Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Απίστευτο μήνυμα μέσα από την Οδύσσεια! ΤΗΣ ΑΣΤΡΑΙΑΣ ΜΠΑΛΟΥΜΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΗΣ


ΤΗΣ ΑΣΤΡΑΙΑΣ ΜΠΑΛΟΥΜΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΗΣ, ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑΣ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Άραγε αυτό γιατί δεν μας τα διδάξαν στο σχολείο;;; » 
Είναι πολύ σημαντικό, αυτές τις κρίσιμες ώρες, να ρίξουμε μια ματιά στην βίβλο των Ελλήνων, δηλαδή στα ΟΜΗΡΙΚΑ ΕΠΗ και να διδαχτούμε, έστω και την τελευταία στιγμή, από το πνεύμα του Οδυσσέα…
odysseus ΔΗΛΑΔΗ: Να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας, να ελέγξουμε την παρόρμηση να έχουμε τις αισθήσεις μας και τις αντένες μας ΑΝΟΙΧΤΕΣ και να μην παρασυρθούμε από την οργή και το μένος που μας διακατέχει, ώστε να γίνουμε βορρά, στους σύγχρονους «μνηστήρες».
Όταν ο Οδυσσέας φτάνει στην Ιθάκη, η μεγίστη επιθυμία του είναι ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ, τον κόσμο που του έκλεψαν. Παρά την μεγάλη του λαχτάρα, διατηρεί την ανωνυμία του και μεταμορφωμένος σε ζητιάνο από την ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ, πηγαίνει στο παλάτι ώστε να ελέγξει την κατάσταση και να πάρει τις πληροφορίες που θέλει, υπομένοντας καρτερικά τις προσβολές και την χλεύη των μνηστήρων.
ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ, ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΣΤΕΙΡΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ. Γι αυτό τον λόγο και είναι ο αγαπημένος της Θεάς ΑΘΗΝΑΣ, της Θεάς που αντιπροσωπεύει την ΝΟΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΣ, την ΣΟΦΙΑ, την ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.

ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΙΚΑΡΟΥ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΗΓΕΣΙΑ.

Στοιχεία από έρευνες, δείχνουν ότι άνθρωποι με ικανότητες, γνώσεις και αυτοπεποίθηση, που βρέθηκαν σε θέσεις εξουσίας, συχνά εκτροχιάζονται και μετατρέπονται σε τοξικούς ηγέτες.
Με τη συμπεριφορά τους τελικά ματαιώνουν τις προσδοκίες τους και οδηγούν στη καταστροφή, τόσο τον θεσμό που υπηρετούν, όσο και τον εαυτό τους.
Ως κύριος λόγος της αποτυχίας τους θεωρείται, το λεγόμενο ως [σύνδρομο του Ικάρου].
Ποιο είναι το Σύνδρομο του Ικάρου που απειλεί την Ηγεσία;
Όπως διαβάζουμε στον Μύθο, ο Ίκαρος μαζί με τον πατέρα του Δαίδαλο, φυλακίστηκαν από τον Βασιλιά Μίνωα στη Κρήτη. Για να αποδράσουν, ο Δαίδαλος ως μεγάλος εφευρέτης, κατασκεύασε φτερά από κερί για να πετάξουν.
Ωστόσο προειδοποίησε τον γιό, του να μη πετάξει πολύ ψηλά και πλησιάσει στον Ήλιο, διότι τα φτερά θα λιώσουν.