Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

H ανεκτίμητη προσφορά της γιατρού Ντέζη(Ποθητή) Βουτσινά στο κέντρο υγείας Μελιγαλά.

TOY ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Ζούμε το ΝΑΙ ή ΟΧΙ του δημοψηφίσματος, χωρίς να μας αναλύουν το μετά του ναι ή όχι. Τα έτη 1834,1897,1940, 1950,1981,2001,2009 και 2015 είναι πίσω οι Γερμανοί.Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Κάτι δεν πάει καλά με τους πολιτικούς μας χωρίς πολιτική, και τον ελληνικό λαό. 
Στην παλαιότερη ιστορία όταν ο Mακεδόνας Φίλιππος ένωσε όλους τους Έλληνες εναντίον των Περσών, οι Σπαρτιάτες έγιναν σύμμαχοι με τους Πέρσες και οι Μεσσήνιοι δεν πολέμησαν εναντίον των Περσών ,γιατί είμαστε υπόδουλοι στους Σπαρτιάτες και είχαμε 400 χρόνια πόλέμους. Αυτά για την ιστορία.
Το άγχος και ο φόβος είναι τα  περισσότερο θανατηφόρα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ,ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΑΠΟ ΛΑΜΠΑΙΝΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
Πέρυσι το καλοκαίρι, στις 30 Ιουλίου του  2014,άφησε τα εγκόσμια ο λαμπαινέος δάσκαλος Γιάννης Αργυρόπουλος.
Ο Νώντας Παπαγεωργίου , Μίμης Λινάρδος  και Ιωάννης Αργυρόπουλος  είχαν μια φιλική σχέση .Στοίχισε στο Μίμη η απώλεια και των  δύο γιατί πρώτα  έφυγε ο Νώντας και μετά ο Γιάννης.
Το περιοδικό Αγιάσος, τεύχος 205, έκανε ειδικό αφιέρωμα, στο δάσκαλο Ιωάννη Αργυρόπουλο.Μου το έδωσε ο αδελφός του Κώστας, το σκανάρισα και αντί μνημοσύνου, του κάνουμε αυτό το μικρό αφιέρωμα.
ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝΔΡΟ ΙΩΑΝΝΗ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ο γέρο Τάκης Παναγιώτης Αργύρης ήταν ξάδελφος με τα παραπάνω πέντε αδέλφια. Έκανε 2 γάμους. Από τον πρώτο γάμο απόκτησε το γερογιάννη, παππού του δάσκαλου Γιάννη Αργυρόπουλου, του οποίου ο πατέρας του Απόστολος,είχε παντρευτεί την αδελφή του δάσκαλου Χρίστο Καρτερολιώτη, Τυχερή, από Βαλύρα. Από το δεύτερο γάμο με την Ελένη απόκτησαν τα παιδιά Δημοσθένη 1881 ,
 Θεόδωρο 1892 ,
 Γεώργιο(γιατρό),
 Χριστόφορο,
Αριστομένη
Γιαννούλα που παντρεύτηκε, το λαμπαινέο Δημήτρη Γιαννιά 
και τη Θεωνιά  1887  που παντρεύτηκε το βαλυραίο Γεώργιο Χριστάκη του Λεωνίδα και της Αικατερίνης και δεν απόκτησαν παιδιά. Ο Γεώργιος Χριστάκης έχει οικογενειακή μερίδα 460 και γεννήθηκε 18\1\1900 και τον
Αριστομένη 1895
 Ο Γιώργος ήταν αρχίατρος και είχε πολλές διακρίσεις. Ήταν προσωπικός γιατρός, του αυτοκράτορα της Αιθιοπίας. Χαιλέ Σελασιέ στην Αντις Αμπέμπα της Αβυσσηνίας (Αιθιοπία)  είχε σταλεί από την τότε ελληνική κυβέρνηση. Παρέμεινε  εκεί από το 1932-4. Συμμετείχε  στο αλβανικό μέτωπο ως γιατρός. μαζί με τον Πέτρο Κόκκαλη. Κάθε καλοκαίρι ερχόταν στη Λάμπαινα και έκανε τις διακοπές του, στο πατρικό του σπίτι. Ηταν παντρεμένος και δεν απόκτησε παιδιά.
6.ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΛΑΜΠΑΙΝΑ 1902
ΤΥΧΕΡΗ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΡΤΕΡΟΛΙΩΤΗ, ΒΑΛΥΡΑ 1900
ΠΑΙΔΙΑ
ΕΥΓΕΝΙΑ 1928
ΙΩΑΝΝΗΣ 1930
ΚΩΝ\ΝΟΣ 1933

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ 1935


A ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 1876. Απόκτησε τα παιδιά
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 1902.Πατέρας του δάσκαλου Ιωάννη.
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 1906
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗ 1908
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 1910
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 1917

Οι ασκήσεις κρημνοβασίας Τσίπρα-Βαρουφάκη και η επερχόμενη κάθαρση


June 27, 2015

Του Νίκου Σταματάκη
http://mignatiou.com/2015/06/i-askisis-krimnovasias-tsipra-varoufaki-ke-i-eperchomeni-katharsi/
Παγκόσμια αίσθηση προκάλεσε η απόφαση του Ελληνα πρωθυπουργού να προτείνει τη διενέργεια δημοψηφίσματος. Προτού προχωρήσουμε σε ορισμένες διαπιστώσεις, ας υπογραμμίσουμε ότι προϋπόθεση για μια επιτυχή για την Ελλάδα έκβαση των οποιωνδήποτε σεναρίων – περιλαμβανομένης και της επιστροφής στη δραχμή (η οποία καθόλου δεν ισοδυναμεί με καταστροφή σύμφωνα με κορυφαίους οικονομολόγους) – είναι η εθνική ΕΝΟΤΗΤΑ.  Μόνο εάν ο ελληνικός λαός – και ο ελληνισμός ολόκληρος – πορευθεί ενωμένος σαν μια γροθιά θα έχουν οι ιστορικές αυτές ώρες ευτυχή κατάληξη.

Επιστολή προς τους Νέους


Επιστολή προς νέους


01.06.2015

Υπάρχει ελπίδα; Υπάρχει προοπτική;
Ναι. Αρκεί να γίνει αντιληπτό από την νέα γενιά. Γιατί οι μεγαλύτεροι, στο σύνολο τους, κατέστρεψαν την χώρα, είτε σαν πολιτικοί είτε σαν συνδικαλιστές είτε αδιαφορώντας και παρακολουθώντας από τον καναπέ. Οι 45ανταρηδες και πάνω είτε ενεργά είτε παθητικά οδηγούν την χώρα στον μεσαίωνα.
Η ελπίδα βρίσκεται στους νέους, βρίσκεται στο να καταστεί αντιληπτό το βρώμικο παιχνίδι που παίζουν οι ανεπάγγελτοι επαγγελματίες πολιτικοί.

Καινοτομία στον Τουρισμό Νέες Διαστάσεις Ανάπτυξης στην Μεσσηνία

Σας στέλνουμε συνημμένο Δελτίο Τύπου για το έργο «Βιοτουρισμός και Ανάδειξη του Πολιτισμού της Ελιάς στην Μεσσηνιακή Γη» που υλοποιεί η Διεθνής Οργάνωση Βιοπολιτικής, με σκοπό την ανάδειξη νέων προοπτικών ανάπτυξης της τοπικής κοινωνίας με επίκεντρο τον Bιοτουρισμό – τουρισμός με πυρήνα το περιβάλλον και τον πολιτισμό.