Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Σαν σήμερα… από την τοπική ιστορία. 5 Φεβρουαρίου 1944.- Πραγματοποιείται η πρώτη μάχη του Αγίου Φλώρου


Σαν σήμερα, στις 5 Φεβρουαρίου 1944, το τμήμα του 3ου Τάγματος του 9ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ έστησε ενέδρα στα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στην περιοχή του Αγίου Φλώρου που φέρει την ονομασία «Μάτια». 
Πρόκειται για κομβικό σημείο από το οποίο διέρχονταν συχνά οι κατακτητές. Διοικητής ήταν ο Ναπολέων Παπαγιαννόπουλος που βλέπουμε στη φωτογραφία. 
Το 3ο Τάγμα αποτελείτο από δυο λόχους. 
Στον πρώτο λόχο διοικητής ήταν ο Νώντας Παπαδόπουλος και στο δεύτερο ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος. 

Γιάνης Βαρουφάκης. Ο άνθρωπος πίσω από τον μύθο,ΜΑΝΟΣ ΒΟΥΛΑΡΙΝΟΣ



image
Είναι ο νέος μας εθνικός ήρωας. Είναι ο απόλυτος Έλληνας σταρ κι απλώς ελπίζω να μην είναι με τον ίδιο τρόπο που ήταν απόλυτη Ελληνίδα σταρ η Άννα η Βίσση τον αιώνα που πέρασε, γιατί τότε υπάρχει ο σοβαρός κίνδυνος το τέλος της καριέρας του να σηματοδοτηθεί από ένα μεγαλειώδες λάιβ στα Τίρανα. Ευθύς αμέσως σας παρουσιάζω όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον Ιωάννη Μελισσανίδη (με την έννοια των ικανοτήτων και ουχί της ευλυγισίας και των πωποτουμπών) της οικονομίας
Ο Γιάνης ο Βαρουφάκης ήθελε να ξεχωρίζει από μικρός
Από πολύ μικρός ο Γιάνης ο Βαρουφάκης κατάλαβε πως το ότι είχε 2 χέρια, 2 πόδια και ένα κεφάλι ήταν πολύ δυσάρεστο, καθώς έτσι έμοιαζε με τους υπόλοιπους ανθρώπους. Προκειμένου να ξεπεράσει αυτό το ενοχλητικό εμπόδιο αποπειράθηκε 2 φορές να κόψει το δεξί του πόδι και να το αντικαταστήσει με το πόδι μιας πολυθρόνας Λουί Κενζ. Και τις δύο φορές τον πρόλαβαν οι γονείς του που θεωρούσαν κρίμα να καταστραφεί μια ωραία πολυθρόνα για ένα καπρίτσιο. Τελικά, αντί για το πόδι του έκοψε ένα ν από το μικρό του όνομα γεγονός που αρχικά έκανε τους δασκάλους του να νομίζουν πως είναι δυσλεκτικός. Όμως το βελάκι με τη φράση

Παγίδα θανάτου στον Αλέξη Τσίπρα: “Θα τον λιώσω, όταν θα έχουν στεγνώσει οι τράπεζές του”!

    -Θα τον λιώσω, όταν θα έχουν στεγνώσει οι τράπεζές του…
Αυτή είναι η ξεκάθαρη και απόλυτη στάση της Γερμανίδας απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση και πιο συγκεκριμένα στον Αλέξη Τσίπρα.
Mια γεύση του ξαφνικού θανάτου πήραν όσοι συμπολίτες μας βρέθηκαν σε ΑΤΜ ξημερώματα Δευτέρας.
Στο μεταξύ φροντίζει να δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας καθώς όλοι όσοι συνομιλούν με τους δικούς μας (Τσίπρα-Βαρουφάκη-Τσακαλώτο) ακόμη κι όταν είναι ευγενικοί στην διάρκεια του ραντεβού στην συνέχεια-κατόπιν οδηγιών της Μέρκελ-βγάζουν επιθετικές έως απειλητικές σε βάρος μας ανακοινώσεις.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Πραξικόπημα στην Ελλάδα ετοίμαζε η Μέρκελ για να γκρεμίσει τον Τσίπρα – Τρελαμένος ο Ομπάμα!


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Πραξικόπημα στην Ελλάδα ετοίμαζε η Μέρκελ για να γκρεμίσει τον Τσίπρα – Τρελαμένος ο Ομπάμα!Αντιγραφοντας στρατηγικές που παραπέμπουν ευθέως στη ναζιστική Γερμανία, το δίδυμο Μέρκελ – Σόιμπλε, έντρομο από τις νέες ισορροπίες που διαμορφώνονται στην Ευρώπη μετά τις πρωτοβουλίες του Αλέξη Τσίπρα και την καταλυτική παρέμβαση του Αμερικανού προέδρου Μπάρακ Ομπάμα, επιμένει να προκαλεί την Ελλάδα.
Χρησιμοποιώντας εγκληματικές μεθόδους συμμορίας, η Μέρκελ και ο Σόιμπλε ετοίμαζαν οικονομικό «πραξικόπημα» σε βάρος της οικονομίας της Ελλάδας, προκειμένου να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα.
Τελικά το σχέδιο κατέρρευσε μετά την ισχυρή παρέμβαση του προέδρου Ομπάμα και τις αντιδράσεις των Γάλλων, που το πήραν είδηση.