Η ελαιοσυγκομιδή τελειώνει με το κάψιμο, των λιόκλαρων, αφού βοσκήσουν πρώτα τα πρόβατα , γίνεται ο καθαρισμός των ξύλων για το τζάκι, και αρχίζει ξανά ο κύκλος της ελιάς και του λαδιού, για την επόμενη χρονιά
Φέτος μέχρι στιγμής η ποιότητα του λαδιού είναι πολύ καλή, αλλά δεν έχει ποσότητα και τιμή.
Πρέπει να προστατευτεί το προϊόν, και να μην οδηγηθούμε .όπως στη σταφίδα και το αμπέλι, γιατί στη Μεσσηνία η ελιά τείνει να γίνει μονοκαλλιέργεια, και συμμετέχει σε μεγάλο ποσοστό στο ΑΕΠ της .