Τρίτη 13 Απριλίου 2021

ΝΤΟΥΜΠΑΙ. DUBAI CREEK, AL BARARI. 2 ΑΠΟ ΤΑ 10 ΤΟΠ ΜΕΡΗ

 ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Έχουμε επισκεφτεί τα 3  από τα 10 τοπ μέρη που υπάρχουν στο Ντουμπάι. Μετά την επίσκεψη στο τεχνητό νησί που μοιάζει και το ξενοδοχείο ΑΤΛΑΝΤΙΣ, επισκεφτήκαμε  το AL BARARI και μετά από 2 ημέρες επισκεφτήκαμε το  DUBAI CREEK, που στο εστιατόριο είχαν φυτεμένη αιωνόβια ελιά, που φαίνεται στη φωτογραφία. Δρομολογημένη επόμενη τέταρτη επίσκεψη είναι οι ανθοστόλιστοι κήποι,  μιας και θα υπάρχει περισσότερος ελεύθερος χρόνος, επειδή από  σήμερα αρχίζει το ραμαζάνι, και οι εργαζόμενοι έχουν λιγότερες ώρες εργασίας.Θα γνωρίσουμε και το έθιμο του ραμαζανιού με τα ήθη, έθιμα, εκδηλώσεις, δραστηριότητες.

Ότι και να πούμε ,διαπιστώνουμε  φανταστικά τεχνητά φυσικά έργα, που δεν τα συλλαμβάνει ανθρώπινος νους, μέχρι και αιωνόβια ελιά έχουν φυτέψει στο ξενοδοχείο εστιατόριο που επισκεφθήκαμε  και όπως με ενημέρωσε ο συνεργάτης μου από Ξάνθη Γεώργιος Δημητράκης το οφείλουν στο  Μαμουάρ Καντάφι.

Ας είναι/ήταν "ο Καντάφι και το πετρέλαιο", ο οποίος το 1972 με δική του πρωτοβουλία αφύπνισε τους Άραβες, οι οποίοι επι δεκαετίες πωλούσαν τον Μαύρο Χρυσό/πετρέλαιο εις τον κόσμο προς 0.35 Cent του Δολαρίου το ΒΑΡΕΛΙ. Και εντός μόνον μερικών ημερών ανέβηκε εις τα 12 Δολάρια, και εν συνεχεία έφθασε και εις τα 130 Δολάρια το βαρέλι σε παγκόσμια κλίμακα. Χάρις του Καντάφι, που έπρεπε να του στήσουν οι Άραβες παντού δεκάδες "Χρυσά Αγάλματα", και οι οποίοι έγιναν αυτοί πάμπλουτοι, αλλά και πολλές άλλες πετρελαιοπαραγωγές χώρες (Ρωσία, Βενεζουέλα, ΗΠΑ κ.α.)!

Βέβαια έκτοτε ο Καντάφι απέκτησε θανάσιμους Εχθρούς, και κοιμότανε συνεχώς και κάθε νύχτα σε μετακινούμενη σκηνή, κατέστη στόχος ΟΛΩΝ, και εις το τέλος κατηγορήθηκε και μάλιστα "έγινε και υπεύθυνος για την κατάρρευση του βρετανικού αεροπλάνου" (αναληθές!), αλλά εις το τέλος την πλήρωσε και με την ίδια την ζωή του! Ιδού και την διάλυση της Λιβύης!.

Όλα αυτά που σου γράφω τα έζησα εις το εξωτερικό!

















ΔΕΝΔΡΟ ΕΛΙΑΣ











AL BARARI.


















Δεν υπάρχουν σχόλια: