Κυριακή 19 Ιουνίου 2022

ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ SOS. "Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ". ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΡΙΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ.17 ΣΤΟΧΟΙ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

 ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

ΤΡΙΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

 

   Ιδρύθηκε το 1923 ως εξατάξιο γυμνάσιο και το 1976 έγινε τριτάξιο. Έχει δύναμη 222 μαθητές,  31 καθηγητές και 1 γραμματέα.

 Οι υποδομές του σχολείου μας είναι  αίθουσα πληροφορικής,  αίθουσα Οδυσσέας  ,  αίθουσα προβολών, αίθουσα  τεχνολογίας και τη φετινή σχολική χρονιά θα δημιουργηθεί αίθουσα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

  Οι εκδόσεις  με υπεύθυνο το βιολόγο καθηγητή ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ και με τη συμμετοχή των μαθητών του σχολείου είναι:

Τα Ευλογημένα Δίδυμα της Αείμνηστης Αγγελικής Λύρα: Η Προφητεία του Συγχωρεμένου Μανώλη Χατζηαγά.

 ΤΗΣ ΕΦΗΣ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

                    Ο Ιωάννης Λύρας και  η αδελφή του Δάφνη με  φοντο το σχολικο κήπο του δημοτικου σχολείου Βαλύρας .Φωτο: καθ. Ι.Δ.Λύρας

H νεαρή   Αγγελική Παπαγεωργίου, με τον προχωρημένης ηλικίας σύζυγό της Δημήτριο Λύρα, είχε ήδη φέρει στη ζωή τρία παιδιά και ήταν έγκυος για τέταρτη φορά. Τούτη όμως τη φορά , άλλες ήταν οι βουλές του Θεού, αφού μέσα της αισθανόταν τέσσερα πόδια να την κλωτσούν και δύο κεφάλια να την σπρώχνουν για να βγουν στο φως της πρόσκαιρης τούτης ζωής. Όταν της επιβεβαίωσε ο αείμνηστος Γεώργιος Γεωργακόπουλος, ο ιατρός της Βαλύρας -ο αλησμόνητος Νταρντούνης, αυτό ήταν το παρανόμι του-  ότι έχει δίδυμα, χάρηκε αλλά λυπήθηκε ταυτόχρονα, γιατί ο σύζυγός της ήταν σε προχωρημένη ηλικία και φοβόταν μη χηρέψει σύντομα, επίσης αμφέβαλε αν θα τα καταφέρει να θηλάσει, για έναν χρόνο και κάτι παραπάνω, δύο βρέφη ταυτόχρονα.