Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Αρχαίος θησαυρός στον Πλαταμώνα

Τί γράφουν οι αρχαίοι για τον Όμηρον.Ο Χορός των Ωρών ΑΣΤΡΑΙΑ ΛΕΩΝΙΔΟΥ


Αν δώσουμε πίστη στα λεγόμενα του Παυσανία (IX. 9, 5), ο Καλλίνος που έζησε κατά το 650, παραδέχονταν πως ο Όμηρος έγραψε και το έπος Θηβαΐς. Ο Ηρόδοτος πάλι (II, 117 και IV, 32) λέει πώς οι παλαιοί θεωρούσαν τον Όμηρο για ποιητή δύο άλλων έπων, πού ήταν γνωστά το ένα με το όνομα Κύπριαέπηκαι το άλλο με τον τίτλο Επίγονοι. Ο Αριστοτέλης (Ποιητική IV, 1448b, 10), ακολουθώντας άλλη παράδοση, πίστευε πως και το κωμικό έπος Μαργίτης ήταν γραμμένο 2από τον Όμηρο, ενώ ο Θουκυδίδης (III, 104) αποδίδει στον Όμηρο και τον Ύμνο στο ΔήλιοΑπόλλωνα. Όπως βλέπουμε, η αρχαία παράδοση, χωρίς καμμιά εξαίρεση, δέχονταν πώς έζησε κάποτε ένας μεγάλος ποιητής που τον έλεγαν Όμηρο. Αν οι αρχαίες μαρτυρίες δεν συμφωνούν σε κάτι, αυτό είναι: Τα χρόνια που έζησε ο ποιητής και το μέρος που γεννήθηκε.

Ο Γιάννης Λαμπρόπουλος ΕΠΕΜΕΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ…

Ο Γιάννης Λαμπρόπουλος εκτελεί το καθήκον του και φαίνεται το κοντράστ, η πλήρης αντίθεση του πρακτέου και της τρέχουσας «πράξης» ως νεοελληνικής εθιμικής πρακτικής.


(Δημοσίευμα από το ΘΑΡΡΟΣ Καλαμάτας)
 Σχολιάζω το δημοσίευμα πριν την ανάγνωσή του, ανάποδα:
Πριν 10 χρόνια.
Ο Υφυπουργός Αμύνης (Άμυνας για όσους το συνήθισαν πλέον) αγοράζει μηχανή κατασκευής αρβύλων στρατιωτικών που φτιάχνει ΑΔΙΑΒΡΟΧΕΣ αρβύλες.
Παραλαμβάνεται ο εξοπλισμός, που έχει τα εξής πλεονεκτήματα: 1) Από 250 άρβυλα της ημέρα, πλέον παράγονται 750. 2) Από 75€ /ζευγάρι κόστος, πέφτουμε με το νέο μηχάνημα στα 35€ /ζευγάρι. 3) Από υδατοπερατά άρβυλα πάμε στα αδιάβροχα. Από τα υδατοπερατά του Αλβανικού μετώπου που πέθανα τόσοι Έλληνες από κρυοπαγήματα στην Πίνδο, μετά 64 χρόνια, πάμε στην επίλυση του προβλήματος.
10 χρόνια το μηχάνημα είνια στις αποθήκες και δεν «παραλαμβάνεται» αφού ένα από τα δύο ρομποτάκια που διορθώνει μικροατέλειες, δεν λειτουργεί και ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗ, ΔΙΟΤΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΠΕΜΦΘΕΙ (χρησιμοποιώ ευγενικότατο ρήμα) διότι επέβαλε να πηγαίνουν στον στρατό ΟΛΟΙ, διότι δεν  υπέγραφε «λεόντειες συμβάσεις» της Κρητικής πολιτικής δυναστείας, διότι ήταν και εξακολουθεί να  είναι έντιμος. Κάθε μέρα κρίνεται ως Δημόσιο Πρόσωπο για την εντιμότητά του και μάλλον προκρίνεται.  Λέω «μάλλον» διότι «ο καλός καλό δεν βλέπει» Όλως παραδόξως,ο κ. Λαμπρόπουλος,  φαίνεται να είναι η  εξαίρεση του κανόνος! Στην Ελλάδα που ψηφίζουν Ψινάκηδες, Γκλέτσους, κεκραγμένους, Κοινές, «Δημόσιες Γυναίκες», ως Δημόσια Πρόσωπα, Μπέους,