Τετάρτη, 30 Μαΐου 2018

3 ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΒΑΛΎΡΑΙΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ


ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Ερχόμενος από Αθήνα μεταξύ των άλλων, έλαβα και μια επιστολή του Δημήτρη Μητρόπουλου με 3 ποιήματα. Τα 2 αφιερώνει σε εμένα και το τρίτο στον εξαδελφό μου Χρίστο Παπαγεωργίου.
Δημήτρη σε ευχαριστούμε από καρδιάς και ψυχής , και με το καλό όταν έλθεις το καλοκαίρι θα πάμε στα μέρη που βιώσαμε τα παιδικά μας χρόνια,την εποχή της αθωότητας..
Η οικογένεια Μητρόπουλου μετανάστευσε οικογενειακά για την Αυστραλία . Πριν μεταναστεύσουν έμεναν τα καλοκαίρια στις Γανιές έχοντας όλο το νοικοκυριό τους σε μια καλύβα κάτω από τα πλατάνια με τα οικόσιτα ζώα, το μπαξέ,  και ζούσαμε τον παραδεισό μας ,το ποτάμι, ψαρεύοντας, κολυμπώντας, παίζοντας. Δίπλα είχαμε ένα κτήμα με συκιές και μετά το μάζεμα,αφού είχαμε ολοκληρώσει την αποστολή μας κατευθείαν στο ποτάμι για ψάρεμα , μπάνιο ,παιχνίδι και ψυχαγωγία.

Σου αφιερώνω αυτήν την ανάρτηση σε εσένα και την οικογενειά σου, θυμίζοντας τον παράδεισο που ζήσαμε τα νοσταλγικά παιδικά μας χρόνια.
Θα πρέπει όλοι να ανακαλύψουμε και ενεργοποιήσουμε τον ήλιο που κρύβεται μέσα μας για να μας φωτίζει το μυαλό, να μας ζεσταίνει την ψυχή και με την ακτινοβολία που εκπέμπει να μπορούμε να επικοινωνούμε με τη φύση, το Θεό και  τους συνανθρώπους μας με δημιουργικές δραστηριότητες,  αγάπη, αλήθεια και ειλικρίνεια, πλουτίζοντας συναισθηματικά τη ψυχή μας έτσι ώστε το αγίασμα να εξουδετερώνει πάντοτε τις οποιεσδήποτε μικρότητες και κακίες, αντιμετωπίζοντας έτσι τις καταστάσεις, με ηρεμία, διάλογο και κριτική, ώστε να παίρνουμε σωστές αποφάσεις μεταλλάσσοντας τις ζήλιες σε υγιή συναισθήματα. 

 ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΟΙ ΑΔΕΛΦΕΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ
 ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ
 Ο ΜΕΝΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ
ΟΙ ΦΙΛΕΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ
 

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ, ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΑΝ ΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΖΕΙΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: