Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2018

ΟΙ 7 ΒΑΛΥΡΑΙΟΙ ΕΝΟΡΚΟΙ 1850- 60


ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ.
Στις σελίδες 302-426, από το Γ' τοπικό συνέδριο Μεσσηνιακών σπουδών σε Φιλιατρά - Γαργαλιάνους, 24-26\11\1998, παρουσιάστηκε  ο  τίτλος " ιδιοκτήται και ιδιοκτησίαι στη Μεσσηνία", του Θ. Δ. Γιαννακόπουλου.Στον τόμο ΙΘ, των Πελοποννησιακών 1991-2,  είναι  988 ένορκοι, από τις  τότε 5 επαρχίες της Μεσσηνίας με τους 28 δήμους (Καλαμών 5, Μεσσήνης 6, Πυλίας 5, Τριφυλίας 7 και Ολυμπίας 5). Οι περισσότεροι ένορκοι ήταν στο δήμο Καλαμών 155, Αλαγωνίας 82 και οι λιγότεροι στο δήμο Σκυλλούντος 4. Τα τότε επαγγέλματα που προτείνοντο οι ένορκοι (στη σελίδα 346 ) ήταν  συνολικά 14. Από τους 988 ένορκους οι 775 ήταν κτηματίαι, γεωργοί 70, έμποροι 53 και 1 συμβολαιογράφος.

 Από τους 988 ενόρκους, ήταν από το χωριό μου Βαλύρα (Τζεφερεμίνι), του δήμου Οιχαλίας  από τους συνολικά 41, 7  ήταν από το χωριό μου. Οι 6 ήταν κτηματίες και ο ένας παντοπώλης.

Από το χωριό μου τα έτη 1850-60,  προτεινόμενοι  ένορκοι ήταν οι:
9.   ΠΑΠΑΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
13. ΜΠΟΤΣΙΚΑΣ ΗΛΙΑΣ
15. ΘΟΔΩΡΟΣ ΤΣΑΓΚΑΡΗΣ
24. ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΚΑΡΤΕΡΟΛΙΩΤΗΣ
29. ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
40. ΣΠΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
41. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΑΝΤΟΠΩΛΗΣ.
Από τα παραπάνω 7 πρόσωπα έχουμε τα 5,  στο αρχείο των εκλογικών καταλόγων του παλιού δήμου Οιχαλίας. Η πρώτη χρονολογία μας δείχνει το έτος γέννησης και η δεύτερη  μας δείχνει τη χρονολογία που ψήφισε ο καθένας. Συνεχίζονται μέχρι σήμερα στη Βαλύρα τα 6 επίθετα, ενώ   δεν υπάρχει το επίθετο Σπανός, το οποίο δεν γνώρισα από τα παιδικά μου χρόνια. Η αρίθμηση είναι όπως στο πρωτότυπο.
1. Ο Δημητριος Παπασαραντόπουλος είχε ηλικία 45 ετών, αύξοντα αριθμό 9, ήταν κτηματίας με ετήσιο εισόδημα 1000 δραχμές. Προτάθηκε το 1851.
2. Ο Ηλίας Μπότσικας είχε ηλικία 55 ετών, αύξοντα αριθμό 13, ήταν κτηματίας με ετήσιο εισόδημα 1000 δραχμές. 
3. Ο  Θεόδωρος Τσαγκάρης είχε ηλικία 37  ετών, αύξοντα αριθμό 15, ήταν κτηματίας με ετήσιο εισόδημα 1500 δραχμές. 
Προτάθηκαν και οι δύο το 1852.
4. Ο Αναγνώστης Καρτερολιώτης είχε ηλικία 50  ετών, αύξοντα αριθμό 24, ήταν κτηματίας με ετήσιο εισόδημα 1000 δραχμές. 
5. Ο  Αναγνώστης Γεωργόπουλος είχε ηλικία 66  ετών, αύξοντα αριθμό 29, ήταν κτηματίας με αξία ακίνητης περιουσίας 10.000 δραχμές , και  με ετήσιο εισόδημα 1500 δραχμές. 
6. Ο Δημήτρης Σπανός (γράφεται Σπανής) είχε ηλικία 44  ετών, αύξοντα αριθμό 40, ήταν κτηματίας με αξία ακίνητης περιουσίας 6.000 δραχμές. 
7. Ο  Παναγιώτης Σταθόπουλος είχε ηλικία 41 ετών, ήταν παντοπώλης ,με αξία ακίνητης περιουσίας 9.000 και ετήσιο εισόδημα 2.000.
Διαπιστώνουμε ότι οι 2 βαλυραίοι Αναγνώστης  Γεωργόπουλος και Παναγιώτης Σταθόπουλος είχαν κτηματική περιουσία και ετήσιο εισόδημα.
 Για να προταθεί  κάποιος ένορκος έπρεπε να έχει   ή μεγάλη κτηματική περιουσία, ή ετήσια έσοδα ή και τα δυο. Με   βάση το υλικό που έχουμε στην κατοχή μας, υπάρχει φωτογραφικό υλικό των 6 απογόνων των οικογενειών. Ο Γεωργόπουλος Αναγνώστης ήταν στρατιώτης του δυρραχίτη οπλαρχηγού Παναγιώτη Κεφάλα . Με βάση το φωτορεπορτάζ (εκτός του Σπανού που δεν έχουμε  καθόλου στοιχεία) διαπιστώνουμε ότι από τα σπίτια και μόνο είχαν μια κτηματική και κατά συνέπεια οικονομική ευρωστία.
Από το αρχείο των εκλογικών κσαταλόγων.
45
Καρτερολιώτης
Αναγνώστης
??
αγρότης
1809
1847
157
Μπότσικας
Ηλίας
??
αγρότης
1797
1847
228
Σπανός
Δημήτριος
Αθανάσιος
αγρότης
1817
1865
242
Σταθόπουλος
Παναγιώτης
Αναστάσιος
αγρότης
1815
1865
18
Γεωργόπουλος
Αναγνώστης
??
αγρότης
1797
1847

Υπάρχουν παρακάτω όλα τα πρωτότυπα , για να ενημερωθούν μελετητές, ερευνητές, ιστοριοδίφες , και οι  απόγονοι αυτών μαθαίνοντας και μελετώντας την ιστορία του τόπου μας και των προγόνων μας.
Σώζονται και κατοικούνται οι οικίες Μπότσικα και Γεωργόπουλου, η παλιά οικία Παπασαραντόπουλου  και Τσαγκάρη είναι υπό κατάρρευση, η μια οικία της οικογένειας Καρτερολιώτη έχει κατεδαφιστεί, καθώς και η παλιά οικία Σταθόπουλου η οποία καταστράφηκε από το σεισμό και στη θέση της είναι ισόγειος οικία.Οι οικίες Παπασαραντόπουλου - Γεωργόπουλου είναι κοντά στην εκκλησία του αγίου Δημητρίου ,στην Τσουκαλόρουγα, οι οικίες Μπότσικα, Καρτερολιώτη, Σταθόπουλου είναι κοντά στην πλατεία,,  και η οικία Τσαγκάρη είναι κοντά στην εκκλησία της αγίας Τριάδος, προς Μπιζάνι, 100 μέτρα βορειοδυτικά του ενοριακού Ναού Αγίου Αθανασίου.
ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΚΑΡΤΕΡΟΛΙΩΤΗ
ΟΙΚΙΑ ΑΠΟΓΟΝΟΥ ΤΟΥ ΚΑΡΤΕΡΟΛΙΩΤΗ,ΠΟΥ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΗΚΕ

ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΠΟΤΣΙΚΑΣ.ΑΠΟΓΟΝΟΣ  ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΜΠΟΤΣΙΚΑ

ΤΟ ΖΕΥΓΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΠΟΤΣΙΚΑ-ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΡΓΥΡΗ. ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΗΛΙΑ
 Η ΤΡΙΦΤΑ ΚΑΙ Ο ΛΙΝΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΣ ΜΠΟΤΣΙΚΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΓΙΝΟΤΑΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙ. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ.


Ο ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΩΤΗ

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ (ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ) ΕΓΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ

Η ΑΡΧΟΝΤΙΚΗ ΟΙΚΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ.ΤΩΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΙΣΟΓΕΙΟΣ ΟΙΚΙΑ.Η ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΡΙΚΟΥ ΛΙΝΑΡΔΟΥ

Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΟΥΚΛΗΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΟΡΑΣΕ  ΕΝΑ ΣΤΡΕΜΜΑ ΤΟΠΟ ΜΕ 9 ΔΕΝΔΡΑ ΜΟΥΡΙΑΣ,ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΑ ΦΥΛΛΑ  ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΞΟΣΚΩΛΗΚΕΣ.ΟΙ ΜΟΥΡΙΕΣ ΥΠΗΡΧΑΝ, ΣΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑΚΑ ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ, ΠΡΙΝ ΑΣΦΑΛΛΤΟΣΤΡΩΘΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ

ΟΙ 3 ΚΟΡΕΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΣΙΜΠΟΥΚΛΗ, ΚΑΙ Η ΜΑΡΙΑ ΣΥΖΥΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΠΟΒΗ

Ο ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ ΜΠΟΥΤΟΥ, ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΆΦΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ.
ΣΚΡΕΠΕΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΟ ΤΑΜΠΟΥΚΙ.ΣΤΑ ΡΥΖΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΒΑΛΥΡΑ.

 Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΤΟ  1865

 Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ
 Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΥΡΟΣ
 ΤΟ ΖΕΥΓΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ
Η ΟΙΚΙΑ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ,ΠΟΥ  ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ, ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.
Η ΟΙΚΙΑ ΠΑΠΑΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ.
Η ΒΑΛΤΟΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΕΙΑΣ ΠΑΠΑΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η ΟΙΚΙΑ ΠΑΠΑΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ,ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΣΤΗΚΕ Ο ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΒΑΛΥΡΑΣ, ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ,ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.
ΤΟ ΤΡΑΚΤΕΡ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΣΑΠΙΖΕΙ

ΤΟ ΛΙΟΤΡΙΒΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΑΠΑΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΤΩΡ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
Ο ΠΑΠΑΣΗΣ ΠΑΠΑΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ο ΠΡΟΓΟΝΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ ΤΟΥ Θ. ΤΣΑΓΚΑΡΗ
Η ΟΙΚΙΑ ΤΣΑΓΚΑΡΗ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩ ΤΣΑΓΚΑΡΗ-ΠΑΠΑΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ-ΠΑΠΑΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΤΣΑΓΚΑΡΗ.
ΟΙ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΛΑΔΕΣ ΤΗΣ ΒΑΛΥΡΑΣ.

Ο δήμος Οιχαλίας είχε προτεινόμενους 41 άτομα. Η αρίθμηση των βαλυραίων είναι όπως στο πρωτότυπο, με διαφορετικές χρονολογίες πρότασης. Οι πρώτοι 6 ήταν κτηματίες. Ο τελευταίος ήταν  παντοπώλης ο οποίος είχε από όλους τους άλλους βαλυραίους, το μεγαλύτερο ετήσιο εισόδημα και τη μεγαλύτερη αξία ιδιοκτησίας σε γη.

Όποιος μαθαίνει την ιστορία του "μακραίνει" τη ζωή του.
Η εφημερίδα "εξέτασις" "φύλλο 65 279/1872) αναφέρει. 
Εν τω ξενοδοχείω "Χάνι", Τζεφερεμίνης την 11η Αυγούστου οι Κοτσινοναίοι -Τσιλικαίοι (οικογένειες οπλαρχηγών από τη Σκάλα Μεσσηνίας) πληροφορήθηκαν ότι ήρχοντο στρατιώται προς καταδίωξιν των. Ότε εξελθών ο Αθανάσιος Τσιλίκας είδε ότι αντί στρατιωτών ήταν οι Καβουραίοι (και αυτοί οπλαρχηγοί από Σκάλα Μεσσηνίας ), τον οποίο και εφόνευσαν. Πρόλαβε και σκότωσε τον Κάβουρα Λουκά οι μεν και οι δε έδραμον φεύγοντας. Στη θέση "Σκαμμένο Λιθάρι" υπήρχαν δύο χάνια -πανδοχεία σε κοντινή μεταξύ τους απόσταση και η συμπλοκή έγινε στο χάνι του Παν. Σταθόπουλου. Λέγεται "Σκαμμένο Λιθάρι" γιατί έβγαλαν από εκεί ένα μεγάλο κοτρώνι στο οποίο κάθισε ο Κολοκοτρώνης. Υπήρχε μπροστά στο περίπτερο μέχρι το 70 και το εξαφάνισαν όταν έγιναν τα έργα της πλατείας του χωριού. Εκεί υπήρχε  πέτρινη γέφυρα και πηγάδι τα οποία καταστράφηκαν , λόγο της διαμόρφωσης της πλατείας καθώς και τα πέτρινα γεφύρια Βαλύρας,  Λάμπαινας ,Εύας και Μαυροζούμενας, γιατί καλύφθηκαν όλα με άσφαλτο και θα πρέπει κάποιος να τα προσέξει από τας πλάγια.
Με βάση το ΦΕΚ 15-24-4-1874 χαράκτηκε και ο δρόμος Σκάλας -Βαλύρας -Ναζήρι -Μεσσήνη. Ο οπλαρχηγός Παπατσώνης από ΕΥΑ προκειμένου να διευκολυνθεί η άφιξη του Όθωνα και της Αμαλίας πριν το 1862 ασχολήθηκε με τη διάνοιξη και κατασκευή του δρόμου, γιατί του είχαν βαφτίσει ένα παιδί δίνοντας το όνομα Όθωνα. Η κατασκευή του δρόμου ολοκληρώθηκε επί Χαρίλαου Τρικούπη και η νέα του μορφή παραδόθηκε σχεδόν ταυτόχρονα με το σιδηρόδρομο. Ο Περικλής Μπούτος υιός του εκ Μελιγαλά αξιωματικού της φάλαγγας  Παναγιώτη Μπούτου αναδείχτηκε ανεξάρτητα των προσωπικών του ικανοτήτων και από την στήριξην τοπικών παραγόντων. Από τη Βαλύρα είχε τη στήριξη των Αναστασίου Σωτηρόπουλου (ήταν ιδιοκτήτης στο ένα χάνι) και Αναστάσιο Καρύδη ο οποίος χρημάτισε και πρόεδρος της κοινότητας Βαλύρας. Το 1887 ο Περικλής Μπούτος απεχώρησε από το κόμμα  του Αλέξανδρου Κουμουνδούρου και  όταν πέθανε το κόμμα ανέλαβε ο γιος  του Κων/νος. Συναντήθηκαν τα δυο κόμματα στου Κατσαρού συγκρούστηκαν, αλληλοπυροβολήθηκαν και κατά τη συμπλοκή σκοτώθηκε ο Λαγάκης από τη Βαλύρα.
 ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΤΣΩΝΗΣ
 ΟΘΩΝΑΣ ΠΑΠΑΤΣΩΝΗΣ
 Η ΟΙΚΙΑ ΠΑΠΑΤΣΩΝΗ

 Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΤΑΦΟΣ ΠΑΠΑΤΣΩΝΗ
 Ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΤΣΩΝΗΣ
ΤΑ ΜΟΝΟΤΟΞΑ ΠΕΤΡΙΝΑ ΓΕΦΥΡΙΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΒΑΛΥΡΑ-ΕΥΑ.
Από τον οπλαρχηγό Αναγνώστη Κάβουρα και Κρυστάλλω Πουλουπούλου γεννήθηκαν τα παιδιά: Κατερίνα Γιαννούλα, Γεωργίτσα Θεοδωράκης, Δημητράκης, Θανασούλης και Ευγένιος. Οι δύο πρώτοι γιοι δολοφονήθηκαν από πολιτικούς αντιπάλους στη δεκαετία 1870. Η Κατερίνα παντρεύτηκε  τον Παναγιώτη Παπασαραντόπουλο πλούσιο από Βαλύρα η οποία το 1850 γέννησε το πρώτο της παιδί τον Αγαθοκλή.
Στη συνέχεια γεννήθηκαν οι Αριστόδημος, Θανάσης, Σταμάτης και Ανδρέας.
 Ο Αγαθοκλής ήταν μεγαλοκτηματίας, ο Αριστόδημος έγινε γιατρός, ο Θανάσης έγινε οφθαλμίατρος, ο Σταμάτης φαρμακοποιός και ο Ανδρέας δικηγόρος.
* Ο Αγαθοκλής απόχτησε τα παιδιά Σταύρο, Δημήτρη, Καλλιρόη και Κατερίνα. Ο Σταύρος με τη σειρά του απόχτησε τα παιδιά Πάρη, Αριστόδημο, Τάκη, Γιώργο και Ελένη.
* Ο Αριστόδημος απόχτησε τα παιδιά Στυλιανό, Παναγιώτη και Σταυρούλα.
 Ο Στυλιανός απόχτησε τα παιδιά Βούλα, Τούλα και Βάσω.
Ο Παναγιώτης σπούδασε στη Γαλλία και τον ονόμασαν Παπάση, το οποίο και κράτησε μέχρι το θάνατό του. Πέθανε στις 9-6- 1938 ανύπαντρος. Μεράκι ήταν το κυνήγι και παιδιά του τα σκυλιά. Ήταν γιατρός στην Καλαμάτα και ξακουστός στη Μεσσηνία

                                                              Τα χάνια της Βαλύρας 1821
Ο υποφαινόμενος Παναγιώτης Σταθόπουλος κάτοικος του χωριού Τζερφερεμίνι αγοράσας παρά του συγχωριανού μου Αναστασίου Σπυρόπουλου δυνάμει του από 24/4 Ε.Ε. και υπ΄αριθμό 91 συμβολαιογραφικού εγγράφου, συνταχθέντος επώπιον του συμβολιαιογραφούντος ειρηνοδίκου Οιχαλίας εν χάνιον με την περιοχήν του με ένα στρέμμα τόπο εμπεριέχον 9 μωρεόδενδρα και εν ερείπιον οικίσκον κείμενα, κατά τη θέσιν "Σκαμμένο Λιθάρι" του Τζεφερεμινίου συμπληαζόμενα ανατολάς με δημόσιο δρόμο, δυσμάς με μωρεόδενδρα των Καρυδαίων, άρκτον με χάνι του Νικήτα Σταθόπουλου και μεσημβρία με αγρό Γιάννη Τσιμπουκλή δια δραχμές 410. Προσφωνώ την αγοροπωλησία ταύτην δημοσίως και προσκαλώ τους έχοντες οποιεσδήποτε αξιώσεις επί των αγορασθόντων να παρουσιάσωσι αυτά όπου δει εντός την νομίμου προθεσμίας, άλλως παρελθούσης, θεωρώ αυτούς αποκλειόμενους των τοιούτων αξιώσεων. Και παραγγέλεται ο κλητήρ των Καλάμαις Πρωτοδικών Παναγιώτης Γ. Μαραγκόπουλος να δημοσιεύσει την παρούσαν δια μιας των Ελληνικών εφημερίδων.
Εν Τζεφερεμινίω τη 4 Ιουλίου 1847
Ο προσφωνών
Παναγιώτης ΣταθόπουλοςΔεν υπάρχουν σχόλια: