Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟΥ.ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΣΤΗΝ TOΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
Παλιότερα ψηφίζαμε με το εκλογικό βιβλιάριο και την αστυνομική ταυτότητα. Τώρα ψηφίζουμε με οποιοδήποτε έγγραφο το οποίο να αποδεικνύει το πρόσωπο που ψηφίζει.
 Ήταν  ένα μικρό βιβλιαράκι που μετά τη ψηφοφορία ,σου έβαζαν ημερομηνία, σφραγίδα και το είδος εκλογής.
Στη φυλλομέτρηση του δικού μου εκλογικού βιβλιαρίου η εκδοσή του έγινε στις 7-2-1970. Η πρώτη μου ψηφοφορία ήταν στις 17-11-1974 και η τελευταία στις 9-4-1999, στις βουλευτικές εκλογές, οπότε στη συνέχεια έγινε η καταργησή του.

Οι Έλληνες πολιτικοί αντίγραφα των πολιτών

Καλημέρα σας!
Σας στέλνω ένα νέο άρθρο για ενημέρωσή σας, δημοσίευση, ανάρτηση ή προώθηση με τον κάτωθι τίτλο:

- ο εθνικός κίνδυνος -
Πολλά ακούμε για την οικονομική κρίση που διέρχονται οι ανεπτυγμένες κοινωνίες και η Ευρώπη εις την οποία ανήκουμε και εμείς ως χώρα. Τα γεγονότα όμως αυτά δεν είναι συνταρακτικά για τις Εταίρους μας. Διότι τα αίτια της κρίσης αυτής αντιμετωπίζονται από τις εκεί κοινωνίες με σοβαρότητα, νηφαλιότητα και υπευθυνότητα. Εξάλλου κάθε κρίση έρχεται αλλά και παρέρχεται μετά πάροδο μερικών χρόνων όταν  αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά με τα προαναφερθέντα εργαλεία και όπλα.

Τα 17 ανέγγιχτα προνόμια των βουλευτών

Κάθε βουλευτής στοιχίζει περίπου 20.000 ευρώ τον μήνα στα δημόσια ταμεία. Οι μηνιαίες ακαθάριστες απολαβές κάθε βουλευτή ανέρχονται από 7.670 ευρώ μέχρι 8.198,79 ευρώ.

Επίδομα οργάνωσης γραφείου.
Ανάλογα με την εκλογική .....

περιφέρεια όπου εκλέγονται, οι βουλευτές λαμβάνουν από 738,88 έως 935,88 ευρώ για την οργάνωση του γραφείου τους.

Ατέλεια τηλεφωνικής επικοινωνίας.
Οι βουλευτές δικαιούνται δωρεάν συσκευή κινητού και η Βουλή καλύπτει λογαριασμούς έως και 200 ευρώ. Αν υπερβούν το όριο, καταβάλλουν οι ίδιοι τη διαφορά. Οκτώ σταθερές γραμμές τηλεφωνίας (μέχρι 12.000 ευρώ).

Αυτοκίνητο που το μισθώνει η Βουλή με λίζινγκ.
Οι βουλευτές του λεκανοπεδίου Αττικής (Α”, Β” Αθηνών και Πειραιά και υπόλοιπο Αττικής) δικαιούνται αυτοκίνητο έως 1.400 κυβικά εκατοστά και έως 750 ευρώ μηνιαίο μίσθωμα. Για τους βουλευτές περιφέρειας προβλέπεται Ι.Χ. έως 1.800 κ.εκ. και 1.200 ευρώ μίσθωμα. Δωρεάν διαμονή σε κεντρικό ξενοδοχείο για τους βουλευτές της επαρχίας ή ρευστό, κατά μέσο 1.000 ευρώ, σε όσους επιθυμούν να μείνουν σε διαμέρισμα. Ταχυδρομική ατέλεια, ένα προνόμιο που υπολογίζεται σε 909,31 ευρώ.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ,Αθανάσιος Θ. Φωτόπουλος,Τ.Θ. 40103, Αγία Βαρβάρα 12310.

  ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΑ
      ΓΡΑΜΜΑΤΑ
   Ἐτήσια περιοδικὴ ἔκδοση

            ΤΟΜΟΣ 1
          2015
Φίλε κ. Λύρα
Έχουμε την τιμή να σας ανακοινώσουμε ότι από εφέτος θα εκδίδουμε ετησίως πολυσέλιδο (400-500 σελ.) περιοδικό που θα περιλαμβάνει μελέτες και κείμε-να (έγγραφα, απομνημονεύματα κάθε εποχής κ. ά.) απόκλειστικά πελοποννησιακού ενδιαφέροντος (αρχαιολογία, ιστορία, βιογραφίες, λογοτεχνία, λαογραφία, οικο-νομία, γεωλογία, τέχνη, πολιτισμός, περίοδος 1941-1949, νέα βιβλία κ.λπ.).