Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΟΠΛΑΡΧΗΓΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΕΦΑΛΑ, ΑΠΟ ΔΥΡΡΑΧΙ ΑΡΚΑΔΙΑΣ.ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ



ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΑ
ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΕΦΑΛΑ
ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ. ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΑ

Στις 13-1-2016 συναντηθήκαμε με τους δυρραχίτες Δημήτρη Σταθόπουλο και Ηλία Σχίζα, στην Αθήνα στην στοά του Βιβλίου συζητώντας για την τοπική ιστορία του Δυρραχίου και κλείσαμε το ραντεβού, για τις 15-1-2016 στα ΓΑΚ. Ο Ηλίας δεν μπόρεσε να έλθει και ήλθε ο Παναγιώτης Κεφάλας. Η συγκίνηση ήταν απερίγραπτη, γιατί είδαν το φάκελλο με τις 2 καταστάσεις των στρατιωτών του δυρραχίτη οπλαρχηγού Παναγιώτη Κεφάλα. Τις καταστάσεις αυτές θα τις δημοσιεύσει ο Ηλίας Σχίζας στο νέο φύλλο της εφημερίδας της αδελφότητας των Δυρραχιτών.
 ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ. ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΑ
Τον Σεπτέμβριο του 1821, ο Κεφάλας εμφανίζεται με πολυάριθμους μαχητές υπό την ηγεσία του μπροστά στα τείχη της Τριπολιτσάς, δίπλα στην πύλη του Ναυπλίου. Ολόγυρα είχαν πιάσει τον τόπο πολλοί Έλληνες αρματωμένοι εξαναγκάζοντας τους Τούρκους να κλειστούν για τα καλά μέσα στην πολιτεία, όπου άρχισαν να υποφέρουν από πείνα και δίψα.

Πρόταση Σχετικά Με Την Διεξαγωγή Της Εμποροπανήγυρης Της Υπαπαντής .. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Αρχικά Δήμαρχε πάρε μια ιδέα από το παζάρι που εγινε στη Λαρισα τον Σεπτέμβρη, χωρίς γύφτικες παράγκες. ..
Αφού λοιπόν  δεν θέλεις στην πόλη την μαφία των πανηγυριών, όπως ανέφερες στη τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ και το θέμα είναι προσωπικό και εγωιστικό κατά τα αλλά, θα σου ...............
κάνουμε μια πρόταση που δεν έχει να κάνει με μαφίες ..