Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Οι φαβέλες της Μυκόνου!

Η αθέατη πλευρά του κοσμοπολίτικου νησιού
Οι φαβέλες της Μυκόνου!

Εικόνες-σοκ: Μέσα σε κοντέινερ στοιβάζουν τους εκατοντάδες Ελληνες εργαζόμενους σε beach bars δεκάδες επιχειρήσεις στο Νησί των Ανέμων

Την ώρα που o ΣΥΡΙΖΑ πανηγυρίζει για τα αποτελέσματα της τουριστικής χρονιάς, διαφημίζει ότι επί των ημερών του είχαμε ρεκόρ αφίξεων στη χώρα μας και χιλιάδες φωτογραφικά στιγμιότυπα φτάνουν στα μάτια μας από την ξέφρενη διασκέδαση στη Μύκονο και στα άλλα ελληνικά νησιά, αποκαλύπτεται η τραγική πραγματικότητα για τους Ελληνες εργαζόμενους στα κοσμικά μαγαζιά με τους γνωστούς τζίρους εκατ. ευρώ.

Η ασέβεια προς την Δημοκρατία και οι συνέπειες



- άλλο είναι να λες πολλά λόγια κι άλλο να λες τα κατάλληλα -
Έχει τονισθεί πολλές φορές, ότι η επί δεκαετίες απομάκρυνση και αποξένωση της Ελλάδος από τους Ευρωπαίους και το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι είχε ως αποτέλεσμα την ολέθρια καταστροφή της χώρας μας. Το οδυνηρότερο είναι ότι παράλληλα, εκ του λόγου αυτού, καθίσταται τώρα ανέφικτη η οιασδήποτε διαπραγμάτευση και συμφωνία με τους Ευρωπαίους η οποία θα εξυγίανε την μακροχρόνια νοσούσα κατάσταση εις την χώρα μας και θα επανέφερε την Ελλάδα εις την ομαλότητα, την υγιή πορεία και ανάπτυξη.
Το ξέσπασμα της κρίσης εις την χώρα μας το 2008/09  επιδείνωσε έτι περισσότερο τις σχέσεις της Ελλάδος με τους Ευρωπαίους Εταίρους μας οι οποίες μετά την Μεταπολίτευση, αν είμαστε ειλικρινείς και ας μη αυταπατώμεθα,  ποτέ δεν ήσαν φυσιολογικές. Ως γνωστόν, κάθε κρίση προσγειώνει κάθε άνθρωπο π.χ. κάθε χώρα εις την πραγματικότητα και παράγει νέες δυνάμεις, για την απελευθέρωση και απεξάρτηση από τα μοιραία λάθη και τα δεσμά, και ανοίγει τον δρόμο για ιδέες και φιλοδοξίες, μία νέα πορεία  για νέες ευκαιρίες και ένα δημιουργικό ξεκίνημα.   

H κ. Σοφία των φτωχών!



Η γυναίκα που δίνει βοήθεια κι αγάπη σ' όσους τη χρειάζονται
H ΡΟΔΙΑΚΗ
Ημερομηνία 03/09/15
Γράφει: Pοδούλα Λουλουδάκη
 Δεν υπάρχουν λόγια να πεις, μόνο πολλά θαυμαστικά γι αυτή τη γυναίκα που τρέχει για τους άλλους, που ζητάει για να δώσει, που αγκομαχάει το αυτοκινητάκι της φορτωμένο πότε με νερά, πότε με ψωμί, πότε μ΄ ένα στρώμα που πρέπει να παραδώσει σ΄ ένα σπίτι-ένα τραπέζι και καρέκλες φόρτωνε το βράδυ που της τηλεφώνησα, να το πάει στα τρία ορφανά της κοπέλας που σκοτώθηκε προχθές!
Ήταν η συζήτηση για τους πρόσφυγες στο δημοτικό συμβούλιο όταν είπε ο δήμαρχος "και τρεις φορές να πάω εκεί την ημέρα την κ. Σοφία θα τη βρω"...  Κι αφού τους πάει τα πρωινά θα ξεκινήσει για τους επόμενους που έχουν ανάγκη, θα περάσει από τους ανθρώπους που δίνουν, που την καλούν γιατί υπάρχουν πολλοί καλοί άνθρωποι μόνο που εγώ πιστεύω ότι συχνά δεν είναι αυτοί που νομίζουμε!
Αχ, η κυρία Σοφία Μανιά... Μέχρι οι Νιγηριανοί στο Φαληράκι "μαμά Σοφία..." τη λένε, τους άκουσα...