Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Flash back:Ιστορικά ντοκουμέντα από τους αθλητικούς αγώνες ''Τα Βαλύρεια'' , στην Βαλύρα τα παλαιότερα χρόνια!!!

Στην πλειοψηφία του το φωτογραφικό αυτό υλικό είναι του συμπατριώτη μας Γρηγόρη Αλεξανδρόπουλου, ο οποίος στα νεανικά του χρόνια υπήρξε μεγάλος αθλητής και διακρίθηκε όχι μόνο στα Βαλύρεια , αλλά και σε αγώνες της γύρω περιοχής όπως στο Μελιγαλά , στα Αρφαρά κ.α. 
Φυσικά θα πρέπει να ταυτοποιήσουμε τα πρόσωπα που εικονίζονται στις φωτογραφίες αυτές και για αυτό όποιος γνωρίζει κάτι τον παρακαλούμε θερμά να μας ενημερώσει. 
Είναι επίσης καλοδεχούμενη οποιαδήποτε άλλη σχετική φωτογραφία έχει κάποιος.

ΤΑ ΔΩΔΕΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ. ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ. ΤΗΣ ΓΑΡΥΑΛΛΙΑΣ ΚΑΤΣΑΜΠΑΝΗ-ΤΣΑΓΚΑΡΗ

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ.

Γαρυφαλλιά Κατσαμπάνη-Τσαγκάρη Γεννήθηκε και ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές της στο Δώριο και εργάστηκε στη Λακωνία και Μεσσηνία ως μαία. Από μικρή, θυμάμαι, ξετρύπωνε και διάβαζε βιβλία ποικίλου περιεχομένου. Στα γράμματα εμφανίστηκε το 1993.Ξεκίνησε με μια ποιητική συλλογή για παιδιά, ασχολήθηκε με λαογραφικά θέματα, έγραψε ποιήματα και διηγήματα. ΄Εχει δημοσιεύσει σε εφημερίδες και περιοδικά επίκαιρα θέματα και λαογραφικά. ΄Εργα της δημοσιευμένα σε βιβλία είναι: « Τα χελιδόνια»-ποιήματα για παιδιά, «΄Αλλα αλήθεια και άλλα παραμύθια»-αφηγήματα-μύθοι, "Στην άκρη της πόλης»-διηγήματα, «Διέξοδος και φυγή»-ποιητική συλλογή, «Οι λεύκες ξαναγέμισαν πουλιά»-διηγήματα, «Μύθοι-Θρύλοι-Ιστορίες», «Δημοτικά Τραγούδια και Μοιρολόγια του τόπου μου», «Από καρδιάς»-ποιητική συλλογή και «Η κυρά του λόφου»- διηγήματα, ενώ είναι υπό έκδοση ένα λαογραφικό για τους μήνες. Αντλεί τα θέματά της από προσωπικά της βιώματα και από τον κοινωνικό μας περίγυρο.