Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΡΟΠΗΣ 1901-1913-ΗΜΙΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΑΛΥΡΑΣ 1929-1938,ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
1.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΡΟΠΗΣ
Υπάρχει σε ανάρτηση με τίτλο: Ιστορικό Αφιέρωμα Ελληνικών σχολείων εν Τσαουσίω,2-12-2013 στην ιστοσελίδα Meropitopik, ,ο ιστότοπος της Οιχαλίας.
Το ελληνικό τριτάξιο σχολείου Τσαουσίου (σημερινή Μερόπη) λειτούργησε από το 1901-1913.
Φοιτούσαν μαθητές από τα χωριά της Άνω Μεσσηνίας, και μεταξύ αυτών, από το χωριό Τζεφερεμίνι (σημερινή Βαλύρα).
Είναι αναρτημένο, από τον Κρεσφόντη, στην ιστοσελίδα Meropitopik, και ο καθένας μπορεί να την επισκεφθεί και να μελετήσει, μαθητές, ηλικία, έτος σπουδών, τάξη και σχολάρχες. Το αρχείο των σχολείων υπάρχει στα Γενικά Αρχεία της Καλαμάτας, δίπλα από την Υπαπαντή.

ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ…ποιοι ΠΟΛΕΜΟΥΝ την ΕΛΛΑΔΑ για 300 ΧΡΟΝΙΑ;;

 Oι περισσότεροι Έλληνες δεν έχουν συναίσθηση της πραγματικότητας!

Δημοσιεύθηκε: 04/08/2015 00:15
poio-polemoun-thn-ellada

Έχετε καταλάβει όσα συμβαίνουν και έχουν συμβεί εναντίον των Ελλήνων και της Ελλάδος τα τελευταία 300 χρόνια και ποιος τα δημιουργεί?
Έχετε καταλάβει τι έγινε με την επανάσταση του 1821? Πώς οι μεγάλες δυνάμεις βοήθησαν δήθεν για να διορίσουν τον βαυαρό Όθωνα στην συνέχεια σκοτώνοντας τον Καποδίστρια στήνοντας το τραπεζικό καθεστός του Ροθτσάιλντ, περνώντας επίσημα τον θεσμό διακυβέρνησης για να έχουν την κηδεμονία του πλούτου τους για να τους κουμαντάρουν οικονομικά?

Αντίσταση, αλληλεγγύη και ανατροπή με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

«ΠΡΩΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ»

Αθήνα 1η Αυγούστου 2015
Ελληνίδες, Έλληνες,

 

Κατ’ επιταγή των διατάξεων των παραγράφων 2 και 3 του Άρθρου 1 του Συντάγματος κατά το οποίο: «2. Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία.

          3. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.», έχοντας ως ΑΡΧΗ μας ότι ο Εθνικός προσανατολισμός μας είναι εκεί όπου το Εθνικό και κοινωνικό συμφέρον επιτάσσει και με σύνθημά μας: «ΠΡΩΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ», ως συνταγματικός φορέας,     έχουμε την Εθνική και ηθική υποχρέωση, μέσω της παρούσης ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ, να σας καταστήσουμε κοινωνούς των μέχρι σήμερα διαπιστώσεών μας ότι: