Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Σεισάχθεια


Αττικό Δίκαιο
Justice statue.jpg
Θεσμοί
Νόμοι
Υποδομή και όργανα
Νομοθέτες
Κατηγορία: Αττικό Δίκαιο
Στην αρχαία Αθήνα, με την ονομασία σεισάχθεια έμεινε γνωστή η νομοθετική ρύθμιση των χρεών από τον Σόλωνα.

Σύνοψη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Είναι το πρώτο νομοθέτημα του Σόλωνα, όχι όμως, όπως μερικοί, ακόμα και από τους αρχαίους συγγραφείς, διατείνονται για τη διαγραφή εξ ολοκλήρου των χρεών, την οποία απεναντίας απέκρουαν αυτοί οι ίδιοι Σολώνιοι νόμοι,[1] αλλά μόνον ανακούφιση των πριν υπό των τοκογλύφων καταπιεζομένων οφειλετών. Για το σκοπό αυτό σμίκρυνε την αργυρή δραχμή κατά το 1/4 και λίγο περισσότερο ώστε 100 νέες δραχμές περιείχαν όσο άργυρο 72,5 παλαιές, συγκανονίσας επίσης μόνιμα και τα μέτρα και τα σταθμά,[2] ώστε ελάττωσε σε τέτοιο βαθμό τα χρέη των φτωχών, γι αυτό και λέγονταν ότι απάλειψε τις υποθήκες επί των γαιών, καθόσον διευκόλυνε την εξόφληση των χρεών.[3] Άφησε όμως ελεύθερο τον προσδιορισμό του τόκου και απαγόρευσε το βαρβαρικό έθιμο του «επί τοις σώμασι δανείζεσθαι». Κήρυξε επίτιμους τους πριν από το χρέος ή οποιαδήποτε άλλη αιτία, πλην φόνου και επιβολής στη τυραννίδα, σε ατιμία καταδικασθέντες.

ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

                         Πρόλογος
Οι Πολιτικοί που ανεδείχθησαν μετά  τη καταραμένη Μεταπολίτευση, απεδείχθησαν καταστροφή για την Ελλάδα, και τους Έλληνες.
Η Μεταπολίτευση έγινε για τους Μητσοτάκηδες, Καραμανλήδες, Παπανδρέου, Σημίτη, ΓΑΠ, ΣαμαροΒενιζέλους, Ντόρα, Κυριάκο, Τσίπρα, κ.λ.π. εφιάλτες.
Μετά τη ΚΥΠΡΟ είχε σειρά η ΕΛΛΑΔΑ σε ΠΡΟΔΟΣΙΑ!!!