Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΑΝΔΡΕΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ, ΑΠΟ ΟΙΧΑΛΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ. ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
Γενάρχης της οικογένειας  ήταν ο Παπα-Ανδρέας, Ανδρέας Γιαννόπουλος, που ήταν ταυτόχρονα Ιερέας και δάσκαλος. Ήταν εφημέριος στην Οιχαλία, από το 1878-1924 στον άγιο Νικόλαο και αγία Τριάδα.
Ο ιερέας είχε τα παιδιά
Δημήτριο
Ελένη και
Ερασμία.
Ο Δημήτριος απόκτησε τα παιδιά:
Ανδρέα
Πάτροκλο
Αναστάσιο (Τάσο-ηθοποιό)
Χρυσούλα και
Μαγδαληνή.

ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙ 50 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ

Washington Post: Τα 10 καλύτερα περιουσιακά στοιχεία που πουλάει η Ελλάδα [εικόνες]

Washington Post: Τα 10 καλύτερα περιουσιακά στοιχεία που πουλάει η Ελλάδα [εικόνες]

-A+A
Στο... σφυρί έχουν βγάλει τα διεθνή ΜΜΕ την Ελλάδα μετά τη συμφωνία. Το TIME και το Business Insider ασχολούνται με τα νησιά, η Washington Post με άλλα περιουσιακά στοιχεία.
Ολα αυτά, εξαιτίας του όρου στη συμφωνία για πώληση ακινήτων και ιδιωτικοποιήσεις, με στόχο τη συγκέντρωση 50 δισεκατομμυρίων ευρώ. Σε αυτό το πλαίσιο η Washington Post επέλεξε τα 10 πιο ενδιαφέροντα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου, που διατίθενται προς πώληση. Η αμερικανική εφημερίδα έκανε αυτή την επιλογή από το ΤΑΙΠΕΔ.

Η Μεγάλη Ληστεία της Ελλάδας 1981-2011


 Είναι μία βροχερή Τετάρτη του Φεβρουαρίου 1981. Το βράδυ, σε μια ψαροταβέρνα του Χαλανδρίου, στον δρόμο προς Χολαργό, κοντά στο σπίτι του Χαρίλαου Φλωράκη, Γενικού Γραμματέα τότε του ΚΚΕ, συνευρίσκονται οι Ανδρέας Παπανδρέου, αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Άκης Τσοχατζόπουλος, Γεράσιμος Αρσένης, Κωστής Βαΐτσος, Βάσω Παπανδρέου, Μένιος Κουτσόγιωργας και ο μετέπειτα δήμαρχος Χαλανδρίου Νίκος Πέρκιζας. Ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι σίγουρος για την εκλογική νίκη του «Κινήματος» στις εκλογές του Οκτωβρίου και η συζήτηση είναι πού θα βρεθούν τα απαραίτητα κεφάλαια για να μοιραστούν στις ορδές των «μη προνομιούχων» που ανυπόμονοι περιμένουν την ώρα της μεγάλης εισβολής. (Διαβάστε το όλο. Θα αυξηθεί κατακόρυφα η οργή σας και δεν θα πιστεύετε τις αποκαλύψεις οι οποίες λόγω του έγκριτου δημοσιογράφου είναι όλες τεκμηριωμένες).

ΒΙΝΤΕΟ: Η εποχή των τεράτων

Οταν δεις αυτο το Βιντεο, ισως καταλαβεις οτι (χωρις τρελλα Κολοκοτρωνεικη) δεν θα υπαρχει “Ελλαδα" σε 20-30 χρονια.
Το χειροτερο προβλημα δεν ειναι η κατασταση της Οικονομιας.  Οι απειλες και οι εκφοβισμοι απο τις Τραπεζες ειναι για αποπροανατολισμο απο τον πραγματικα θανασιμο κινδυνο.