Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ '40, ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΑΛΥΡΑΣ 1960,

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
Ποια γνώση έχει την πιο μεγάλη αξία.Κατά    τη γνώμη μου είναι η  γνώση της Τοπικής Ιστορίας και το Γνώθι σ’ αυτόν. Είναι απαραίτητο να αγκαλιάσουμε τις παραδόσεις μας με τους τοπικούς μας θρύλους που στερεώνουν μέσα μας τις ιερές αλυσίδες του αίματος που μας δένουν με τους προγόνους και γεννούν το όραμα και την προοπτική ,για ένα καλλίτερο μέλλον.Πρέπει να γνωρίζουμε την Πολιτιστική-Πολιτισμική κληρονομιά της περιοχής μας (Φυσικό και Ανθρωπογενές Περιβάλλον). Π.Χ. Την Ιστορική Μεσσηνιακή επανάσταση 1834 , την  Αρχαία Μεσσήνη, τα Μυστήρια Ανδανίας, το Κάστρο του Μήλα, τη Γέφυρα της Μαυροζούμενας, την Παλουκόραχη Σκάλας, την Πηγάδα του Μελιγαλά τις Τσιμεντένιες Αποθήκες Βότρυς απέναντι από το σιδηροδρομικό σταθμό,τη Δέση, τα Μονοπάτια, τις Βυζαντινές μας εκκλησίες , τις Εθνικές μας Εορτές κ.λ.π.

Ο ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΡΟΤΣΙΛΝΤ & ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΓΕΡΟΝΤΩΝ

          ΠΡΟΣ  ΤΣΙΠΡΑ  ΑΝΟΙΧΤΗ  ΕΠΙΣΤΟΛΗ
      
Κύριε  Πρωθυπουργέ,

Ο  Παντοκράτωρας Εβραίος Μεγιστάνας ΡΟΤΣΙΛΝΤ, αυτό το παμφάγον Ζώον, (φίδι-Κόμπρα), θέλει τις συντάξεις, και τα σπίτια των Ελλήνων γερόντων.

Επίσης θέλει αυτός ο διεθνής δικτάτορας, να διασώσουν οι Έλληνες γέροντες τις Τράπεζες, (του απατεώνα ΡΟΤΣΙΛΝΤ), που διαρκώς και αεννάως τις κλέβει.

Όπως κλέβει και τα Δημόσια Ταμεία, και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, συνεργία προδοτών
πολιτικών. Τα ίδια κάνει σε όλα τα Κράτη
τύπου Μπανανίας.
Την περιουσία των ΡΟΤΣΙΛΝΤΣ, έκαναν οι παππούδες του με χειραγώγηση των χρηματιστηρίων, όπως γράφουν τα ΜΜΕ.