγελία βγήκε εις πέρας και επιτέλους είναι έτοιμη να μπει σε ένα σπιτικό και να ομορφαίνει μια μακέτα...Αρχαίο τείχος λοιπόν με μήκος 1.55 μέτρα,3 πατώματα στους πύργους εσωτερικές ξύλινες σκάλες και σκάλες πέτρινες στο τείχος...το τείχος χωρίζεται και σε δύο μέρη για να μπει και το ένα απέναντι στο άλλο...Όλα λοιπόν φτιαγμένα στο χέρι...Να ευχαριστήσω τον φίλο Στέφανο για την βοήθεια του ώστε να είναι πιο γρήγορα έτοιμο...ελπίζω να σας αρέσει!

 Επιτέλους μετά από αρκετό καιρό αναμονής ώστε να τελειώσω τις φιγούρες, τελείωσε ένα διόραμα που το αποτέλεσμα είναι πιο πάνω και απ' τις προσδοκίες μου μιας και είμαι ερασιτέχνης σε αυτό το χόμπι.

Η Αρκαδική πύλη στην Αρχαία Μεσσήνη λοιπόν όπως ήταν στα αρχαία χρόνια. Προσπάθησα να την προσεγγίσω όσο πιο πιστά μπορούσα και πιστεύω πως κάτι κατάφερα.

Τέλος να ευχαριστήσω τον κύριο Πέτρο Θέμελη (ο άνθρωπος που δεκαετίες τώρα κάνει απίστευτο ανασκαφικό-αναστηλωτικο έργο στην Αρχαία Μεσσήνη) για τεχνικές πληροφορίες που μου έδωσε.



Δεν υπάρχουν σχόλια: