Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

H ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΟ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ 4-10-2014

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
Έγινε χτες , 4-10-3024 ημέρα Σάββατο, μετά από αναβολή μιας εβδομάδας, στο Μανιάτικο σπίτι στον Πειραιά η συνάντηση για το φραγκόσυκο.Τη παρουσίαση του τροφοφάρμακου Φραγκοσυκιάς-Φραγκόσυκου, είχε ο καθηγητής βιοχημείας, στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας. Η μάζωξη ήταν αρκετά ικανοποιητική και δρομολογήθηκαν διαδικασίες, ώστε το περιφρονημένο  φρούτο από τους ΝεοΈλληνες, να μπει στη διατροφή του, λόγο των πολλών θεραπευτικών-φαρμακευτικών ιδιοτήτων που έχει.

Φοβερά ευρήματα! Δείτε τι έτρωγαν οι αρχαίοι Έλληνες το 1600 Π.Χ!!!

Ο αρχαιολόγος Χρίστος Ντούμας αφήνει για λίγο στην άκρη τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στο Ακρωτήρι της Θήρας και μας μιλά για τις νοστιμιές που απολάμβαναν οι πρόγονοί μας 3.500 χρόνια πριν σε μια ομολογουμένως απολαυστική κουβέντα.
fobera_eurimata_deite_ti_etrogan_oi_arxaioi_ellines_to_1600_px-2.jpgΑποφλοίωση φάβας με αρχαίες μυλόπετρες
Αφορμή η συμμετοχή του στις Μέρες Γευσιγνωσίας του Μουσείου Μπενάκη (9-11/5) και συγκεκριμένα στην εκδήλωση-συζήτηση «Γευσίπλους - Χαρτογραφώντας τον γαστρονομικό πολιτισμό του Αιγαίου» (Παρασκευή, 6 μ.μ., αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη στην Πειραιώς). Εκεί, ο διευθυντής της ανασκαφής του Ακρωτηρίου και ομότιμος καθηγητής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών θα παρουσιάσει στο κοινό την ιστορική και αρχαιολογική διάσταση του πολιτισμού και της γαστρονομίας του Αιγαίου.