Τρίτη 9 Απριλίου 2013

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΜΙΜΙΚΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ,ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΙΓΑΛΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

 ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
Την Αρχαιολόγο Μιμίκα Γιαννοπούλου την είχα μαθήτρια στο Μελιγαλά καθώς και τα αδέλφια της. Συναντηθήκαμε στο τετραήμερο συνέδριο που είχε τίτλο: "Γεύση και μνήμη ΙΙ" 28-31\3\2013.  Είχε συμμετοχή με την εισήγηση που είχε τίτλο "Οι Γεύσεις στα Αρχαιολογικά Μουσεία". Με προσκάλεσε δύο ημέρες αργότερα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και με ξενάγησε στις "ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΕΣ" της Μεσογείου, στην Αυγή της Ιστορίας, στην οποία είχε την γενική επιμέλεια μαζί με τον καθηγητή Νικόλαο Χρ. Σταμπολίδη και πολλούς άλλους συνεργάτες. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και της εύχομαι τα καλύτερα. Την ευχαριστώ από καρδιάς και ψυχής, γιατί το έργο του δάσκαλου είναι διαχρονικό. Χαίρομαι και καμαρώνω τους μαθητές μου που είναι καταξιωμένοι στον οποιοδήποτε επαγγελματικό τους τομέα και έχουν αξίες, οράματα, ιδανικά, θετική σκέψη, θετική ενέργεια, αισιοδοξία και χαμόγελο.
Της παρουσιάζουμε το αναλυτικό βιογραφικό της, μια φωτογραφία της την ώρα της ξενάγησης, το πρόγραμμα , από τη γεύση και μνήμη, και την περιληπτική ιστορία  από τις "ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΕΣ"της Μεσογείου στην αυγή της ιστορίας, την οποία αξίζει να επισκεφθούν όλοι οι Έλληνες.
Όποιος θέλει να μελετήσει την εργογραφία της και τις δραστηριοτητές της, μπορεί να κτυπήσει στα ελληνικά το ονοματεπωνυμό της Μιμίκα Γιαννοπούλου και να επιλέξει ,ότι τον ενδιαφέρει