Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ.ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ,ΣΚΕΨΗ, ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗ

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
Όταν είχα δώσει εξετάσεις στη ΔΕΗ  ήμουν  ένας από τους λίγους που είχα λύσει και τα 5 προβλήματα της ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗΣ.Στα μαθητικά γυμνασιακά μου χρόνια  η ύλη ήταν συνεχής και υπήρχε η άλγεβρα  για τις κατώτερες τάξεις των γυμνασίων (3 πρώτες τάξεις γυμνασίου) και άλγεβρα για τις ανώτερες τάξεις γυμνασίων (3 τελευταίες τάξεις γυμνασίου). Η ύλη για την  επόμενη χρονιά συνεχιζόταν  εκεί που είχε σταματήσει την προηγούμενη χρονιά. Έτσι η γνώση ήταν συνεχής χωρίς χάσματα.Τώρα ποιός νοιάζεται για την παιδεία μας; Δεν υπάρχει όραμα και η πρακτική αριθμητική που είναι ένα εργαλείο που ακονίζει σκέψη και λογική, βρίσκεται στα αζήτητα. Συγκρίνοντας τα τότε σχολικά εγχειρίδια με τα τωρινά, διαπιστώνουμε μεγάλες διαφορές και γενικά η παιδεία και εκπαίδευση, αντί να αναβαθμίζεται και βελτιώνεται, υποβαθμίζεται και χειροτερεύει.

Προδοσίες

Date: May 20, 2015
Subject: Re: Προδοσίες
From: Nicolas Kaloy <euroleague.geneva@gmail.com>
Aς μου επιτραπεί να επαναλάβω εαυτόν και ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω. Ο μη έχων ...ας κάνει μία βόλτα στην Ελβετία για να καταλάβει γιατί η Ελλάς δεν είναι Ελβετία και τι θα ήταν ...αν ήταν  !
Από καιρό λέω ότι ο μόνος κίνδυνος επανόδου στην δραχμή είναι η ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ έκδοση χαρτονομίσματος με τους ανήθικούς πολιτικούς που έχουμε. Θα πρέπει να προηγηθεί αλλαγή του Συντάγματος (βλ το προσχέδιο που προτείνω στο βιβλίο μου Η ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΕΝΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

O θείος Σόίμπλε και η θεία Μέρκελ από τη Γερμανία

Η Ελλάδα βρίσκεται στον πάτο σε ότι αφορά τα χρηματικά της αποθέματα, ενημερώνουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Και όλοι γράφουν, πως η ΕΕ θα πρέπει να προμηθεύσει την πατρίδα μας με ρευστό χρήμα, προκειμένου να μην φτάσει σε χρεωπιστωτικό γεγονός και δεν μπορέσει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις. Μας έχουν δηλαδή εθίσει στο ότι για να πληρωθούμε μισθούς και συντάξεις, θα πρέπει σώνει και καλά, ο θείος Σόίμπλε και η θεία Μέρκελ από τη Γερμανία, να μας στέλνουν κάθε μήνα τη σχετική επιταγή με την αγόγγυστη υπογραφή αντίστοιχων μνημονίων... Αυτό που δεν μας είπαν είναι πως για να έχουμε ρευστό, έτσι ώστε να ικανοποιούμε τόσο τις δημοσιονομικές μας ανάγκες, δηλαδή την πληρωμή των μισθών και των συντάξεων, αλλά και όλων των υπόλοιπων υποχρεώσεων του κράτους προς τους πολίτες, θα πρέπει να το παράγουμε μόνοι μας, εκμεταλλευόμενοι ότι δυνατότητες μας δίνει ο ίδιος ο τόπος μας.