Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Φλούδα λεμονιού και ξεχάστε τον πόνο στις αρθρώσεις!

Το λεμόνι είναι ένα από τα πλέον χρήσιμα συστατικά στον κόσμο, το οποίο παρέχει προστασία ενάντια σε πολλές ασθένειες και μπορεί δικαίως να αποκαλείται υπερ-τροφή.

Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά – περιέχει πηκτίνη, βιοφλαβονοειφή, φολικό οξύ, βιταμίνη Α, Β1, Β6, C, κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο, φώσφορο και μαγγάνιο.
Το λεμόνι επηρεάζει θετικά το συκώτι, το στομάχι, τα έντερα, το ανοσοποιητικό σύστημα, το καρδιαγγειακό και το νευρικό σύστημα.
Αν τρώτε τακτικά λεμόνι μπορείτε να αποτρέψετε ασθένειες όπως βρογχίτιδα, γρίπη, κρυολόγημα, λαρυγγίτιδα, αρθρίτιδα, βακτηριακή λοίμωξη, πέτρες στα νεφρά και στη χολή, υψηλή αρτηριακή πίεση.

Ποιος χρεωμένος βασιλιάς ξηγήθηκε «ωραία» στους δανειστές του;

Ας πούμε ότι η κατάσταση στο γαλλικό βασίλειο του 1300 –σχετικά πρόσφατα δηλαδή- τα πράγματα ήταν σε μαύρο χάλι, όπως στην Ελλάδα του 2015. Στον θρόνο της Γαλλίας είχε κατσικωθεί ένα καλόπαιδο πρώτης τάξεως.Τον φώναζαν Φίλιππο τον «Ωραίο» όχι επειδή ήταν κανα αρσενικό με δυνατά ζυγωματικά αλλά μάλλον λόγω των αποφασιστικών και «ωραίων» λύσεων που έβρισκε στα προβλήματά του. Τι βασάνιζε όμως αυτόν τον βασιλιά μας;

Στον βορρά είχε θεματάκια με τους ξενέρωτους Εγγλέζους. Ο πόλεμος με τον Άγγλο Βασιλιά είχε στεγνώσει πραγματικά τα κρατικά.