Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

ΣΑΡΑΝΤΑΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΠΑΡΗ ΠΑΠΑΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥΟ συνχωριανός μας Πάρης Παπασαραντόπουλος, που κατοικούσε στην Πάτρα, έφυγε απο τη ζωή στις 11/04/2014 σε ηλικία 76 ετών.

Το μνημόσυνο για τις Σαράντα Ημέρες θα γίνει στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου που βρίσκεται στην Πλατεία Καισαριανής, το Σάββατο 17/05/2014 και ώρα 10:00.
 Ο Θεός να τον αναπαύει και να είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

Μηχανή του χρόνου: Το μυστήριο με τις ξανθιές μούμιες που βρέθηκαν στην Κίνα και είχαν τατουάζ.

Η κρυφή γοητεία της Λουλάν

Η Λουλάν πέθανε πριν απο 3.800 χρόνια κατά τη διάρκεια ενός εμπορικού ταξιδιού, στον θρυλικό «Δρόμο του Μεταξιού», αλλά αυτό έγινε γνωστό μόλις το 1980. Δρόμος του μεταξιού ονομάζεται η διαδρομή που ακολουθούσαν οι έμποροι και οι εισαγωγείς αγαθών μεταξύ Ευρώπης και Κίνας.
Η ξηρότητα του κλίματος και τα αλατούχα εδάφη διατήρησαν την Λουλάν και τις άλλες μούμιες σε άριστη κατάσταση. Η μούμια ονομάστηκε «η ωραία κοιμωμένη«, επειδή τα έντονα χαρακτηριστικά του προσώπου της διατηρήθηκαν ακόμα και μετά θάνατον. Δυστυχώς η περιοχή Tarim που βρέθηκαν οι μούμιες είναι πολιτικά ασταθής και γι΄αυτό η ανακάλυψη τους θεωρήθηκε ως αιτία αποσταθεροποίησης και υποκίνησης ταραχών.