Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΤΟ ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝΔΡΟ (ΟΚΤΩ ΓΕΝΙΕΣ)ΤΟΥ ΒΑΛΥΡΑΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΛΙΝΑΡΔΟΥ 1789 - ; (ΣΕ 12 ΣΥΝΕΧΕΙΕΣ-ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ)

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ
Για τη Μελέτη –Έρευνα-Καταγραφή του Γενεαλογικού Δένδρου, ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΛΙΝΑΡΔΟΥ  1789-;(ΟΚΤΩ ΓΕΝΙΕΣ),  αξιοποιήσαμε το πληροφοριακό υλικό από:

Τα ΦΕΚ (Φύλλο Ελληνικής Κυβέρνησης).

Τα ΓΑΚ (γενικά αρχεία του κράτους).

Τις Εφημερίδες: Γενική εφημερίδα της Ελλάδος 1831, Αθηνά 1839, Αιών 1840.

Τη Βιβλιοθήκη της Ελληνικής Βουλής.

Το Αρχείο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το Μητρώο  Αρρένων και τις Οικογενειακές Μερίδες  του αρχείου της κοινότητας Βαλύρας.

Το Υποθηκοφυλακείο  Οιχαλίας.

Το Αρχείο του Δημοτικού Σχολείου Βαλύρας.

To Κοιμητήριο Βαλύρας.

Το Μεταναστευτικό Αρχείο ΄Ελλις.
Πρωτότυπα φωτοαντίγραφα
Τις Προσωπικές Συνεντεύξεις.
Οικογενειακό Φωτογραφικό Υλικό και
Το Προσωπικό μου Αρχείο,  και την επιτόπια Μελέτη-Έρευνα-Καταγραφή.
Όποιος απόγονος, από το γενεαλογικό δένδρο του Βασιλείου Λινάρδου, θέλει να το  ερευνήσει σε βάθος και πλάτος, μπορούμε να  του προσφέρουμε αφιλοκερδώς,  τις γνώσεις και εμπειρίες μας.  Στο τέλος  εφόσον συμφωνήσουν οι απόγονοι, να εκδοθεί ένα καλαίσθητο έντυπο, γνωρίζοντας ο καθένας τις ρίζες των προγόνων του, την ιστορία τους και την πορεία τους,στο οποιοδήποτε κοινωνικό γίγνεσθαι.



Ο Βασίλειος Λινάρδος, μετέπειτα εκλεγμένος δήμαρχος Δερρών (τον αποτελούσαν τα 2 χωριά Σκάλα και Βαλύρα), μαζί με τον αδελφό του Γιάννη και απόκτησαν μεγάλη περιουσία. Κάποιες διαφορές με τους Τούρκους, αλλάζουν το επιθετό τους προσωρινά σε Σταματόπουλο. Ο Γιάννης   πήγε στο χωριό Κούμανι της Ηλείας, όπου σήμερα το μισό χωριό έχουν το επίθετο Λινάρδος και ο Βασίλης ήρθε στο Τζεφερεμίνι, το σημερινό χωριό με το όνομα Βαλύρα. Παντρεύτηκε και στο μοναχογιό του έδωσε το όνομα Γιάννη, νομίζοντας ότι ο αδελφός του είχε χαθεί, γιατί δεν είχαν επικοινωνία. Μια οικογένεια Λινάρδου έφυγε από τη Βαλύρα στην τουρκοκρατία, γιατί σκότωσαν ένα Τούρκο και πήγαν στην Κυπαρισσία ,και έτσι χάθηκε μια συγγένεια. Το Λινάρδος ήταν μικρό όνομα και ήταν αρχηγός της φαμίλιας στην περίοδο της φεουδαρχίας. Αυτό το γνώριζε ο εγγονός του Βασίλη, Θεόδωρος και σε κάποιο από τα χωριά της Κυπαρισσίας, βάπτισε ένα μικρό παιδί και του έδωσε το όνομα Λινάρδος.