Κυριακή 9 Μαΐου 2021

7-5-2021. Ο ΠΥΡΓΟΣ , ΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ , και ΤΟ ΜΟΛ ΣΤΟ ΝΤΟΥΜΠΑΙ

 

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ.

Χτες   7-9-2021 ημέρα αργίας εδώ στο Ντουμπάι επισκεφτήκαμε το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο, το ενυδρείο και το μόλ ,ενώ αν ήμουν στην Ελλάδα θα πήγαινα στη Βραχοπαναίτσα που γιορτάζει σήμερα της ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ, και  μικρός πήγαινα εκεί με το θείο μου Βαγγέλη Βακρινο πουλώντας παστέλι με μέλι ,κρύο νερό και αναψυκτικά, με έδεσμα  τη γουρνοπούλα ,το πανηγύρι και τα μουσικά όργανα.

Η διαδρομή   από εδώ που μένουμε μέχρι τον πύργο είναι 20-25 λεπτά χωρίς μεγάλη κίνηση. Στη διαδρομή  μέτρησα περίπου 80 γερανούς σε διάφορα κατασκευαστικά έργα που φωτογράφισα  και δημιουργούνται δεκάδες χιλιόμετρα δρόμοι. Εκείνο που σε εντυπωσιάζει είναι οι δρόμοι και η τριπλή γραμμή μεταφοράς υψηλής τάσης, η αυστηρή τήρηση των νόμων ,  και η προστασία  των θαμώνων με διαχωριστικό. Οι τιμές για το ποτό και το γλυκό δεν ήταν υπερβολικές, στο μέρος που καθίσαμε.

Περπατήσαμε, ψωνίσαμε μέλι λευκό από το Κιργιστάν, απολαύσαμε το ποτό και γλυκό μας δίπλα στο ενυδρείο ,και τον πύργο τον έχουν σουβενίρ σε πολλά μεγέθη, χρώματα, και από διαφορετικά υλικά. Το μόλ είναι 4οροφο και στεγάζονται εκατοντάδες επιχειρήσεις, υπάρχει μεγάλη κινηματογραφική αίθουσα και χώρος για πατινάζ . Υπάρχουν μακέτες  με τα διάφορα αξιοθέατα και ζεις μεταξύ πραγματικού και φανταστικού. 

Το ορόσημο του Ντουμπάι είναι το Burj Khalifa, το οποίο στα 829,8 μέτρα είναι το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο και το πιο διάσημο από τα σημεία ενδιαφέροντος της πόλης.

Dubai Mall είναι το εμπορικό κέντρο της πόλης και παρέχει είσοδο στην πόλη Burj Khalifa καθώς και η Ντουμπάι Ενυδρείο. Υπάρχει επίσης παγοδρόμιο, ζώνη παιχνιδιών και συγκρότημα κινηματογράφου, εάν αναζητάτε περισσότερες επιλογές ψυχαγωγίας. 

Ένα από τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα της πόλης, το ενυδρείο του Ντουμπάι φιλοξενεί 140 είδη θαλάσσιας ζωής στο τεράστιο αναρτημένο δοχείο στο ισόγειο του Dubai Mall. Εκτός από την ελεύθερη προβολή από το εμπορικό κέντρο, αν μπείτε στο Υποβρύχιο ζωολογικό κήπο, μπορείτε να περπατήσετε μέσα από τις σήραγγες του ενυδρείου  μπορείς να ενοικιάσεις στολή και να μπεις μέσα στο ενυδρείο, βιώνοντας τα έντονα συναισθήματα του ωκεανού.


κατασκευαστικα εργα 
Η ΤΡΙΠΛΗ ΓΡΑΜΜΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΥΨΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ 



ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΔΡΟΜΟΙ 








ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΟΥΒΕΝΙΡ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ 


Η ΛΙΜΝΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΜΟΛ
ΤΟ ΤΕΤΡΑΟΡΟΦΟ ΜΟΛ
ΑΓΡΙΑ ΚΕΡΥΘΡΑ ΜΕΛΙΟΥ 
ΤΟ ΜΟΛ











ΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ 
















ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΜΟΛ




ΟΙ ΜΑΚΕΤΕΣ ΜΕ ΑΞΙΟΘΕΤΑ ΣΤΟ ΝΤΟΥΜΠΑΙ 


ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΣΤΟ ΝΤΟΥΜΠΑΙ






ΤΟ ΨΗΛΟΤΕΡΟ ΚΤΙΡΙΟ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ


Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΜΟΛ

ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟΞΥΣΤΗ
Η ΛΙΜΝΗ 






ΤΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ
ΤΑ ΒΡΑΔΥΝΑ ΦΩΤΑ 
ΤΡΕΙΣ ΔΡΟΜΟΙ 



Ο ΠΥΡΓΟΣ ΑΠΟ  ΜΑΚΡΥΑ 

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΔΡΟΜΟΙ 



ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΡΟΜΩΝ 


Δεν υπάρχουν σχόλια: