Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Δημιουργείται εθνικός κατάλογος αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών

Τη δημιουργία Εθνικού Καταλόγου Αρωματικών, Αρτυματικών και Φαρμακευτικών φυτών, αποφάσισε η Τεχνική Επιτροπή Πολλαπλασιαστικού Υλικού του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ειδικότερα, ενέκρινε το Σχέδιο Τεχνικού Κανονισμού αποδοχής ποικιλιών αρωματικών, αρτυματικών και φαρμακευτικών φυτών, με το οποίο θεσπίζεται το πλαίσιο για την εγγραφή ποικιλιών ορισμένων φυτών στον Εθνικό Κατάλογο Ποικιλιών και πιο συγκεκριμένα της ρίγανης, του θυμαριού, του άνηθου, του χαμομηλιού και του βασιλικού. Παράλληλα εισάγονται διατάξεις για τις προδιαγραφές του υλικού, τη σήμανσή του, τους προβλεπόμενους ελέγχους, τους προμηθευτές και τις προβλεπόμενες κυρώσεις.

Πέντε λόγοι για να αρχίσεις να τρως κρεμμύδια

Πέντε λόγοι για να αρχίσεις να τρως κρεμμύδιαΜπορεί να θεωρείται απαγορευτικό τρόφιμο πριν από ένα ραντεβού, όμως το κρεμμύδι κάνει πολύ καλό στην υγεία και εδώ και χιλιάδες χρόνια θεωρείται ότι διαθέτει ιαματικές ιδιότητες.
Έχει χαρακτηριστική γεύση και άρωμα και μπορεί να καταναλωθεί τόσο ωμό, όσο και μαγειρεμένο.
Είναι πλούσιο σε ενώσεις που περιέχουν θείο, οι οποίες ευθύνονται για την πικάντικη οσμή του και προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία.Πέντε λόγοι για να αρχίσεις να τρως κρεμμύδια

Τα οφέλη του λάχανου στην υγεία

Το λάχανο είναι ένα πράσινο φυλλώδες λαχανικό με ιδιαίτερα χαμηλές θερμίδες και αυξημένη θρεπτική αξία.
Τα οφέλη του λάχανου στην υγείαΑνήκει στην οικογένεια Brassica, μαζί με το λάχανο Βρυξελλών, το σγουρό και άλλα. Είναι διαθέσιμο όλο το χρόνο ιδιαίτερα από τα μέσα του χειμώνα με αρχές της άνοιξης. Ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δοθεί στο διατροφικό προφίλ του, καθώς είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε βιταμίνη Κ (σε διπλάσιο ποσοστό από τα υπόλοιπα λαχανικά), σε βιταμίνη Α με την μορφή καροτενοειδών, βιταμίνη C, φυτικές ίνες, χαλκό και μαγγάνιο.