Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ...

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ, ΕΧΟΥΝ ΜΕΡΙΔΙΟ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΟΥ ΓΚΡΕΜΟΥ,ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΒΑΛΥΡΑ ΙΘΩΜΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΚ24002
ΤΗΛ.2724071016

Γ' Ελληνική Δημοκρατία
Από το 1974 μέχρι σήμερα έχουν εκλεγεί 15 κυβερνήσεις , 2 υπηρεσιακές, και  η τωρινή,(σύνολο 18) που είναι κυβέρνηση συνεργασίας τριών κομμάτων. Η κάθε μια έχει μερίδιο ευθύνης, που  η πολιτικοί με την πολιτική τους και με δεκανίκι τον ελληνικό λαό, έφτασαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, και βρίσκεται ένα βήμα μπροστά, από την χρεωκοπία. Οι 18 κυβερνήσεις είναι οι παρακάτω:
1.(ΕΡΕ και Ένωση Κέντρου) και μερικά στελέχη του αντιδικτατορικού αγώνα Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής 1907-1998, 24 Ιουλίου 1974 – 21 Νοεμβρίου 1974
Κυβέρνηση από στελέχη των προδικτατορικών κομμάτων Νέα Δημοκρατία            Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής  1907-1998, 21 Νοεμβρίου 1974 – 28 Νοεμβρίου 1977
Νέα Δημοκρατία Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής  1907-1998, 28 Νοεμβρίου 1977 – 10 Μαΐου 1980.
Νέα Δημοκρατία Γεώργιος Ράλλης 1918-2006, 10 Μαΐου 1980 – 21 Οκτωβρίου 1981
ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Παπανδρέου 1919-1996, 21 Οκτωβρίου 1981 – 5 Ιουνίου 1985
ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Παπανδρέου 1919-1996, 5 Ιουνίου 1985 – 2 Ιουλίου 1989
Νέα Δημοκρατία Τζανής Τζαννετάκης 1927 ,2 Ιουλίου 1989 – 11 Οκτωβρίου 1989.
Συνασπισμός Ιωάννης Γρίβας 1923,11 Οκτωβρίου 1989 – 23 Νοεμβρίου 1989.
 Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ξενοφών Ζολώτας 1904-2004, 23 Νοεμβρίου 1989 – 11 Απριλίου 1990 Ακαδημαϊκός, διαπρεπής οικονομολόγος
Νέα Δημοκρατία Κωνσταντίνος Μητσοτάκης 1918…, 11 Απριλίου 1990 – 13 Οκτωβρίου 1993
ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Παπανδρέου 1919-1996, 13 Οκτωβρίου 1993 – 22 Ιανουαρίου 1996
ΠΑΣΟΚ Κωνσταντίνος Σημίτης 1936…, 22 Ιανουαρίου 1996 – 25 Σεπτεμβρίου 1996 .
ΠΑΣΟΚ Κωνσταντίνος Σημίτης 1936…, 25 Σεπτεμβρίου 1996 – 13 Απριλίου 2000.
 ΠΑΣΟΚ Κωνσταντίνος Σημίτης 1936…,13 Απριλίου 2000 – 10 Μαρτίου 2004
Νέα Δημοκρατία Κωνσταντίνος Α. Καραμανλής 1956…,10 Μαρτίου 2004 – 17 Σεπτεμβρίου 2007
Νέα Δημοκρατία Κωνσταντίνος Α. Καραμανλής 1956…, 19 Σεπτεμβρίου 2007– 5 Οκτωβρίου 2009
ΠΑΣΟΚ Γεώργιος Α. Παπανδρέου 1952…, 6 Οκτωβρίου 2009…
ΠΑΣΟΚ-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΛΑΟΣ  Λουκάς Παπαδήμος 1947,11-11-2011 …
Ο Λουκάς Παπαδήμος (11 Οκτωβρίου 1947) είναι Έλληνας οικονομολόγος και σημερινός πρωθυπουργός της Ελλάδας. Ανέλαβε την πρωθυπουργία στις 11 Νοεμβρίου 2011 και ηγείται της Κυβέρνησης Παπαδήμου η οποία προέκυψε από συνεργασία της προηγούμενης κυβέρνησης Παπανδρέου (ΠΑΣΟΚ) με την αξιωματική αντιπολίτευση (ΝΔ) και ακόμη ένα κόμμα του κοινοβουλίου (ΛΑΟΣ).
Σημείωση. Πολλά μπορείτε να βρείτε, για τους πρωθυπουργούς της Ελλάδος  στο διαδίκτυο
Ο ελληνικός λαός, πολιτικοί και πολιτική είναι συγκοινωνούντα δοχεία που αλληλοεπηρεάζονται-αλληλοπροσδιορίζονται-αλληλοεξαρτώνται, χωρίς όμως να λειτουργεί μεταξύ τους η δημοκρατία-ισονομία-ισοπολιτεία-ειλικρίνεια-αλήθεια και να είναι ένα κουβάρι με μπερδεμένες αρμοδιότητες, το κράτος-κόμμα-κυβέρνηση-συνδικαλισμός-δομές-λειτουργίες-υπηρεσίες.
Ο ελληνικός λαός είναι εκείνος που ευθύνεται και  εκλέγει την εκάστοτε κυβέρνηση και στη συνέχεια διαμαρτύρεται για την κυβέρνηση που ψήφισε. Η εκάστοτε κυβέρνηση διαχρονικά, διέφθειρε τον ελληνικό λαό με τους ρουσφετολογικούς διορισμούς, την αναξιοκρατία, τον έμαθαν να ζει με δανεικά και με  παράνομες πριμοδοτήσεις-επιχορηγήσεις. Δεν διαμαρτυρήθηκε για τα αποθεματικά των ασφαλιστικών   ταμείων που  πήγαν στην τράπεζα της Ελλάδος και έγιναν δομημένα ομόλογα στις τσέπες ορισμένων χωρίς να τιμωρηθούν  , με τότε διοικητή της τράπεζας της Ελλάδος τον τωρινό  πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος επέτρεψε στον τότε πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Σημίτη (το συνέχισαν και οι δυο επόμενοι πρωθυπουργοί Καραμανλής και Παπανδρέου) να δανείζεται για λογαριασμό του ελληνικού λαού και να μπούμε στην ΟΝΕ, με πλασματικά στοιχεία, και δεν διαμαρτυρήθηκε κανένας μας, στο να παταχτεί ο διαφθαρμένος κρατικός μηχανισμός, που βιώναμε καθημερινά στις διάφορες δημόσιες υπηρεσίες και να επιβάλλουμε να λειτουργήσει η αξιοκρατία, εδώ και τώρα. Δεν διαμαρτυρήθηκε, για το τζόγο του χρηματιστηρίου, το 1999,που 1.200.000  έλληνες παίχτες, έβλεπαν το τυρί και δεν έβλεπαν τη φάκα.  Έχασαν τα χρηματά τους, φυτρώνοντας σε κάθε χωριό της περιφέρειας νυχτομάγαζα και  ΕΛΔΕ, προτρέποντας τους, ο τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Σημίτης και ο τσάρος του τότε υπουργείου οικονομικών Γιάννου Παπαντωνίου, σε αυτό το σπορ, χωρίς να μάθουμε που πήγαν τα χρήματα των χαμένων. Ο ελληνικός λαός είναι υπεύθυνος που οι τρεις οικογένειες Παπανδρέου, Μητσοτάκη και Καραμανλή βρίσκονται πάντοτε, και για πολλά χρόνια, στην ελληνική πολιτική επικαιρότητα και δεν διαμαρτύρεται ο ελληνικός λαός για την υποβάθμιση της Παιδείας, Υγείας, Ασφάλειας, Κοινωνικού Κράτους, διόγκωση δημοσιονομικών, διάλυση γεωργίας, κτηνοτροφίας, βιομηχανίας, την αθρόα εισαγωγή ξένων προϊόντων αμφίβολης ποιότητας και του μεγάλου ποσοστού ανεργίας και στους τρεις τομείς παραγωγής. Τα διάφορα αυθόρμητα κινήματα των «Αγανακτισμένων», «Δεν Πληρώνω», «η Σπίθα», «το ΕΠΑΜ», «το Αντι-ΔΡΩ» και άλλα μικρότερα, που δημιουργήθηκαν το 2010-11, και με τη χρήση του διαδικτύου ενάντια στο μνημόνιο που μας επέβαλλαν ΔΝΤ,ΕΚΤ,ΕΕ, θα πρέπει να συνεργαστούν μεταξύ τους έχοντας όραμα και πρόγραμμα για ριζικές πολιτικές και δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις με διαχωρισμό πρώτα τη νομοθετική, εκτελεστική και δικαστική εξουσία. Η κάθε κυβέρνηση να εξαντλεί την τετραετία, να καταργηθούν όλα τα προνόμια των βουλευτών που γράφουμε παρακάτω και ο κάθε παράνομος δημόσιος υπάλληλος να απολύεται, να δικάζεται, να επιστρέφει τα κλεμμένα και να γίνεται κατάσχεση της περιουσίας του. Διαπιστώνουμε τώρα, ότι οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα θα γίνουν από τους Γάλλους και Γερμανούς, γιατί η εφεδρεία και τα δημοσιονομικά απέτυχαν από τις εκάστοτε τελευταίες  ελληνικές κυβερνήσεις.
To ελαφρυντικό του ελληνικού λαού είναι ότι δεν συμμετέχει άμεσα σε κέντρα εξουσίας και σε κέντρα   λήψης αποφάσεων, αλλά η δυναμή του είναι η ψήφος, την οποία σφετερίζονται χρόνια οι εκλεγόμενοι πολιτικοί, όλων των κομμάτων και αποχρώσεων, γιατί κανείς δεν πρότεινε την αναθεώρηση του συντάγματος και την κατάργηση των προνομίων τους.
Οι δανειστές μας, «προστάτες και δυνάστες» Γάλλοι, Άγγλοι ,Ρώσοι και Αμερικάνοι, ΔΝΤ,ΕΚΤ,ΕΕ,ΜΕΡΚΟΖΟΙ, κατάφεραν να κάνουν την Ελλάδα ένα φτωχό οικόπεδο και ένα φτηνό εργατικό δυναμικό με τη μείωση μισθών και συντάξεων και την επιβολή παράνομων χαρατσιών. Η αναγκαία λήψη δανείων και ο υπερδανεισμός της Ελλάδος ήταν λένε για την πληρωμή μισθών και συντάξεων. Όμως  διαπιστώσαμε τη  συρρίκνωση  του εισοδήματος του κάθε νοικοκυριού, με συνέπεια την ανασφάλεια ,πεσμένη ψυχολογία γιατί βγήκε το κάθε νοικοκυριό εκτός προγραμματισμού, χωρίς να βλέπει φως στο τούνελ και χρονικό ορίζοντα. Γιατί μας λένε τη μισή αλήθεια και την άλλη μισή μας την κρύβουν, όπως μας κρύβουν  την κατακόρυφη αύξηση των αυτοκτονιών, το κλείσιμο μικρών επιχειρήσεων και το ποσοστό ανεργίας. Τα 4 ναυπηγεία στην Ελλάδα υπολειτουργούν και η ΔΕΗ, η μοναδική που παράγει ηλεκτρική ενέργεια από κερδοφόρος που ήταν έγινε ζημιογόνος.
Κυριαρχεί σήμερα το έτος 2012 απογοήτευση, οργή, αγανάκτηση,θυμός,  αηδία, φόβος, ανασφάλεια, πολιτική προπαγάνδα, πλύση εγκεφάλου, απαξίωση θεσμών, εισροή πολυεθνικών, παραχώρηση δημοσίου κεφαλαίου και πλήρης αποδιοργάνωση ελληνικής οικονομίας, παραγωγής και εργασιακών σχέσεων. Θα έπρεπε να υπάρχει αυτές τις δύσκολες στιγμές ελπίδα, σχέδιο, όραμα, αξίες στρατηγική, για να ξανάρθει η αισιοδοξία και το χαμόγελο στα χείλη του κάθε έλληνα και της κάθε ελληνίδας.   
Η πολιτική  έχει αποτύχει γιατί στη διάρκεια του νεοσύστατου ελληνικού κράτους έχουμε 175 κυβερνήσεις και 93 πρωθυπουργούς,(18 από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα που αναφέραμε στην αρχή) που αν η θητεία κάθε κυβέρνησης ήταν τετραετής θα έπρεπε να έχουν περάσει τόσα χρόνια, όσες οι κυβερνήσεις επί τέσσερα, δηλαδή 680 χρόνια και δυστυχώς από τη δολοφονία του Καποδίστρια μέχρι σήμερα έχουν περάσει 180 χρόνια .Δηλαδή έχουμε μέσο όρο ένα χρόνο, για κάθε κυβέρνηση. Καταστράφηκε η ελληνική βιομηχανία, βιοτεχνία, ναυπηγία, γεωργία, κτηνοτροφία, το κάψιμο των ελληνικών πολυκαταστημάτων ΜΙΝΙΟΝ, Κλαουδάτος και πολλά άλλα το 1981,χωρίς να μάθουμε ποτέ την αλήθεια.  Τώρα διαπιστώνουμε να κατακλύζεται η ελληνική αγορά από πολυκαταστήματα ξένων συμφερόντων, να γίνεται η εξαγορά των ελληνικών επιχειρήσεων και η αθρόα εισαγωγή ξένων προϊόντων σε εξευτελιστικές τιμές, με συνέπεια τα ελληνικά προϊόντα να μένουν στα αζήτητα και ειδικά το ελληνικό λάδι, γιατί δεν είναι ανταγωνιστικά και η αιτία λένε οι «ειδικοί» ότι είναι ο μισθός των εργαζομένων, ο οποίος πρέπει να μειώνεται συνεχώς. Μένουν έτσι ακαλλιέργητες εκτάσεις με αποτέλεσμα να συρρικνώνεται η γεωργία και η κτηνοτροφία, και να διογκώνονται τα δημοσιονομικά, λόγο μείωσης εξαγωγών και αύξησης εισαγωγών.
Δεν μάθαμε ποτέ την αλήθεια,για του πολέμους σε Ιράκ, Γιουγκοσλαβία και Λιβύη, για το σκάνδαλο του Κοσκωτά, δεν μάθαμε γιατί καθυστέρησε ο ΟΤΕ στην κινητή τηλεφωνία και προηγήθηκαν 2 ιδιωτικές εταιρείες, δε μάθαμε το κόστος της τέλεσης των ολυμπιακών αγώνων, τους διαγωνισμούς των μεγαλοεργολάβων και το πραγματικό κόστος των έργων, την τύχη των ολυμπιακών ακίνητων, τα μυστικά κονδύλια, τον αγωγό Μπουργκάς Αλεξανδρούπολη, το λαθρεμπόριο πετρελαιοειδών, τα αίτια παραίτησης-επαναφοράς των 2 οικονομικών εισαγγελέων  και πολλά άλλα,  που δεν πρόκειται να τα   μάθουμε ποτέ. 
Τα αυθαίρετα, που ξεφυτρώνουν όπως τα μανιτάρια μετά τις φωτιές, η   συγκέντρωση αποδείξεων για τη φορολογική δήλωση  του 2010,η μείωση μισθών και συντάξεων, η αύξηση του ΦΠΑ και των τελών κυκλοφορίας του 2011, είναι μερικές από τις αδυναμίες του κρατικού συστήματος της Ελλάδος που τις ενισχύουν μερικές συντεχνίες εργαζομένων, για τα δικά τους συμφέροντα χωρίς καν το αίσθημα της κοινωνικής αλληλεγγύης, σε άλλες κοινωνικές ομάδες, που τα συσσίτια, κλοπές, διαρρήξεις και ληστείες, στις μεγαλουπόλεις και περιφέρεια αυξάνονται καθημερινά.
Μετά από κάθε πυρκαγιά, στην Ελλάδα, ξεφυτρώνουν ειδικά σε πρώην δασικές εκτάσεις αυθαίρετα. Εάν όμως γνώριζε εκ των προτέρων ότι  ο κάθε ιδιοκτήτης με το αυθαίρετο δεν θα πάρει φως, νερό, τηλέφωνο, γινόταν κατεδάφιση, και πήγαινε φυλακή δεν θα είχε προβεί σε αυτή την ενέργεια. Άλλωστε και η χρήση της τεχνολογίας των δορυφόρων, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο σκανάρισμα της οποιασδήποτε περιοχής, στο τι υπήρχε πριν και μετά την πυρκαγιά και να συλληφθούν, καταδικαστούν και φυλακιστούν  οι παρανομούντες.
Η πολιτική απέτυχε και στις αποδείξεις, γιατί υπολόγιζε στη μεγαλύτερη είσπραξη φόρων, πράγμα που δεν έγινε, γιατί δεν το είχε προβλέψει, και πλήρωσε επιστροφές φόρων,   με αποκορύφωμα να μην επιστραφούν  σε όλους και να γίνει συμψηφισμός με τα νέα χαράτσια του 2012, με τη δικαιολογία, να  μην αυξηθεί το έλλειμμα.
Τέλος  η πολιτική απέτυχε και στην είσπραξη τελών κυκλοφορίας, γιατί με την αυξησή τους, αντί οι ιδιοκτήτες να πάνε να πληρώσουν, κατέθεσαν τις πινακίδες, οπότε το κράτος βγήκε πάλι εκτός προγράμματος, γιατί έχασε πολλά χρήματα, από την επιστροφή πινακίδων. Η αύξηση του ΦΠΑ στέγνωσε την αγορά και τα ταμεία του κράτους αντί να γεμίζουν, αδειάζουν.  Οι έχοντες και κατέχοντες φοροδιαφεύγουν, οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί δεν γεμίζουν τα ταμεία του κράτους, και πάντα πληρώνουν το μάρμαρο μισθωτοί και συνταξιούχοι,χάνοντας 13ο,14ο μισθό μείωση μισθών ,συντάξεων και επικουρικών ταμείων.
Τέλος ορισμένοι πολιτικοί μπαίνουν στην πολιτική   «φτωχοί» και επειδή ισχύει η βουλευτική ασυλία, η παραγραφή,  και  ο νόμος περί ευθύνης υπουργών,  δεν υπόκεινται στον έλεγχο της δικαιοσύνης, δεν τιμωρούνται, ορισμένοι πλουτίζουν, παίρνοντας στο τέλος διπλές και τριπλές συντάξεις. Δεν είδαμε κανένα βουλευτή ή υπουργό να τιμωρηθεί, να κλειστεί φυλακή, ή να επιστρέψει τα κλεμμένα ενώ θα έπρεπε να τιμωρούνται παραδειγματικά, για να γίνουν παράδειγμα προς αποφυγή για το ελληνικό λαό. Πρόσφατα παραδείγματα  το Βατοπαίδι, που προφυλακίστηκε ο ηγούμενος Εφραίμ στον Κορυδαλλό παραμονές πρωτοχρονιάς του 2012, ενώ για τα πολιτικά εμπλεκόμενα πρόσωπα τα αδικήματα έχουν παραγραφεί.  Είδαμε στην τηλεόραση τον τέως δήμαρχο-βουλευτή-οδοντίατρο Παπαγεωργόπουλο, να υπερασπίζεται τις 3 διαφορετικές συντάξεις που παίρνει, του δημάρχου ,του βουλευτή και του οδοντίατρου, πράγμα που δεν ισχύει σε συνταξιούχους άλλους κατηγοριών. Εάν είναι θέμα νομοθέτη ο συνταξιοδοτούμενος να εισπράττει μια και μόνο σύνταξη, από όποιο ταμείο επιθυμεί.
Τέλος με τα ελληνικά υποβρύχια στη Γερμανία τιμωρήθηκαν και επιβλήθηκαν πρόστιμα, ενώ στην Ελλάδα δε λύθηκε ακόμη μύτη, γιατί τα αδικήματα έχουν παραγραφεί λόγο της υπάρχουσας νομοθεσίας. Η διαφθορά στη δημόσια διοίκηση και  στους εκλεγμένους της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι ελλειμματικές δημοτικές επιχειρήσεις, η γραφειοκρατία, τα φακελάκια στις διάφορες συναλλαγές, η μη τήρηση ψηφισμένων νόμων π.χ. το κάπνισμα, καμιά πολιτική κυβέρνηση δεν τόλμησε να την περιορίσει ή να την αναστείλει με συνέπεια να μας κατατάσσουν στις τελευταίες θέσεις αξιοπιστίας, μαζί με τις χώρες του λεγόμενου τρίτου κόσμου που τις δημιούργησαν και υπονόμευσαν οι διάφοροι αποικιοκράτες, κλέβοντας του πλούτο τους.
Περιγράφουμε παρακάτω τα προνόμια που έχουν οι έλληνες βουλευτές και τα οποία θα πρέπει να καταργηθούν με το νέο σύνταγμα, για να ισχύσει η ισονομία-ισοπολιτεία.
Ο Αριστοτέλης έλεγε ότι η πολιτική είναι η μητέρα όλων των τεχνών και αυτοί που την διαχειρίζονται  πρέπει να έχουν γνώσεις αξίες και αρχές, εκτός αν οι ίδιοι και οι συμβουλοί τους δεν διαθέτουν τίποτε από αυτά.

1.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
 Το 2010 οι 300 της Βουλής  μοιράστηκαν το ποσό των 42,5 εκατ. ευρώ ,με
 µέσο όρο  μηνιαίων  αποδοχών  10.000 ευρώ. Το 50% φορολογείται αυτοτελώς και το υπόλοιπο προστίθεται στα τυχόν άλλα εισοδήµατα.
 35 εκατ. ευρώ µμοιραστήκαν µΆσα στο 2010 οι συνταξιούχοι βουλευτές ή οι σύζυγοι και οι άγαµες θυγατέρες θανόντων βουλευτών.
 4,3 εκατ. ευρώ προορίζονται για τις συντάξεις  πρώην πρωθυπουργών.
Για την κατοχύρωση βουλευτικής σύνταξης απαιτούνται  4 χρόνια .
 Όσοι έχουν πρωτοεκλεγεί πριν από το 1993 συνταξιοδοτούνται από τα  55 τους.
 Όσοι βουλευτές είναι άνω των 65 χρόνων λαμβάνουν ταυτόχρονα και βουλευτική αποζημίωση και βουλευτική σύνταξη.
2.ΠΑΡΟΧΕΣ
 Κινητό τηλέφωνο (μέχρι 200 ευρώ μηνιαίως) και 8 σταθερές γραμμές τηλεφωνίας (μέχρι 12.000 ευρώ). 
Αυτοκίνητο το  οποίο μισθώνει η Βουλή με λίζινγκ).
 Δωρεάν διαμονή σε κεντρικό ξενοδοχείο για τους βουλευτές της επαρχίας  (70 ευρώ ημερησίως).
 Γραφείο εκτός Βουλής και γραφική ύλη, ταχυδρομική ατέλεια, ατέλεια στις μετακινήσεις  με λεωφορεία, σιδηρόδρομο και ακτοπλοΐα, καθώς και 52 αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής για το νομό τους, εφόσον  απέχει περισσότερα από 200 χιλιόμετρα από την Αθήνα.
 Κάθε βουλευτής έχει στην υπηρεσία του τέσσερις δημοσίους υπαλλήλους αποσπασμένους και μετακλητούς καθώς και έναν επιστημονικό συνεργάτη, ο οποίος πληρώνεται από τη Βουλή.
Δυνατότητα λήψης άτοκων δανείων από τη Βουλή και χαμηλότοκων από τις τράπεζες.
Στις συνεδριάσεις των αµειβόµενων επιτροπών παίρνουν 246 ευρώ ανά συνεδρίαση
Στους πρώην πρωθυπουργούς και προέδρους της Βουλής παραχωρούνται γραφεία μέσα στο Κοινοβούλιο, ακόµη και στην περίπτωση που δεν έχουν επανεκλεγεί βουλευτές, όπως είναι η περίπτωση του Kώστα Σημίτη.
Είναι οι μοναδικοί Ελληνες που έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν παράλληλα και δεύτερη σύνταξη από το επάγγελμα που ασκούν ή ασκούσαν, εφόσον δεν εργάζονται στo δημόσιο, ή και τρίτη στην περίπτωση που ήταν συνδικαλιστές, πρώην δήμαρχοι ή πρώην νομάρχες .όπως έγινε γνωστό η περίπτωση του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης Παπαγεωργόπουλου, που έπαιρνε νόμιμα 3 μισθούς.
 1.340 άτομα μόνιμο προσωπικό της Βουλής.
1.200 αποσπασμένοι δημόσιοι υπάλληλοι και επιστημονικοί συνεργάτες των βουλευτών.
Συνολική μισθοδοσία: 106 εκατ. ευρώ. Παίρνουν 2 επιπλέον μισθούς, που τελευταία ενσωματώθηκαν με τη μορφή επιδόματος στη βασική αποζημίωση.
Συνταξιοδοτούνται έπειτα από 28,5 χρόνια υπηρεσίας και λαμβάνουν από το ταμείο αρωγής υπαλλήλων της Βουλής (ΤΑΥΒ) ένα εφάπαξ ίσο με δύο μηνιαίους μισθούς για κάθε έτος ασφάλισης (100.000 -150.000 ευρώ ο καθένας).
Την τελευταία πενταετία, ο αριθμός των μόνιμων υπαλλήλων διπλασιάστηκε με διακομματική συναίνεση. Οι περισσότεροι είναι συγγενείς πολιτικών, βουλευτών, υψηλόβαθμων δικαστικών και αστυνομικών.
Γυμνάζονται στο άρτια εξοπλισμένο γυμναστήριο (διαθέτει μέχρι και χαμάμ ) με εννέα γυμναστές (Μητροπόλεως 1 και Φιλελλήνων), μαζί με τους βουλευτές, τους επιστημονικούς τους συνεργάτες και τους υπαλλήλους της Βουλής.
Προσωπικός χώρος στάθμευσης στο υπόγειο γκαράζ της Βουλής.
 Δωρεάν καινούργιος προσωπικός φορητός υπολογιστής σε κάθε εκλογική αναμέτρηση.
70 δημοσιογράφους που καλύπτουν το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ με τηλεθέαση 0,3%.
3.ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ - ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑΣ
Αν ένας βουλευτής απουσιάσει αδικαιολόγητα σε περισσότερες από πέντε συνεδριάσεις το μήνα, παρακρατείται υποχρεωτικά για κάθε απουσία το 1/30 της μηνιαίας αποζημίωσής του. Στην πράξη όμως, ενώ τα νομοσχέδια συζητούνται και ψηφίζονται σε άδεια έδρανα, ούτε ένα ευρώ δεν έχει παρακρατηθεί από κανένα βουλευτή.
Δεν γίνεται  έλεγχος στο «πόθεν έσχες» και στους τραπεζικούς λογαριασμούς των βουλευτών.
Τα αδικήματα των υπουργών παραγράφονται με το νόμο περί ευθύνης υπουργών.
Οι βουλευτές παραμένουν ατιμώρητοι για όλα τα αστικά και ποινικά αδικήματα Η παραβίαση του συντάγματος και του κανονισμού της Βουλής αποτελεί καθημερινό φαινόμενο. Είναι χαρακτηριστικό ότι το μνημόνιο στήριξης ψηφίστηκε ως νομοσχέδιο, που απαιτεί 151 βουλευτές, και όχι ως διεθνής σύμβαση, που απαιτεί 180. Και ακόμη πιo χαρακτηριστικό πως την επομένη της ψήφισής του ψηφίστηκε τροπολογία – προσθήκη, βάσει της οποίας οι συμβάσεις δανεισμού ισχύουν από τη στιγμή της υπογραφής τους, χωρίς την προϋπόθεση της κύρωσής τους από το Κοινοβούλιο, ενώ το σύνταγμα προβλέπει πως καμία προσθήκη ή τροπολογία δεν εισάγεται για συζήτηση αν δεν σχετίζεται με το κύριο αντικείμενο του νομοσχεδίου που ψηφίζεται.
4.ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Τα πολιτικά κόµµατα δεν πλήττονται  από την κρίση, όπως αποδείχτηκε και µετά την πρόσφατη κυβερνητική απόφαση για αύξηση κατά 30% της ετήσιας κρατικής επιχορήγησής τους από τα 37 εκατ. ευρώ που είχε περιοριστεί έφτασε τελικά το 2010 στα 49 εκατ. Ευρώ. Χρωστάνε  36 εκατ. ευρώ στο ελληνικό δηµόσιο, γιατί έχουν πάρει προκαταβολή για τα επόμενα χρόνια, και 245 εκατ. ευρώ στις τράπεζες.
Κανένας από τους βουλευτές δεν διαμαρτύρεται για όλα αυτά τα προνόμια και θα πρέπει με νέο σύνταγμα να καταργηθούν όλα αυτά τα προνόμια, για να εφαρμοστεί η ισονομία και ισοπολιτεία και να πλουτίσουν οι πολιτικοί την πολιτική και όχι να πλουτίσουν από την πολιτική.
Επειδή κάναμε την αυτοκριτική μας και διαπιστώνουμε ότι κανένας μας δεν είναι άμωμος, κανένας μας  δεν είναι στο  απυρόβλητο, κανένας μας δεν είναι τέλειος και τα λάθη είναι ανθρώπινα, θα πρέπει εδώ και τώρα, γνωρίζοντας τα λάθη που διαπράξαμε όλοι μας στο παρελθόν, με όραμα  και πρόγραμμα να συμφωνήσουμε ελληνικός λαός και πολιτικοί, σε πράγματα που μας ενώνουν και ας διαφωνούμε σε πράγματα που μας χωρίζουν, με συνθήκες πραγματικότητας και όχι συνομωσιολογίας, να δημιουργηθεί μια δυναμική πολιτική για να σωθεί η Ελλάδα μας από τη διαφθορά και διαπλοκή του καπιταλισμού και να ξανάρθει το χαμόγελο, η ελπίδα και η αισιοδοξία στον κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα. 
Στη διάρκεια της εκπαιδευτικής μου καριέρας, σαν καθηγητής στη μέση εκπαίδευση, στο χώρο που εργάστηκα για 34 χρόνια μέχρι την συνταξιοδοτησή μου, διαπιστώνονται τα παρακάτω: 
1. ΟΛΜΕ, ΕΛΜΕ, Συνδικαλισμός επέτρεψαν σιωπηρά την κομματική αξιολόγηση, ώστε συνάδελφοι από το ζενίθ να πηγαίνουν στο ναδίρ και αντίστροφα, με την αλλαγή της εκάστοτε κυβέρνησης, με συνέπεια την υποβάθμιση του κλάδου και ελάχιστες φωνές διαμαρτυρίας φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Τι σχέση έχουν αυτά μεταξύ τους; Η διαπλοκή σε όλο της το μεγαλείο με πρωταγωνιστές το κράτος, το κόμμα, η κυβέρνηση και η δημόσια διοίκηση.
2. Τον κομματικό συνδικαλισμό, με τα ξεχωριστά ψηφοδέλτια.
3. Τις αποσπάσεις ημετέρων, σε διάφορα γραφεία και υπηρεσίες.
4. Την επιλογή ημετέρων, για κάθε είδους εξετάσεις και στην επάνδρωση του κάθε είδους επιτροπών.
5. Τη μη βελτίωση του ΑΣΕΠ που αφορά το εξεταστικό, στο γνωστικό, παιδαγωγικό και διδακτικό αντικείμενο.
6.Την πρόσληψη μεγάλου αριθμού διδακτικού προσωπικού ωρoμισθίων και αναπληρωτών καθηγητών.
7.Την ουσιαστική κατάργηση της αντικειμενικής αξιολόγησης, του εκπαιδευτικού προσωπικού.
8.Τις ελλείψεις υποδομών σε κάθε είδους εργαστήριο και στη διαχείριση αναλώσιμων υλικών. Ειδικά τα εργαστήρια του προγράμματος <Οδύσσεια>, σχεδόν καταργήθηκαν όλα, και ελάχιστα υπολειτουργούν.
9.Τις διαδικασίες έκδοσης των διδακτικών βιβλίων, το καψιμό τους στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Θα πρέπει να επιστρέφονται, για ανακύκλωση και όποιος δεν τα επιστρέφει, να πληρώνει το κόστος του κάθε βιβλίου.
10. Την ουσιαστική κατάργηση της επιμόρφωσης και δια βίου εκπαίδευση των εκπαιδευτικών και την μη ποινικοποίηση των καθηγητών που κάνουν ιδιαίτερα στους μαθητές τους.
11. Την μη έκδοση πληροφοριακού υλικού, για την τοπική ιστορία, της κάθε περιοχής, και να διδάσκεται υποχρεωτικά ένα 2ωρο την εβδομάδα.
12. Οι επιστημονικοί φορείς να συνεργάζονται, για τη διαμόρφωση του διδακτικού εγχειριδίου και να υπάρχει η συνέχεια της γνώσης, από τη μια βαθμίδα στην άλλη.
13. Επιλογή και αξιολόγηση των ταλέντων με αυστηρά κριτήρια,στα διάφορα ειδικά σχολεία.
14. Το μεγάλο αγκάθι που λέγεται εξεταστικό-εισαγωγικό σύστημα, για τα πανεπιστήμια, να μελετηθεί υπερκομματικά, για να μη γίνεται το ράβε –ξήλωνε κάθε φορά.
15. Την καθοδήγηση των μαθητών, στο επάγγελμα-αγορά, εργασία-παραγωγή. Κάποτε τους δάσκαλους τους παρακαλούσαν, και τώρα τα καλλίτερα μυαλά με τις υψηλές βαθμολογίες επιλέγουν  ακαδημίες.
16.Να υπάρχει σε βάσεις δεδομένων στο διαδίκτυο και  με τη χρήση των νέων τεχνολογιών, να γνωρίσουν και κατανοήσουν τον πλούτο της αρχαιοελληνικής και νεοελληνικής  γραμματείας, το δημοτικό τραγούδι, την ιστορία, την πολιτιστική και πολιτισμική κληρονομιά της Ελλάδας και τη σύνδεση-σχέση της με τα Βαλκανικά  κράτη και κράτη της Μεσογείου και την καθημερινοτητά μας.

17.Υπάρχει  έλλειψη Προγραμματισμού, οργάνωσης, διεύθυνσης, έλεγχου.
18. Ο προγραμματισμός είναι η διαδικασία ή το σύστημα ενεργειών  με τις οποίες καθορίζονται οι στόχοι που προβλέπεται η μελλοντική εξέλιξη των μεταβλητών του εσωτερικού και εξωτερικού περιβάλλοντος και προσδιορίζονται οι τρόποι και τα μέσα με τα οποία θα επιτευχθούν οι στόχοι.
19. Η εκπλήρωση- ολοκλήρωση των αναγκών του ελληνικού λαού, που είναι  βιολογικές-κοινωνικές-ολοκλήρωσης.
20. Ο σωστός  δάσκαλος  λέει, εξηγεί, επιδεικνύει και εμπνέει τους μαθητές του.
21.Όλα τα χρησιμοποιείς και σε χρησιμοποιούν. Να είσαι χρηστικός και να φθείρεσαι, όπως ορίζει η φύση σου. Να είσαι δοτικός. Κανείς δεν μπορεί να σου πάρει τίποτα, μόνο τη γεύση σου. Όσο περισσότερο δίνεσαι ,τόσο υπάρχεις. Όσο αφήνεσαι, τόσο μεγαλώνεις…… Όλα είναι μικρά και περαστικά. Μόνο ένα είναι μεγάλο. Το νοημά τους. Λιώσε πριν μορφοποιηθείς, τίποτα δεν σου ανήκει. Μόνο το ταξίδι.
Άνθρωπος, Εξέλιξη, Πολιτική,  Τεχνολογία και Παραγωγή  πρέπει να στοχεύουν στην αειφόρο ανάπτυξη του πλανήτη γη και της Ελλάδας μας.
    Πριν  4 εκατομμύρια χρόνια στην πορεία της εξέλιξης δημιουργήθηκε ο άνθρωπος, ο οποίος στη συνέχεια έμαθε με τις τότε διανοητικές του ικανότητες να χρησιμοποιεί τη φωτιά, να φτιάχνει εργαλεία, να αναπτύσσει πολιτισμό, να παράγει ενέργεια, να εξημερώνει ζώα, να καλλιεργεί τη γη. Στη συνέχεια ανέπτυξε Τεχνολογία  για παραγωγή αγαθών που βελτιώνουν τις συνθήκες ζωής. Από τη σπηλιά έφτιαξε ουρανοξύστες, από τα πέτρινα εργαλεία τους υπολογιστές και από το ακόντιο τα ατομικά όπλα.
    Η ανάπτυξη και εξέλιξη της Τεχνολογίας διακρίνεται στην  γεωργική (10000 χρόνια πριν – εποχή του λίθου), βιομηχανική (18ος αιώνας – εποχή των μετάλλων) και ηλεκτρονική  (20ός αιώνας) επανάσταση, όπου η κάθε μια είχε και ανάλογες κοινωνικές αλλαγές. Με την ανάπτυξη του προφορικού λόγου και την κατασκευή και χρησιμοποίηση των εργαλείων και της φωτιάς ο άνθρωπος ανέπτυξε μεγαλύτερο εγκέφαλο, υπέταξε τη φύση σ’ ένα μεγάλο βαθμό, χρησιμοποίησε και αξιοποίησε τους φυσικούς πόρους της, πραγματοποίησε τεχνολογικά επιτεύγματα κατασκευάζοντας διώρυγες, φράγματα, οδικά δίκτυα, πόλεις, μέσα επικοινωνίας και μεταφορών χρησιμοποιώντας τη νόηση του αναπτυγμένου εγκεφάλου του προσαρμόζοντας το περιβάλλον στα γονίδιά του.
Η γεωργική παραγωγή αναπτύχθηκε όταν ανακαλύφθηκε και βελτιώθηκε το άροτρο και έγινε η κατασκευή έργων άρδευσης. Η κοινωνική επίδραση της γεωργικής επανάστασης οδήγησε στην αύξηση της παραγωγικότητας του πληθυσμού και οι σχέσεις ισότητας έπαψαν να υπάρχουν ανάμεσα στα μέλη της κοινωνίας καθώς και ανάμεσα στον άντρα και τη γυναίκα.
Η βιομηχανική επανάσταση παρουσιάστηκε στην Αγγλία το 18ο αιώνα και προκάλεσε περισσότερες κοινωνικές αλλαγές στον κόσμο, γιατί έγινε εφαρμογή της επιστήμης στη βιομηχανία (πότε, πού, πώς, γιατί, τι) με την παράλληλη χρήση νέων πηγών ενέργειας (κάρβουνο) και μηχανών. Οι συνέπειες της βιομηχανικής επανάστασης είναι η απότομη αύξηση αγαθών και υπηρεσιών, αστυφιλία, μετανάστευση, η αλλαγή της κοινωνικής και οικονομικής ζωής των κατοικημένων χωρών και η κυριαρχία της Ευρώπης σε ολόκληρο τον κόσμο είναι γεγονός.
Η ηλεκτρονική επανάσταση στη δεκαετία του ’50 χαρακτηρίζεται από την ανακάλυψη της πυρηνικής ενέργειας, τη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών, τη διαστημική επιστήμη με την εκτόξευση πυραύλων και την παραμονή του ανθρώπου στο διάστημα, την ανακάλυψη του DNA και τις εφαρμογές της γενετικής στη φυτική και ζωική παραγωγή για τη δημιουργία ποικιλιών με ποιοτικά και ποσοτικά γνωρίσματα, τις εφαρμογές της γενετικής βιοτεχνολογίας στη μεταφορά γενετικού υλικού από τον ένα οργανισμό στον άλλο και τέλος τη συνεργασία ηλεκτρονικών υπολογιστών και δορυφόρων, που όλα οδήγησαν στη συγκέντρωση και διανομή πληροφοριών σε λίγο χρονικό διάστημα σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι συνέπειες της ηλεκτρονικής επανάστασης είναι η οικονομική και πληθυσμιακή ανάπτυξη, η αυξανόμενη ανεργία γιατί καταργούνται θέσεις εργασίας από τη χρήση των υπολογιστών, η συγκέντρωση του πλούτου στις πολυεθνικές, η παραγωγή βλαβερών προϊόντων  διατροφής από τη χρήση φυτοφαρμάκων, η οικολογική κρίση από την κακοδιαχείριση των φυσικών πόρων, η ρύπανση του περιβάλλοντος, η καταστροφή της βιόσφαιρας, τα πυρηνικά ατυχήματα, οι πόλεμοι, τα ναρκωτικά, ο καρκίνος, το AIDS, το χάσμα ανάμεσα σε πλούσιες και φτωχές χώρες που συνεχώς μεγαλώνει, η απελευθέρωση των γυναικών επαγγελματικά και η συμμετοχή τους στα κοινά (του «εκλέγειν» και «εκλέγεσθαι»), η χρήση της επιστήμης  για δημιουργία ιδιωτικών συμφερόντων , η τεχνολογία δεν ελέγχεται από νόμους και ηθικούς φραγμούς, πολλές χώρες απέκτησαν την ανεξαρτησία τους αλλά έχουν οικονομική εξάρτηση (π.χ. οι χώρες του τρίτου κόσμου).
Θα πρέπει, η κάθε επιστήμη με την τεχνολογία, τεχνογνωσία και παραγωγική διαδικασία που διαθέτει, να έχει στόχο τη βελτίωση της ζωής στην ανθρώπινη κοινωνία και την αειφόρο ανάπτυξη της βιόσφαιρας εξαλείφοντας το χάσμα αναπτυγμένων και μη χωρών.

Εποχή λίθου    2.000.000 – 3.000 π.χ.     Μεσολιθική à Αγροτική      
Εποχή μετάλλων    3.000 π.χ. – 500 μ.χ.    Τυποποίηση,καταμερισμός εργασίας,συγχρονισμός(θέση, στιγμή)      
Βιομηχανική    1.700 – 1.900μ.χ.    Ποιοτικός έλεγχος, βαθμός ακρίβειας, η συνέχεια, η ολοκλήρωση      
Ηλεκτρονική Ατομική-Διαστημική-Γενετική    1945    Τράπεζες – Ηλεκτρισμός   

Η αλληλεπίδραση Επιστήμης – Τεχνολογίας – Οικονομίας –Πολιτικής- Κοινωνίας – Παραγωγής (Πρωτογενής, Δευτερογενής, Τριτογενής), πρέπει να έχει στόχο την αειφόρο ανάπτυξη του πλανήτη γη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: