Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Η Διαχρονικότητα των Ομηρικών Μύθων .ΤΗΣ ΑΣΤΡΑΙΑ ΛΕΩΝΙΔΟΥ

DUFY Raoul ΝΗΕΣ .... στον χρόνο στον χώρο  στο απέραντο γαλάζιο της θάλασσας και  το μπλε του ουρανού
Είναι πολύ σημαντικό, αυτές τις κρίσιμες ώρες, να ρίξουμε μια ματιά στην βίβλο των Ελλήνων, δηλαδή στα ΟΜΗΡΙΚΑ ΕΠΗ και να διδαχτούμε, έστω και την τελευταία στιγμή, από το πνεύμα του Οδυσσέα.
ΔΗΛΑΔΗ: Να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας, να ελέγξουμε την παρόρμηση να έχουμε τις
αισθήσεις μας και τις αντένες μας ΑΝΟΙΧΤΕΣ και να μην παρασυρθούμε από
την οργή και το μένος που μας διακατέχει, ώστε να γίνουμε βορρά, στους σύγχρονους “μνηστήρες”.
Όταν ο Οδυσσέας φτάνει στην Ιθάκη, η μεγίστη επιθυμία του είναι ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ, τον κόσμο που του έκλεψαν.

Τι δείχνουν τα τρομερά στοιχεία που έστειλαν δορυφόροι της NASA και ανησυχούν τις μυστικές υπηρεσίες του κόσμου


Τι δείχνουν τα τρομερά στοιχεία που έστειλαν δορυφόροι της NASA και ανησυχούν τις μυστικές υπηρεσίες του κόσμου

Μία νέα σειρά από πολύ ανησυχητικά στοιχεία συνέλεξαν, στις 17 Ιανουαρίου, επιστήμονες από ένα ζεύγος δορυφόρων της NASA, τα οποία κατόπιν παρέδωσαν σε εξειδικευμένη ομάδα ερευνητών, επιφορτισμένη με την συνεχή και λεπτομερή παρακολούθηση των παγκόσμιων αποθεμάτων νερού, αναφέρει δημοσίευμα του Guardian.

Ματθαίος Γιωσαφάτ: "Δεν φταίει η κρίση, αλλά αυτό που κουβαλάμε μέσα μας"

Ο άνθρωπος που έβαλε την ψυχοθεραπεία στο μέσο ελληνικό σπίτι εξηγεί γιατί είμαστε καταθλιπτικός λαός και γιατί η πολυγαμία είναι φυσική. Ο Ματθαίος Γιωσαφάτ δεν δίνει συχνά συνεντεύξεις. Είναι υπεραπασχολημένος από τότε που έγινε «μισοδιάσημος», όπως λέει αυτοσαρκαστικά. Μετά τη συνέντευξή του στο «Spiegel», δύο κανάλια της γερμανικής τηλεόρασης ζήτησαν να τον επισκεφτούν κι εκείνος αρνήθηκε.
«Δεν μπορώ να κάνω αυτή τη δουλειά, ξέρετε. Αφήστε που δεν είμαι και φίλος των Γερμανών λόγω καταγωγής. Οι γονείς μου ήταν Ρωμανιώτες Εβραίοι». Δέχεται να μου μιλήσει επειδή διάβασε ένα μυθιστόρημά μου: η λογοτεχνία είναι η μεγάλη του αγάπη. Εφηβος δημοσίευε ποιήματα σ' ένα περιοδικό της Κατερίνης. Αργότερα έκανε κριτική κινηματογράφου σε αριστερές εφημερίδες, «όταν δεν προλάβαινε να δει τις ταινίες ο μέγας Φώσκολος».

Σε ποια ομάδα ανήκει η ψυχή σας;

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Το αρχείο της ψυχής μας μπορεί να μας πει ένα σωρό πληροφορίες σχετικά με το σκοπό της ζωής μας, για το ποιοι είμαστε σε ψυχικό επίπεδο και...
τι ήρθαμε να κάνουμε στη Γη.
Σίγουρα έχουμε αισθανθεί ότι η ζωή μας έχει ένα βαθύτερο, πιο ουσιαστικό σκοπό, αλλά δν ξέρουμε ποιος είναι. Παρακάτω θα βρείτε μια λίστα 7 τύπων ψυχής, που θα βοηθήσει να ανακαλύψουμε τον αληθινό εαυτό μας.
http://www.newscity1.net/

Οι άνθρωποι που απολαμβάνουν τη ζωή, έχουν καλύτερη υγεία στα γεράματα

 ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ


Όσοι απολαμβάνουν τη ζωή, διατηρούν καλύτερη υγεία και μεγαλύτερες σωματικές ικανότητες όσο γερνάνε, μπορώντας π.χ. να περπατήσουν πιο γρήγορα, σε σχέση με όσους δεν ευχαριστιούνται και πολύ τη ζωή τους, σύμφωνα με... μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα (με ελληνική συμμετοχή).
Τα άτομα με χαμηλά επίπεδα ευχαρίστησης στη ζωή τους εμφανίζουν υπερτριπλάσια πιθανότητα ανάπτυξης καθημερινών σωματικών προβλημάτων, σε σχέση με όσους έχουν μια θετική και αισιόδοξη προσέγγιση του κόσμου. Επιπλέον, οι τελευταίοι έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να ζήσουν περισσότερα χρόνια σε σχέση με τους απαισιόδοξους.