Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ΑΠΟ ΛΑΜΠΑΙΝΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ. ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

ΜΕΛΕΤΗ-ΕΡΕΥΝΑ-ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ
ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ.
Με αφορμή το δημοσίευμα της Καλαματιανής εφημερίδας του Μεσσηνιακού Λόγου και την πληροφορία των Λαμπαινέων πατέρα και γιου Νίκου και Άρη Στούνου, μετά από μελέτη-έρευνα-καταγραφή, ολοκληρώσαμε και αναρτήσαμε στην ιστοσελίδα μας για τους
Αργυρόπουλο
Κεφάλα
αδελφούς Αναστασιάδη, με καταγωγή απο Λάμπαινα Μεσσηνίας. 
 Έγιναν 3  αναρτήσεις στην ιστοσελίδα μας, για το μητροπολίτη Τριφυλίας-Ολυμπίας, Νεόφυτο Παναγιωτόπουλο, με καταγωγή από Λάμπαινα.
Παρακαλούμε όποιος έχει στην κατοχή του πληροφοριακό και φωτογραφικό υλικό, για τους αδελφούς Αναστασιάδη, το δεχόμεθα ευχαρίστως, για να το αναρτήσουμε, και να μην ξεχαστεί η μνήμη και προσφορά στον τόπο τους.

«Οι Άθλιοι» κτυπάνε την πόρτα της Ελλάδος


Μία ιστορία του μεγάλου Γάλλου συγγραφέα Βίκτωρ Ουγκώ που γράφτηκε το 1862 η οποία έχει ως επίκεντρο την αποτυχία συμφιλίωσης μεταξύ κοινωνικού και ηθικού καθήκοντος και η οποία γράφτηκε για όλα τα έθνη. Όπου ο άνθρωπος ζει αμόρφωτος και απελπισμένος, όπου η γυναίκα πουλάει το κορμί της για μια μπουκιά ψωμί, όπου το παιδί υποφέρει από έλλειψη πραγματικής παιδείας. Το βιβλίο των «Άθλιων» κτυπά τώρα την πόρτα όλων μας, τώρα και την πόρτα της Ελλάδος, φωνάζοντας δυνατά: «Ανοίξτε με. Έρχομαι για εσάς!»