Κυριακή 17 Ιουλίου 2022

ΙΚΙΓΚΑΙ. ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΑΚΡΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΖΩΗ.ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ .

 ΤΟΥΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

 Αφού ανακάλυψαν τα κλειδιά της δραστηριοποίησης και της μακροζωίας με το έργο τους Ικιγκάι: Τα μυστικά της Ιαπωνίας για μια μακρά και ευτυχισμένη ζωή (μπεστ σέλερ που μεταφράστηκε σε περισσότερες από 30 γλώσσες), ο Έκτορ Γκαρθία (Κιράι) και ο Φρανσέσκ Μιράλλιες επανέρχονται στη χιλιόχρονη αυτή κουλτούρα για να γράψουν ένα πρακτικό βιβλίο ικανό να ισχυροποιήσει τους σκοπούς της ζωής μας ώστε να τους υλοποιήσουμε σήμερα κιόλας. Ικιγκάι σημαίνει "λόγος ύπαρξης" ή "πάθος της ζωής μας" στα ιαπωνικά, αλλά πώς να το βρει κανείς; Κι αν ήδη έχουμε βρει το ικιγκάι μας, πώς να το ενδυναμώσουμε για να εμπνεύσει όλες τις πλευρές της ύπαρξής μας;
Για να το πετύχουμε αυτό, το βιβλίο προτείνει 35 διαδρομές με πρακτικές ασκήσεις, για να οδηγήσουμε το τρένο των επιδιώξεών μας προς τον επιλεγμένο προορισμό, βοηθώντας ταυτόχρονα να αναδυθούν με φυσικό τρόπο από μέσα μας η ευτυχία και η ευεξία. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Μας προτρέπει να απλοποιήσουμε τη ζωή μας επιλέγοντας τα πράγματα που μας δίνουν χαρά. Κατά τον ίδιο τρόπο που με το βιβλίο μου προσπάθησα να δώσω έμφαση στην αρχή πως πρέπει να διαλέγουμε τι θέλουμε να κρατήσουμε κι όχι τι θέλουμε να πετάξουμε, το Ικιγκάι αποδεικνύει πως το να μεγαλώνει κανείς είναι μια ευκαιρία για να συνεχίσει να είναι ενεργός, να συνεχίσει να χαμογελά, να συνεχίσει να δημιουργεί και να έρχεται σε επαφή με τους συνανθρώπους του". (Marie Kondo, συγγραφέας του Σπίτι σε τάξη, ζωή σε τάξη).