Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ 5, ΣΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ Η\Υ.

TOY ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
Στο τρίγωνο Μαθητής-Διδασκαλία- Δάσκαλος , απαιτούνται:
Ο σωστός σχεδιασμός του διδακτικού υλικού, ο σαφής καθορισμός στόχων, και απαντήσεις σε ερωτήματα όπως ποιες έννοιες και με ποια σειρά θα διδαχθούν και τέλος η αισθητοποίηση της πληροφορίας να κάνει πιο κατανοητή, διασκεδαστική, πεπτική και αφομοιωτική  τη μάθηση  και γνώση. 
       Το μάθημα όταν γίνεται με παρατήρηση και δράση προσφέρει στο διδάσκοντα μεγαλύτερο βαθμό εποπτείας και ελέγχου των μαθητών της τάξης.
       Μια διδακτική ενότητα πρέπει να περιέχει στόχους, σκοπούς, διαδικασίες διδασκαλίας και διδακτικής, δραστηριότητες μαθητών – πείραμα αν είναι δυνατόν – και τέλος αξιολόγηση.

Βιοτουρισμός στη Μεσσηνιακή Γη

Ναυαρίνο – Διεθνές Εφαλτήριο Έμπνευσης και Ανάπτυξης
                                            ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με την ευκαιρία του εορτασμού της 188ης επετείου της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου, η Διεθνής Οργάνωση Βιοπολιτικής διοργανώνει ημερίδα και συνέντευξη τύπου με θέμα «Βιοτουρισμός στη Μεσσηνιακή Γη: Ναυαρίνο – Διεθνές Εφαλτήριο Έμπνευσης και Ανάπτυξης», η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Ερευνητικού Κέντρου Πύλου-Νέστορος «Δημόκριτος» (Παλαιό Γυμνάσιο Πύλου) την Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 11:00-14:00.